Kā Mātes dienu svinēs Aigas Zviedres ģimenē?
Bērni
2023. gada 11. maijs, 16:51

Kā Mātes dienu svinēs Aigas Zviedres ģimenē?

Reklāmas projekts

Sociālo tīklu satura veidotājas Aiga Zviedres dzīvesbiedrs Emīls Edgars Liepiņš ik gadu ar prieku sagaida Māmiņdienu un cenšas tajā sagādāt kādu jauku pārsteigumu savas meitas mammai. Un šis gads nebūs izņēmums!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sagādāsim Aigai svētkus

Neaizstājama Mātes dienas tradīcija Emīlam ir ziedu dāvināšana ne tikai Aigai, bet arī savai mammai un vecaimammai. “Vienmēr pieceļos no rīta agrāk, lai varētu nopirkt svaigus ziedus. Ņemu līdzi arī Aigas dēlu Rafaelu, un abi dodamies pēc ziediem. Labprāt tos pērku “Maximā”, jo tur ir ne tikai liela izvēle, bet šajā veikalā pirktie ziedi ļoti ilgi stāv vāzē. Nevēlos, lai tie otrajā dienā pēc uzdāvināšanas jau ir novītuši. Reiz nopirku puķes dienu pirms pasniegšanas un tās pa nakti novīta, tāpēc tagad paļaujos tikai uz uzticamu pārdevēju.”

Emīla un Aigas meitiņa Emma piedalās tikai ziedu pasniegšanā, jo vēl ir par mazu, lai būtu klāt to pirkšanā. Kopā ar ziediem Aigai tiks pasniegts kāds dēla uzzīmēts apsveikums. Emīls uzskata, ka šajos svētkos vissvarīgākā ir ģimenes kopā būšana, labi pavadīts laiks un svētku sajūtas radīšana Aigai, nevis materiālās dāvanas. Tāpēc atpūtu spa, kas, pēc Emīla domām, Aigai varētu ļoti patikt, viņš savai dzīvesbiedrei dāvināšot citos svētkos. Toties Mātes dienas rītā viņš ir ieplānojis Aigu palutinās ar gardām brokastīm. “Tās būs īpašās avokado maizītes, kas Aigai ļoti garšo, un kafija.” Emīls neslēpj, ka arī ikdienā viņam patīk darboties virtuvē, tāpēc, jau laikus pērkot “Maximā” produktus citām maltītēm, viņš plāno iegādāties arī visu nepieciešamo gardajām maizītēm. Tad rīts būs mierīgāks un nebūs jātērē laiks, staigājot pa veikalu un steigā izvēloties produktus. 

Pēc svētku brokastīm Emīls kopā ar ģimeni plāno doties apveikt mammas un vecmāmiņas, iespējams, kopīgi apēst arī kādu svētku kūku, kuru gan pats negatavos, bet izvēlēsies no “Maximas” plašā piedāvājuma. Turpmāko dienu viņš iecerējis pavadīt kopā tikai ar Aigu un bērniem, dodoties pie dabas.

Gardās brokastmaizes

Processed with VSCO with a6 preset

4 šķēles tostermaizes “Fazer sēklu bagātīgā”

2 gatavi avokado

1 mocarellas siera iepakojums

8 saulē kaltēti tomāti eļļā

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

4 tējk. balzamiko krēma

svaiga bazilika lapiņas

citronpipari un sāls pēc garšas

sviests vai eļļa cepšanai

1. Pavisam nedaudz ietauko pannu un ātri apgrauzdē maizes šķēles uz pannas no abām pusēm.

2. Avokado mīkstumu liec bļodiņā un ar dakšiņu saspaidi. Pievieno šķipsniņu citronpiparu un sāls un rūpīgi izmaisi.

3. Izņem mocarellas sieru no iepakojuma, notecini šķidrumu un sagriez aptuveni ½ cm biezās šķēlēs. Vajadzēs 8 šķēles.

4. No eļļas izņem saulē kaltētos tomātus, notecini lieko eļļu un, ja vēlies, vari nedaudz nosausināt ar virtuves papīra dvieli. Pēc tam tomātus sagriez nelielos gabaliņos.

5. Uz katras grauzdētās maizes šķēles liec avokado masu, pēc tam mocarellas šķēles un pa virsu kaltētos tomātus. Katru maizīti pārlej ar balzamiko krēmu un dekorē ar svaiga bazilika lapiņām.