Eva Ikstena-Strapcāne: "Tautastērps liek iztaisnot muguru"
Evas mīļākā lina auduma kleita ar tautisku jostu. Tajā viņa vadīja pirmo Dziesmusvētku raidījumu "Lai top!".
2014. gada 21. augusts, 11:39

Eva Ikstena-Strapcāne: "Tautastērps liek iztaisnot muguru"

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas žurnāliste Eva Ikstena-Strapcāne ir sievišķīgu kleitu fane. Viņa nemīl lielveikalus un sintētisku apģērbu, toties dievina pašmāju dizainerus.

Pirmās modes atmiņas šarmantajai TV žurnālistei saistās bērnību, kad māte viņu uz mūzikas skolas ieskaitēm pavasarī veda ietērptu gaišās kleitiņās ar pieskaņotām kurpēm un matus sapina stilīgā frizūrā. Par savu stilu viņa saka : "Garas kleitas, īsas kleitas, spilgtas kleitas, gaišas kleitas, plānas kleitas, vilnas kleitas, puķainas kleitas, vienkrāsainas kleitas, piegulošas kleitas, plandošas kleitas, lina kleitas, mežģīņu kleitas. Kleitas. Sievišķīgas kleitas." Turpretīm pusgarās bikses negad nebūs Evas garderobē un arī pulksteni viņa nenēsā - to jau tā visapkārt esot tik daudz uz ielām, telefonos, datoros, automašīnās, pie sienām. Modes pasaulē viņas favorīts ir Kenzo, bet starp Latvijas zīmoliem Ingrīda Zābere (Recycled.lv), Katja Šehurina (KatyaKatya Shehurina) un Malvīnes Mennikas (Malvine.lv) rotas. "Mana kaislība ir auskari. Tos savedušas draudzenes no dažādiem pasaules nostūriem. Mēģinu tos arī atdāvināt un LTV ģērbtuvēs dodu kolēģēm, lai auskari dzīvo televīzijas ēterā," stāsta Eva.

Šīs sezonas Evas iemīļotākā tendence  ir 90. gadi - seriāla Beverlīhilza 90210 stilā ieturētās mugursomas, gari un plandoši svārki, īsi džemperīši un vairākas kaklarotas ap kaklu. TV žurnāliste cenšas pēc iespējas mazāk doties iekšā bezpersoniskajos lielveikalos un pirkt sintētisku apģērbu. Turpretīm galerijai Istaba, M50 Miera ielā, Paviljonam un Taste Latvia viņa garām nepaies. Evas stila ikona ir 60. un 70. gadu hipiju sievietes, slavenās brazīliešu dziesmas Meitene no Ipanemas varone Eloiza Piņeiro, dzejnieka Vinīsiusa de Moraeša mīļotā.

Labākie padomi, kurus Eva saņēmusi par modi:

1. Galvenais ir komforts un pašsajūta! Ja drēbēs nejūtos ērti, tās mani noteikti nepadarīs daiļāku.

2. Nepārspīlēt ar rotām, akcentiem jābūt vienmērīgiem!

3. Vienmēr mēģināt citai sievietei nemanāmi norādīt, ja ir saplēstas zeķbikses. Sieviešu solidaritāte!

Teksts: žurnāls Pastaiga/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva