Skolotāju diena tuvojas: 7 idejas oriģinālām dāvanām, kas pārsteigs pedagogus
foto: Shutterstock
Skolotāju dienu turpmāk atzīmēsim 5. oktobrī.
Bērni

Skolotāju diena tuvojas: 7 idejas oriģinālām dāvanām, kas pārsteigs pedagogus

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Skolotāju dienu turpmāk atzīmēsim 5. oktobrī. Līdz ar šīs dienas tuvošanos aktuāls kļuvis arī jautājums – kā oriģināli apsveikt bērnu skolotājus, ja ziedi un konfekšu kastes ir apnikušas?

Skolotāju diena tuvojas: 7 idejas oriģinālām dāvan...

Lai arī tradicionāli skolotāji šajā dienā tiek iepriecināti ar rudens ziediem, pēdējos gados vecāku čatos ir aizsākušās diskusijas par dāvanām, kas kalpotu ilgāk par ziediem vāzē. Lūk, pāris idejas, kā iepriecināt skolotājus šajā dienā:

Personalizēti pateicības vēstījumi

Roku rakstītas pateicības kartītes no skolēniem vai klases ar personalizētiem vēstījumiem par to, kā skolotājs ir ietekmējis viņu dzīvi, būs ļoti sirsnīgs un neaizmirstams žests. Lai gan daudzi norāda, ka skolotāji priecājas par praktiskākām dāvanām, ir pedagogi, kas novērtēs arī labus un iedvesmojošus vārdus.

Grāmata ar autogrāfu vai iedvesmojošu citātu

Ja zināt, ka skolotājam ir īpaši mīļas grāmatas vai autori, grāmata ar personīgu novēlējumu vai ar iedvesmojošu citātu var būt lieliska dāvana.

Roku darbs vai vietējā amatnieka izstrādājumi

Dāvinot kaut ko unikālu, piemēram, vietējā amatnieka darinātu keramiku, sveci vai mākslas darbu, dāvana kļūs īpašāka. Ņemot vērā rudens sezonu, kad aktuāla ir imunitātes stiprināšana, vērts apsvērt arī vietējo ražotāju medu vai tējas.

Personalizēts plānotājs vai piezīmju grāmata

Personalizēts plānotājs vai piezīmju grāmata ar skolotāja vārdu vai iniciāļiem palīdzēs skolotājam organizēt savu darbu, turklāt tā būs praktiska un personiska dāvana.

Atpūtas vai relaksācijas komplekts

Pēc grūtas darba dienas skolotāji novērtēs dāvanu komplektu ar lietām, kas palīdz atslābināties, piemēram, relaksējošas tējas, aromātiskās sveces, vannas sāļus vai ērtus pledus.

Dāvanu karte

Ja zināt, ka skolotājs aizraujas ar kādu hobiju (piemēram, grāmatām, mūziku vai ceļošanu), dāvanu karte uz kādu kultūras pasākumu, grāmatnīcu vai kulinārijas kursu būs patiesi noderīga. Jāatzīst, ka pēdējos gados tieši dāvanu kartes ir kļuvušas par iecienītākajām dāvanām skolotājiem.

Ekoprodukti

Ja skolotājs ir videi draudzīgs, dāvana, kas atbalsta ilgtspējīgu dzīvesveidu, piemēram, atkārtoti lietojama ūdens pudele, auduma maisiņi vai bioloģiski produkti, būs lieliska izvēle.