foto: Publicitātes
"Andele Mandele" rīkotāja Līva Jaunozola: "Ir jāmācās visiem, arī ierēdņiem"
Līva Jaunozola: "Kad klausījos semināru neviļus nodomāju, ka katram mūsu valsts ministram, deputātam vajadzētu tos apmeklēt, tad arī es dažubrīd nekaunētos par to, kas notiek mūsu valsts augstākajā "līgā"."
Viedokļi
2019. gada 8. janvāris, 15:03

"Andele Mandele" rīkotāja Līva Jaunozola: "Ir jāmācās visiem, arī ierēdņiem"

Karlīna Timofejeva

Ieraugot medijos virsraktu par J. Rubeņa lekciju valsts ierēdņiem- neko vairāk kā negācijas par šo negaidīju. Nedomāju, ka Delfi raksts bija melnais pr, drīzāk gan žurnālista, gan komentētāju neizpratne, ka izglītošanās neaprobežojas tikai ar grāmatvedības vai angļu valodas kursu apmeklējumu.

Pati esmu apmeklējusi varākus I3 kursus gan J.Rubeņa, gan Pīlēna kunga vadībā un pārliecinājos, ka šim institūtam ir pasaulīgs skatījums uz lietām, procesiem, kā tie turpmāk virzīs Pasauli un tā ir mūsu izvēle- būt progresīviem un domāt līdzi, vai arī stagnēt un veidot savu nāktoni  balstoties tikai uz pagātnes zināšanām un uztveres veidu.

Es neesmu reliģiozs cilvēks, tādēl man ir svarīgi, ka ar mani runā saprotamā cilvēku valodā, tādēļ šos kursus nudien nesaistītu ar ezotēriku vai ko netveramu. Juri Rubeni uztveru kā iedvesmojošu lektoru, un semināram nav nekāda saistība ar teoloģiju.   I3 apmeklējums man iemācīja domāt, klausīties, uzticēties sev un iedotajā sadzīves rāmī domāt, rīkoties  ārpus rāmja. Pieņemt lēmumus nevis projecējot uz vakardienas zināšanām un pieredzi, bet sataustot nākotnes "drēbi". Spēt "izkāpt" no standarta ikdienas, lai varētu apstāties un rīkoties progresīvi. Un pats galvenais- iemācīties ieklausīties otrā cilvēkā.

Kad klausījos semināru neviļus nodomāju, ka katram mūsu valsts ministram, deputātam  vajadzētu tos apmeklēt, tad arī es dažubrīd nekaunētos par to, kas notiek mūsu valsts augstākajā "līgā". Es vēlos, lai reiz valsts vadītāji mani iedvesmotu, jo tikai tā visa tauta var "augt uz augšu". Bet, iedvesmojošam vadītājam jābūt iekšējai pašiedvesmai. Ir sevi jāatīsta un jāpilnveido ne tikai ar jaunu ekonomikas  formulu apgūšanu.
Esmu ieinteresēta, lai mūsu valsts ierēdņi būtu ar mūsdienīgu skatījumu, tādēl patiesi nopriecājos ,ka šāda iespēja ir dota ne tikai privātajam sektoram, uzņēmējiem, bet arī mūsu valsts "zobratiem". Labāk lai manis kā nodokļu maksātāja nauda aiziet šādai  cilvēku izglītošanai, nevis kādai atkārtotai bedres lāpīšanai Barona ielā. Ļoti ceru, ka aizvien vairāk cilvēkiem no valsts "aparāta" tiks dota iespēja apmeklēt kādu no I3 semināriem.

Ceru, ka pēc visas šīs ažiotāžas tie "zaļie asniņi" mūsdienīgā domāšanā netiks nomīdīti. Dzīvojiet katrs savu dzīvi un ļaujiet augt tiem, kas to vēlas darīt. Āmen :)”