Skaistums
2023. gada 13. oktobris, 07:27

Frizieres padoms: kā veidot nepaklausīgus lokainus matus

"100 Labi Padomi"

Lai lokaini mati izskatītos labi, tie pareizi jākopj un par tiem īpaši jārūpējas, jo šādiem matiem bieži trūkst mitruma. Iesaka friziere Vivita Jansone.

Ikdienas kopšanai vislabāk der šampūns, kondicionieris un maska, kas paredzēta tieši lokainiem matiem. Tomēr, pirms pērc, izlasi norādes uz etiķetes, lai zinātu, ko tieši konkrētais produkts dara. Ja uz iepakojuma minēts, ka produkts domāts lokainiem matiem, tas var nozīmēt gan to, ka šampūns aktivizēs un pastiprinās loku veidošanos, gan tieši otrādi – tas padarīs matus smagnējus, tādējādi savaldot cirtas. 

Izmēģini!

* Ja vēlies veidot izteiktas lokas, pēc mazgāšanas mitros, ar dvieli nosusinātos matos iestrādā lokas aktivizējošu līdzekli, piemēram, loku krēmu vai vieglas veidošanas putas, kas matus aizsargā no karstuma.  

* Lokainiem matiem vari ļaut izžūt arī dabiski vai žāvēt ar fēnu un difūzeri – fēna uzgali, kas līdzinās apaļam bundulim. Difūzers gan palielina žāvēšanas laukumu, gan veido izcilas lokas, kā arī nodrošina galvas masāžu, ja matus žāvē, veicot apļveida kustības.

* Lai iegūtu skaistas lokas, matus vari žāvēt ar fēnu un cilindriskas formas matu suku. Loku izmērs būs atbilstošs matu sukas diametram.

* Protams, nedrīkst aizmirst par lokšķērēm, plakano viļņotāju un karstajiem ruļļiem. Lai lokas pēc ieveidošanas ar karsto instrumentu būtu noturīgākas, ļauj tām atdzist satītā veidā – saņemtām plaukstā vai saspraustām ar sprādzītēm.

* Frizūru nofiksē ar matu laku, loku krēmu vai serumu.

Atceries! Labāk lietot pēc iespējas mazāk fiksējošo līdzekļu, lai nepārslogotu lokas.