foto: Shutterstock
Brižitas Makronas meita pirmo reizi atklāti runā, kā viņu sāpinājušas mātes "aizliegtās" attiecības ar nākamo Francijas prezidentu
Francijas pirmais pāris Emanuels un Brižita Makroni ir precējušies kopš 2007. gada. Tomēr ceļš uz laimi viņiem sākotnēji nepavisam nebija viegls un ietekmēja arī tuviniekus.
Attiecības
2024. gada 6. marts, 06:16

Brižitas Makronas meita pirmo reizi atklāti runā, kā viņu sāpinājušas mātes "aizliegtās" attiecības ar nākamo Francijas prezidentu

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Francijas prezidenta Emanuela Makrona sievas Brižitas Makronas meita no pirmās laulības Tifena Ozjēra (Tiphaine Auzière) intervijā izdevumam Paris Match pirmo reizi ir atklāti runājusi par mātes “aizliegtajām” attiecībām, kas, pēc Tifenas teiktā, sāpina viņu arī pēc gadiem.

Pašreizējais Francijas prezidents Emanuels Makrons ar nākamo sievu Brižitu iepazinās La Providence skolā. Makrons tur mācījās, bet Brižita bija viņa skolotāja. Vienā klasē ar Emanuelu mācījās arī Brižitas vecākā meita Loransa, ar kuru viņš cieši draudzējās (bet romantisku attiecību viņiem nebija).

Foto: Vida Press

Vēlāk starp Emanuelu un Brižitu sākās romāns, kas šokēja Amjēnas mazpilsētas, kurā viņi dzīvoja, iedzīvotājus. Šis stāsts nopietni ietekmēja Makrona vecāku, kuri bija ārsti, reputāciju. Viņi par dēla romantiskajām attiecībām uzzināja no paziņām, lai gan pirms tam bija pārliecināti, ka viņš tiekas ar Brižitas meitu Loransu.

Foto: Vida Press

Puiša vecāki bija ļoti neapmierināti - topošā Francijas prezidenta māte pieprasīja, lai skolotāja viņu liek mierā un ļauj dzīvot savu dzīvi: galu galā pati Brižita, tobrīd būdama baņķiera sieva un trīs bērnu māte, jau ir savu dzīvi nokārtojusi un ieguvusi stabilitāti.

Foto: Vida Press

Arī Brižitas vīrs bija sašutis, kad uzzināja par sievas romānu ar abu meitas klasesbiedru, un aizgāja no mājām, atstājot Brižitu, lai viņa izskaidro šo sarežģīto situāciju bērniem. Pāris oficiāli pabeidza laulības šķiršanu tikai 2006. gadā. Brižitas pirmais vīrs nomira 2019. gadā, viņam bija 68 gadi.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Brižitas jaunākajai meitai Tifenai Ozjērai, kas tagad ir juriste un sabiedriska aktīviste, bija 10 gadi, kad viņa uzzināja, ka māte satiekas ar skolnieku, kurš ir 25 gadus jaunāks par viņu.

Bērniem bija ļoti grūti – mazpilsētiņā visi apkārt apsprieda mātes "aizliegtās attiecības". Žurnāls raksta, ka "jauniņais Emanuels bieži zvanīja pie Ozjēru durvīm, un baumas auga augumā. Tās ietekmēja visus trīs Ozjēru bērnus".

Brižita Makrona ar meitu Tifenu Ozjēru. Foto: Vida Press

"Es uzzināju daudz jauna par cilvēka dabu. Zinu, ka šādos brīžos ir jākoncentrējas uz svarīgāko un jāvirzās uz priekšu, nepievēršot uzmanību kritikai. Uzbrukumi, apmelojumi, baumas. Toreiz vēl nebija iestājies sociālo tīklu laikmets, bet mēs dzīvojām mazā provinces pilsētiņā. Visi visu zināja," atceras Tifena.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Tifena Ozjēra.

Viņa arī ļoti nožēlo, ka viņas tēvs Andrē Luī Ozjērs 1994. gadā bija spiests pamest mājas un saskarties ar pazemojumiem. "Ģimenes šķiršanās var būt gan bēdas, gan iespēja. Man ir mīļš tēvs un patēvs," viņa teica.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Tifena Ozjēra ar savu ģimeni.

Tifena šajā intervijā arī sacīja, ka viņu satrauc baumas, ka viņas māte patiesībā ir dzimusi kā vīrietis - lai gan pagājušajā gadā Francijas pirmā lēdija uzvarēja tiesā pret žurnālistu, kurš izplatīja šo informāciju, viņi neko nevar darīt ar to, ka sociālajos tīklos par to joprojām tiek runāts. "Mani uztrauc sabiedrības līmenis, kad es dzirdu, ka sociālajos plašsaziņas līdzekļos tiek izplatītas baumas, ka mana māte ir vīrietis," sacīja Tifena.

Francijas pirmā lēdija Brižita Makrona ar meitu Tifenu Ozjēru. Foto: Vida Press

Emanuels un Brižita Makroni, kuru romantiskās attiecības ilga daudzus gadus, apprecējās 2007. gadā, gadu pēc tam, kad Brižita oficiāli šķīrās no vīra. 2017. gadā Makrons kļuva par valsts vadītāju - jaunāko prezidentu Francijas vēsturē (tobrīd viņam bija 40 gadi).

Francijas prezidents Emanuels Makrons un pirmā lēdija Brižita Makrona - laimīgi precējušies kopš 2007. gada

gallery icon