foto: Shutterstock
Tumšajā laikā ļoti uzmundrina oranžā un dzeltenā krāsa
Jo mazāk saules laukā, jo vairāk saulainu toņu vajadzētu ieviest savā ikdienā. Dzeltenā krāsa dod enerģiju, veicina domāšanu, tā ir silta un spoža, simbolizē gaišumu un atklātību.
Cita pasaule
2022. gada 7. decembris, 07:08

Tumšajā laikā ļoti uzmundrina oranžā un dzeltenā krāsa

"100 Labi Padomi"

Pareizi izmantojot krāsu terapiju, tiek stiprināts gan ķermenis, gan gars, novērsta iekšējā disharmonija un uzlabots garastāvoklis.

Telpas iekārtojuma, brokastu un pusdienu galda noformējuma, aizkaru, trauku un citu priekšmetu krāsas ietekmē gan noskaņojumu, gan apetīti.

Viena no visizteiksmīgākajām krāsām ir oranžā. Tā ir ļoti aktivizējoša un dzīvinoša, rada gaišu, pozitīvu noskaņu un palīdz kļūt atvērtākam un aktīvākam. Tā kā oranžā krāsa simbolizē prieku, jautrību, baudu, enerģiju, siltumu, tā ir ļoti nepieciešama tumšā un pelēkā laikā, kad mēdz ātri pielavīties nomāktība. Arī oranžie produkti būtu vairāk jāēd tiem, kas bieži iekrīt depresīvā noskaņojumā un zaudē dzīvesprieku.

foto: ddp/CTK / Vida Press

Otra krāsa, kas lieliski palīdz pret morālu pagurumu un nomāktu garastāvokli, ir dzeltenā. Jo mazāk saules laukā, jo vairāk saulainu toņu vajadzētu ieviest savā mājoklī. Dzeltenā krāsa dod enerģiju, veicina domāšanu, tā ir silta un spoža, simbolizē gaišumu un atklātību.

Arī slimniekiem un cilvēkiem, kas zaudējuši drosmi un uzņēmību, dzeltenā krāsa ir ļoti vajadzīga, jo palīdz atmodināt interesi par dzīvi un vēlēšanos sākt kaut ko darīt, izrauties no sastinguma.

Kā izmantot krāsas praktiski?

* Pozitīva loma priecīgas noskaņas radīšanā ir ne tikai oranžiem un dzelteniem aizkariem un citām tekstilijām, bet arī traukiem, piemēram, lieliem šķīvjiem un augļu traukiem, kas pilni ar oranžiem apelsīniem un dzelteniem citroniem.

* Oranži ķirbji virtuvē uzlabo garastāvokli un rada omulīgāku gaisotni.

* Koši dzeltenas mārtiņrozes vāzē vai puķupodā arī palīdz kliedēt nomāktību. Ir svarīgi, lai jebkurā telpā skatienam būtu kur apstāties pie kāda skaista oranža vai dzeltena priekšmeta.

* Ja ģimenē kādu nomāc apetītes trūkums, ieteicams galda klājumā izmantot oranžas salvetes un sveces, arī galdautu un traukus.

* Interjerā var izlīdzēties pat ar grāmatām – salikt vienuviet grāmatas ar oranžām un dzeltenām muguriņām.