Kādu lietussargu pirkt? Viena kopīga pazīme, kas ir pieprasītākajiem lietussargu modeļiem
foto: Shutterstock
Stila jaunumi
2024. gada 31. maijā, 06:29

Kādu lietussargu pirkt? Viena kopīga pazīme, kas ir pieprasītākajiem lietussargu modeļiem

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Liels vai mazs - kurš lietussargs būs labāks? Ikdienai parocīgāks ir kompakts saliekamais lietussargs, jo tos var salocīt pat piecās kārtās, bet atceries – jo vairāk locījuma vietu, jo tas vieglāk lūst.

Kādu lietussargu pirkt? Viena kopīga pazīme, kas i...

Varbūt tieši tāpēc jau gadiem vispieprasītākie ir modeļi, ko var salocīt trīs kārtās.

Izturīgāki un labāk no lietus pasargā lietussargi, kas nav saliekami. Tiem ir nedalīts serdenis, stingri spieķi un labāks pārklājuma materiāls. Tomēr šādi lietussargi nav parocīgi un mēdz būt smagi. 

Kupola izmērs. Lietussargi ar lielu kupolu visbiežāk nav saliekami, savukārt salokāmajiem lietussargiem kupola izmērs reti kad pārsniedz 95 centimetrus.

foto: Shutterstock

Mehāniski un automātiski. Mehānisko lietussargu atver un aizver ar rokām. Automātisko lietussargu atver nospiežot pogu, bet aizver ar rokām. Ir arī modeļi, kurus atver un aizver, nospiežot pogu.

Kupols. Populārākais lietussargu materiāls ir poliesters. Ražotāji tam pievieno krāsu un citas piedevas, tāpēc struktūra mēdz atšķirties. Ir arī lietussargi, kuriem kupols gatavots no plēves vai neilona.

foto: Shutterstock

Funkcija antivējš. Visiem mūsdienīgajiem saliekamajiem lietussargiem, izņemot vislētākos, ir funkcija antivējš. Tiem ir speciālas atsperes, kas palīdz lietussargu atgriezt sākotnējā pozīcijā, ja vējš to izvērsis uz otru pusi.