foto: Shutterstock
7 triki, kā dzeramo sodu izmantot savam skaistumam un veselībai
Skaistums
2022. gada 10. maijs, 06:25

7 triki, kā dzeramo sodu izmantot savam skaistumam un veselībai

Jauns.lv

Nātrija hidrogēnkarbonātu jeb dzeramo sodu var plaši izmantot ne vien virtuvē un mājas uzkopšanas darbos, bet arī skaistumkopšanā un veselības uzlabošanā. Tā ir universāla sastāvdaļa, ko var izmantot, sākot no cepeškrāsns tīrīšanas, līdz pat zobu baltināšanai. 

1. Mutes skalojamais līdzeklis

Uztaisi to pats saviem spēkiem, izmantojot divas visiem pieejamas sastāvdaļas – dzeramo sodu un siltu ūdeni. Sodai piemīt antibakteriālas un pretmikrobu īpašības, kā arī citas priekšrocības, kas mazinās sliktu elpu un palīdzēs tikt pie baltākiem zobiem. 

2. Dezodorants

Dzeramā soda ir lieliska alternatīva ķīmiskajiem dezodorantiem. Tā palīdzēs novērst nevēlamo sviedru aromātu, nemaz nerunājot par to, ka savu ķermeni nepakļausiet kaitīgu toksīnu iedarbībai. Viss, kas jums būs nepieciešams, ir nedaudz dzeramās sodas un ūdens. Sajauciet abas sastāvdaļas, izveidojot pastu, un pēc tam iemasējiet to padusēs.

3. Kukaiņu kodumu ārstēšanai

Lai gan nav ieteicams ikdienā uz ādas lietot dzeramo sodu, tā var palīdzēt mazināt apsārtumu un niezi, ko izraisījis kukaiņa dzēliens. 

4. Atvilnis

Par atvilni liecina dedzināšana kuņģī, grēmas jeb atraugas, spiediena sajūta aiz krūšu kaula, kamols kaklā, arī hronisks krekšķis jeb klepus, aizsmakums un pat zobu jutīgums. Šo slimību var izraisīt slikti strādājošs sfinkters jeb slēdzējmuskulis, pārēšanās, stress, pikanti ēdieni un daži augļi, kā arī citas lietas. Lai gan simptomu mazināšanai ieteicams lietot speciāli šai problēmai piemērotus medikamentus, ja tie tomēr nav pa rokai, problēmu ātri var atrisināt glāze ūdens, kurai piejaukta viena tējkarote dzeramās sodas. 

5. Kakla sāpes

Arī šo nepatīkamo saaukstēšanās simptomu var novērst ar dzeramās sodas palīdzību. Trīs reizes dienā skalojot kaklu ar ūdenī izšķīdinātu dzeramo sodu, nepatīkamajiem simptomiem vajadzētu mazināties. 

6. Dzelteni nagi

Ja laka nagus iekrāsojusi dzeltenīgus, pie dabiskās krāsas palīdzēs tikt soda. Kombinācijā ar nelielu daudzumu ūdeņraža peroksīda, soda noņems dzelteno toni no nagiem. 

7. Blaugznas

Ja aptiekās nopērkamie pretblaugznu šampūni savu darbu tomēr nav izdarījuši, varat izmēģināt dabiskāku pieeju, dažas nedēļas matus mazgājot ar šampūnu, kuram piejaukta dzeramā soda.