Salātus var gatavot gan pēc gadalaikiem, gan garastāvokļa. Piemēram, ziemai labāk piestāvētu rasols, turpretī pavasarim - zaļumi, zaļumi, zaļumi!
Pavasara zaļie salāti ar krabju nūjiņām
Salātus var gatavot gan pēc gadalaikiem, gan garastāvokļa. Piemēram, ziemai labāk piestāvētu rasols, turpretī pavasarim - zaļumi, zaļumi, zaļumi!
Sastāvdaļas:
krabju nūjiņas
fetas siers
svaigi lociņi
svaigi jaunie redīsi
gurķis
tomāti
kāpostlapas vai salātlapas (jebkuri salāti)
diedzētas redīsu vai citas sēklas
iecienītā eļļa - vislabāk olīveļļa
Gatavošana:
Visu glīti sagriežam, izņemot redīsus - tos sasmalcinām. Salātlapas saplucina. Sagrieztās sastāvdaļas ber bļodā, pievieno fetas sieru, tad salātiem pārlej olīveļļu un pieber diedzētās sēklas, tad tos izmaisa. Tagad atliek tikai pagaršot!
Recepte: Agita Gabrāne / Foto: Agnese Gabrāne, mammamuntetiem.lv