Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Saules kosmētiku meklē aptiekā

Saules kosmētiku meklē aptiekā

Jauns.lv

Sauļojoties gādā par drošu un nekaitīgu ādas aizsardzību, lai izvairītos no UV starojuma, apdegumiem, nevēlamas pigmentācijas un alerģijas.

Saules kosmētiku meklē aptiekā...

Iesaka t/c Domina EUROAPTIEKA pārdevēja konsultante ANDŽELLA KĀRKLIŅA.

Izvēlies aptieku saules kosmētiku. Tā ne tikai aizsargā ādu no UV starojuma, bet arī papildus kopj ādu ar medicīniski pārbaudītām sastāvdaļām, kas nesatur smaržvielas, parabēnus un citas ķīmiskas vielas, tā nekaitē ādai un neizraisa alerģiskas reakcijas. Pareizi izvēlēta saules kosmētika aizsargā ādu no priekšlaicīgas novecošanās, nevēlamas pigmentācijas un palīdz iegūt vienmērīgu iedegumu. 

Ieejot aptiekā, vajadzētu būt gatavām atbildēm uz aptiekāra jautājumiem: kam tā būs vajadzīga– sejai vai ķermenim? Cik lielu saules aizsardzības faktoru vēlies? Kādam ādas tipam tā domāta? Aptiekas konsultants spēs palīdzēt izvēlēties piemērotāko kosmētiku arī tad, ja par saules kosmētiku nav īpašu zināšanu.

Der zināt: ja brauc ceļojumā, aptiekā vari izvēlēties līdzekli mazākā tilpumā. Ir arī liela iepakojuma produkti, kas paredzēti lietošanai visai ģimenei.

Saules aizsardzības faktors SPF 

Aptieku kosmētikas klāstā ir līdzekļi ar saules aizsargfiltriem sejai sākot no SPF 25 līdz pat SPF 50+, un ķermenim SPF 20, SPF30 un SPF50. Bērnu kosmētikā ir līdzekļi līdz pat SPF 50, ko var lietot mazuļiem, sākot no 3 mēnešu vecuma.

Padoms:

ieteicams izvēlēties sejai atsevišķu līdzekli, jo jaunākās paaudzes produkti satur daudz vairāk mitrinošo un kopjošo vielu, lai sauļošanās krēms varētu pilnībā aizstāt dienas krēmu. 

Kā izvēlēties SPF sejai? 

20 SPF – vidēja aizsardzība, der ikdienā un iesauļotai ādai.  

25 – 30 augsts SPF, piemērots pirmajām dienām saulē.

30 – 50 ļoti augsts SPF, ļoti gaišai un jutīgai ādai.  

Padoms: ādu pie saules stariem vajadzētu pieradināt pakāpeniski. Lai pēc iespējas mazāk kaitētu ādai, pirmajā sauļošanās reizē lieto līdzekli ar SPF 25 –30, ļoti gaišai un jutīgai ādai SPF 30 – 50, jo tā daudz spēcīgāk reaģē uz sauli un var rasties nevēlama pigmentācija.  

Saules aizsarglīdzekļu (ar SPF) izvēle, ņemot vērā ādas tipu:

Saules aizsarglīdzekļa izvēli vairāk gan nosaka paša sajūtas un kopšanas ieradumi, tomēr kombinētai /normālai ādai labāk būtu piemērots krēms, želeja vai pieniņš. Sausai ādai – krēms ar mitrinošām un barojošām īpašībām. Taukainai ādai – želeja, losjons, pieniņš. Jutīgai ādai – pieniņš, losjons, želeja. Nobriedušai ādai – krēms, želeja, losjons.  

Bioderma ir plašs piedāvājums tieši sejas kosmētikai– dažādiem ādas tipiem – kuperozai ādai, ar pigmentācijas plankumiem, taukainai, kombinētai un ļoti jutīgai ādai, piedāvājumā ir dažādas konsistences līdzekļi – krēmi, vieglas konsistences fluīdi u.c. Vichy klāstā ir līdzekļi ķermenim ar SPF 30, absolūts jaunums ir Vichy BB krēms sejai ar SPF 50, tik liels SPF nav nevienam BB krēmam, pārējiem ir SPF 25– 30. 

Eucerin ir ļoti plašs saules līdzekļu klāsts, – jebkurām ādas vajadzībām un gaumēm. Taukainai ādai noderīgs ir matējošs sauļošanās šķidrums sejai ar SPF 50 +, daudziem aktuāls ir krēms – želeja aizsardzībai pret saules alerģiju ar SPF 50.

Tēmas