Viņus izseko, izmantojot visas jaunākās tehnoloģijas. Latviski iznācis spiegu trilleris, kas jau kļuvis par pasaules bestselleru
foto: Shutterstock
Cita pasaule
2024. gada 5. augustā, 13:30

Viņus izseko, izmantojot visas jaunākās tehnoloģijas. Latviski iznācis spiegu trilleris, kas jau kļuvis par pasaules bestselleru

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Ja šovasar plānojat izlasīt tikai vienu grāmatu – Antonija Makārtena romāns “Izgaisti!” varētu būt īstais. Tas ir spilgts, aizraujošs un pārsteidzoši reālistisks. Rodas iespaids, ka lasi par patiesiem notikumiem un atsauces uz karu Ukrainā un citiem īstās dzīves faktiem šo iespaidu vēl padziļina.

Viņus izseko, izmantojot visas jaunākās tehnoloģij...

Milzīga moderna tehnoloģiju korporācija, kuru vada ģeniālais Sajs Baksters (iespējams, viņam ir līdzinieks reālajā dzīvē!), kopā ar FIB veic eksperimentu: aicina desmit nejauši izvēlētus cilvēkus mēnesi paslēpties un izvairīties no noķeršanas. Uzvarētājs saņemtu 3 miljonus dolāru un lielisku reputāciju, kas palīdzētu turpmākajā dzīvē un karjerā. Taču patiesībā nekāda cilvēku uzvara te nav paredzēta, jo bēgļiem pēdas dzīs paši pieredzējušākie izsekošanas guru, turklāt izmantojot visas jaunākās tehnoloģiju iespējas. Ja eksperiments izdosies, korporācija iegūs nebijušu varu – iespēju pilnīgi legāli, ar valdības atbalstu visaugstākajā līmenī, fiksēt ikviena cilvēka darbības līdz sīkākajām niansēm.

Ieskats šajā izlūkošanas jeb iekšējās spiegošanas darbā ir satriecošs. Kas ir tas, ko mēs vēl varam paturēt tikai sev? Ko par mums nav iespējams uzzināt? Soli pa solim kopā ar izsekotājiem fiksējot bēgļu kļūmes, lasītājs ir spiests aizdomāties arī par savu dzīvi. Un tieši tāpēc šī grāmata ir kļuvusi par bestselleru visā pasaulē – to panāk ne vien spraigie notikumi, bet arī daudzās un ārkārtīgi ticamās detaļas.

Vienu no desmit bēgļiem atklāj jau pirmajā dienā. Viņam seko pārējie… Drīz vien no izsekotājiem spēj izvairīties tikai viena sieviete, necila bibliotekāre. Kā viņai tas izdodas? Tas vairs nav svarīgi, jo Sajs Baksters ir nolēmis tikt no viņas vaļā, un ir gatavs izmantot jebkādus līdzekļus… Medības kļūst personiskas un tajās iesaistās arvien jauni dalībnieki. Paralēli lasītājs var vērot, kā risinās biznesmeņu un Federālā izmeklēšanas biroja attiecības, kā tiek pieņemti lēmumi un kas likts uz spēles! Likmes ir uzkāpušas tik augstu, ka atpakaļceļš nav iespējams nevienam no dalībniekiem. Kurš uzvarēs? Kurš zaudēs visu? Uz ko gatavs ir ģēnijs, kad kāds uzdrīkstas apšaubīt viņa spējas un lēmumus?

Antonijs Makārtens ir rakstnieks, dzejnieks, scenāriju un lugu autors. Viņa sarakstītie scenāriji vairākkārt nominēti ASV Kinoakadēmijas balvai, un viņš ir divkārtējs Britu kinoakadēmijas balvas BAFTA laureāts. Romāns “Izgaisti!” (Going Zero) uzreiz pēc iznākšanas kļuvis par bestselleru daudzās pasaules valstīs.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.

foto: Publicitātes foto