foto: Geoffrey Swaine/Shutterstock/ Vida Press
Lietuviešu radītā lietoto modes preču platforma “Vinted” pērn strādājusi ar 18 miljonu eiro peļņu
Mode
2024. gada 2. maijs, 06:41

Lietuviešu radītā lietoto modes preču platforma “Vinted” pērn strādājusi ar 18 miljonu eiro peļņu

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Lietuvas pirmais "vienradzis" - lietoto modes preču platforma Vinted - pagājušajā gadā strādājis ar 17,8 miljonu eiro tīro peļņu. Šādi finanšu rādītāji bijuši pēc tam, kad 2022. gadā grupa strādājusi ar 20,4 miljonu eiro zaudējumiem.

Grupas ieņēmumi pagājušajā gadā pieauguši par 61%, sasniedzot 596,3 miljonus eiro (2022. gadā - 370,2 miljoni eiro), paziņojumā presei vēstījis uzņēmums. Grupas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) sasniegusi 76,6 miljonus eiro, savukārt 2022. gada rādītājus uzņēmums žurnālistiem nav sniedzis, vēstī Tv3.lt. "Mūsu 2023. gada rezultāti ne tikai pierādīja, ka mēs spējam nodrošināt spēcīgu izaugsmi, bet arī to, ka esam priekšgalā tirgum ar lielu potenciālu," paziņojumā sacīja Vinted grupas vadītājs Tomass Plantenga.

Saskaņā ar grupas pārstāvja vēstīto, uzņēmums pagājušajā gadā paplašināja savu darbību esošajos tirgos, uzsāka darbību Dānijā, Somijā un Rumānijā, kā arī paātrināja piegādes pakalpojumu attīstību ar Vinted Go. "Vinted Go" jau ir izveidojis aptuveni 1500 pakomātu galvenajās Francijas pilsētās, un pagājušajā gadā tas iegādājās Nīderlandes paku piegādes uzņēmumu Homerr. Šogad plānotas turpmākas investīcijas, jo īpaši Francijas, Beļģijas un Nīderlandes tirgos. Lietuvas Banka pagājušajā gadā piešķīra Vinted e-naudas licenci. Grupā strādā vairāk nekā 2 000 darbinieku.