Attiecības
2022. gada 14. janvāris, 18:49

Kā uzlabot savas izredzes iepazīties internetā (un netērēt laiku)

Jauns.lv

Pirms piereģistrējies Tinder vai citā iepazīšanās tīklā, atgādini, ka jābūt godīgai pret sevi, formulējot, kāds ir tavs mērķis attiecībā uz iepazīšanos. Arī cilvēkam, kas piesaistījis tavu uzmanību neslēp, ko tieši šajā iepazīšanās platformā meklē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Runājot par iepazīšanos internetā, visizplatītākā lieta, ko nākas dzirdēt, drīzāk ir kāda neartikulēta skaņa, nevis komentārs. Atskan "uh" vai nopūta, ko pavada acu grozīšanās vai plecu noslīdēšana, kam bieži seko jautājums - "Kāpēc es nevaru satikt kādu vecmodīgā veidā?" Protams, ir iespējams iepazīties lielveikalā vai ar draugu starpniecību. Taču iepazīšanās tiešsaistē ir pavērusi iespējas miljoniem cilvēku atrast savu otro pusīti.

Tāpēc nevērtē šo iepazīšanās veidu par zemu, raksta Psychologytoday.com. Mūsdienās, kad vairums tipiskāko iepazīšanās vietu ir vai nu slēgtas, vai strādā ar ierobežojumiem, internets ir teju vai vienīgā drošā vieta, kur satikties.

foto: Pixabay

Šie pieci padomi var palīdzēt padarīt iepazīšanos digitālajā vidē mazāk biedējošu.

Esi godīgs pret sevi

Ja skaties ASV iepazīšanās šovus, noteikti esi pamanījis, cik bieži viņi jautā, vai dalībnieki ir tur "pareizo iemeslu dēļ". Uzdod sev to pašu jautājumu. Ko tieši es meklēju šajā savas dzīves posmā? Lai to izdarītu, ir pareizi izmantot iepazīšanās lietotnes, par to uzrakstot savā profilā. Neviens nepārmetīs, ja būsi norādījis, ka meklē kompāniju ziemas vakariem - bez nodoma tālāk apprecēties. Bet, ja patiešām meklē mīlestību un laulību, tad labāk to arī norādīt savā profilā.

Iepazīšanās internetā reizēm var šķist kā darbs, kas var aizņemt pietiekami daudz jūsu laika, taču - vai tu dodies uz savu darbu, nesaprotot, kas tev tur īsti jādara? Protams, ka ne. Tāpēc vispirms pats sev noformulē, ko tieši šajā vietnē meklēsi, un dari to zināmu arī citiem. Tas neļaus tev justies slikti, pārtraucot attiecības ar kādu pēc trim vienkāršiem randiņiem, ja viņš vai viņa vēlas ko citu. Ja zini, ko meklē, būs daudz vieglāk cerēto atrast.

foto: Pixabay

Apzini savas vērtības

Apsēdies un uzraksti to, ko tu meklē savā partnerī. Šīs rakstura iezīmes nevar būt virspusējas vai lietas, kas var mainīties atkarībā no sezonas. Piemēram, ja gribi, lai tavs partneris „labi pelna”, tad zini, ka katrs cilvēks dzīves laikā piedzīvo bezdarbnieka posmu, maina profesiju vai amatu. Tā vietā noteikti jāapdomā, vai tas, ko tu meklē, nav drīzāk „čakls” un „strādīgs”. Tas nozīmē, ka otra cilvēka vērtība būs atbildīgi paveikts darbs, un vērtības ir daudz grūtāk mainīt nekā amatus.

Meklē īpašības, kas ir cilvēka pamatā. Un nevajag garu sarakstu, pilnīgi pietiks, ja izdomāsi piecas vērtības, ko meklē otrā cilvēkā. Un tad, kad satiksi kādu, kurš pavisam neatbilst tavai vērtību sistēmai, jutīsies daudz vieglāk, virzoties tālāk.

foto: Pixabay

Esi godīgs pret otru

Ir svarīgi būt godīgam pret potenciālo partneri. Vai vēlies bērnus? Vai katras brīvdienas vēlies pavadīt pie saviem vecākiem laukos? Vai gribi piektdienās doties uz klubiem? Vai vēlies tuvāko piecu gadu laikā apprecēties? Ir svarīgi pašam par to padomāt un nekautrēties no patiesības, ja otrs cilvēks to jautā. Daudziem ir paradums noslēpt savas patiesās vēlmes, lai tikai iepatiktos otram cilvēkam. Bieži vien pieredzēts, ka, jūtot, ka otrs cilvēks ir ļoti ekstraverts, tiek teikt, ka es arī esmu ballīšu zvērs, kuram muzeji un izstāžu zāles uzdzen miegu. Taču, ja zini, ka patiesībā jebkuru skaļu ballīti iemainītu pret grāmatu un tējas krūzi, labāk būt atklātam un to pateikt. Cilvēka raksturs un paradumi tāpat nāks gaismā, daudz labāk būt atklātam un meklēt sev piemērotu cilvēku nekā kādu maldināt un tad jau piedzīvot daudz sāpīgāku šķiršanos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Pixabay

Nevilcinies ar tikšanos

Tiklīdz jūti saikni ar kādu, satiec viņu! Netērē daudz enerģijas, rakstot čatā garas vēstules viens otram. Ja tevi viņa profils piesaista pietiekami, lai nosūtītu pirmo ziņojumu, un turpmākā sarakste jums abiem  bijusi interesanta, sper nākamo soli, dodoties uz tikšanos aci pret aci. Iedzeriet kopā kafiju, pastaigājieties vai sarunājieties Zoom platformā. Katrā ziņā runāt ar cilvēku ir pavisam citādi nekā sarakstīties. Netērē laiku un enerģiju, domājot, ka jūsu starpā ir saikne, ja pat nezini, vai viņš spļauj uz ielas, bet viņa ir nelaipna pret viesmīli. Ikviens var apliecināt, ka iepazīšanās internetā ir tikai pirmais solis, īstā iepazīšanās seko, kad abi cilvēki satiekas dzīvē.

foto: Pixabay

Esi laipns pret sevi

Iespējams, ka agrāk iepazīšanās bija daudz vieglāka, apkārt bija kursa biedri, darba biedri, cilvēki kafejnīcā vai ballītē. Mūsdienās iepazīties ir daudz grūtāk, jo cilvēki pārstājuši iepazīties uz ielas vai sabiedriskajā transportā. Vairums iepazīstas internetā, ar sociālo tīklu palīdzību vai iepazīšanās portālos. Lai vai kāds būtu tavs stāsts, svarīgi būt patiesi godīgam pret sevi, atzīt, ka tas nav viegls process, taču esi gatavs mēģināt. Trenējies pateikt sev: "Es daru visu iespējamo" vai "Šis randiņš neizdevās, bet man joprojām ir motivācija mēģināt”. Bieži vien cilvēks sāk domāt, ka ar viņu kaut kas nav kārtībā, ja tiešsaistes iepazīšanās nav veiksmīga. Tā vietā atceries, ka pat tad, ja jūrā ir daudz zivju, okeāns ir liela ūdenstilpne, kurai ir vajadzīga zvejnieka pacietība, lai iegūtu lomu. Ir skaidrs, kāpēc jūties vīlies un sarūgtināts, tādos brīžos vari ieturēt pārtraukumu tiešsaistes randiņos, taču neaizmirsti, ka esat pelnījis mīlestību, kā jebkurš cits.