Dzīvesstils
2022. gada 25. jūnijs, 21:57

Atklājas jaunas detaļas par estrādes zvaigznes Jurija Šatunova nāvi: mediķi uz izsaukumu neesot steigušies

Jauns.lv

Pirms pāris dienām daudzus satrieca estrādes dziedātāja Jurija Šatunova nāve 48 gadu vecumā. Šatunovs un viņa pārstāvētā puišu grupa "Laskovij Mai" savulaik tika dēvēta par 80. – 90. gadu popmūzikas leģendām, un viņa draugiem un bijušajiem faniem joprojām grūti noticēt, ka 48 gadus vecais Jura ir miris.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mediji vēstīja, ka Šatunovs miris Pamaskavā no smagas sirdslēkmes. Vēlāk viņam tika diagnosticēts akūts transmurāls miokarda infarkts (ļoti smaga sirdslēkme, kas skar visu sirds muskuli). Tika ziņots, ka vokālists nomiris ātrās palīdzības automašīnā pa ceļam uz slimnīcu.

Taču nu šajā stāstā parādījušās jaunas detaļas. Mediji vēsta, ka mūziķa draugi, ieraugot, ka Juram kļuvis slikti, nekavējoties izsaukuši ātro palīdzību, taču mediķi atteikušies ierasties. Rezultātā tika zaudētas 40 minūtes; varbūt, ja būtu atbraukusi ātrā palīdzība, mūziķis vēl būtu dzīvs.

Dziedātājs atpūtās kopā ar draugiem un pēkšņi sajutās slikti – sūdzējās, ka dur, grūti elpot. Pēc zvana ātrajai palīdzībai un mediķu atteikšanās ierasties uz izsaukumu draugi paši viņu nogādāja tuvākajā medicīnas iestādē, bet vēlāk, jau pēc klīniskās nāves, mūziķis tika nogādāts Domodedovas slimnīcā.

Mediķi mēģināja glābt Juriju Šatunovu, taču tas diemžēl neizdevās. Izpildītājs bija pazīstams ar saviem muzikālajiem hitiem "Belije rozi", "Detstvo" un "Pismo", bez kuriem Šatunova koncerti nebija iedomājami.

Jurijs Šatunovs piedzima 1973. gadā Baškīrijas ASSR (Baškīrijas Autonomā Padomju Sociālistiskā Republika). Pusaudžu gadus mākslinieks pavadīja bērnunamā - viņa vecāki bija šķīrušies, māte nomira, kad Šatunovam bija 11 gadu. Bērnu namā viņš satika Sergeju Kuzņecovu, kurš bija amatieru pulciņa vadītājs, un tad aizsākās "Laskovij Mai" grupas vēsture.

Padomju zēnu grupu no Maskavas dibināja krievu dziesmu autors, komponists un mūziķis Sergejs Kuzņecovs. "Laskovij Mai" savulaik tika dēvēta par "80. – 90. gadu leģendām".

Grupai bija vairāki solisti, tā sniedza vairākus desmitus koncertu mēnesī, reizēm uzstājoties vienlaikus vairākās pilsētās. 1992. gadā Šatunovs grupu pameta un uzsāka savu solo karjeru. Pēc Šatunova aiziešanas ne viņa bijusī grupa, ne viņš pats nevarēja sasniegt iepriekšējo popularitātes līmeni.

Mākslinieks ar mūziku nodarbojās līdz pat savai nāves dienai. 2019. gadā viņš izdeva albumu "Любимые песни", bet 2020. gadā prezentēja vēl trīs skaņdarbus - "Спасибо Тебе", "становиться не могу" un "Заметает листья снег".

Tiek vēstīts, ka Jurija Šatunova ķermenis tiks kremēts, un vēlāk šaurā tuvinieku lokā tiks apbedīta urna ar viņa pelniem.
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās