foto: Shutterstock
Ķirbja maskas - sejai, kaklam, ķermenim
Skaistums
2021. gada 10. oktobris, 16:11

Ķirbja maskas - sejai, kaklam, ķermenim

"100 Labi Padomi"

Ķirbis ir ne tikai brīnišķīga sastāvdaļa rudenīgo ēdienu pagatavošanai, bet arī efektīvs palīgs rudens skaistumkopšanas rituālos. Maskas no ķirbja ir pārsteidzoši vienkāršas un efektīvas, turklāt tās var izmantot visam ķermenim – no galvas līdz kājām. Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Kā pagatavot masku

Ādas mirdzumam un tonusam. Viendabīgā masā sablendē 100 g ķirbja mīkstuma, 20 g auzu pārslu un 10 ml citrona sulas. Masu uzklāj uz sejas, kakla un dekoltē. Turi 15 minūtes, tad rūpīgi noskalo.

Sausai ādai. Divām ēdamkarotēm vārīta ķirbja pievieno vienu ēdamkaroti kvalitatīvas olīveļļas. Rūpīgi samīci. Iegūto masu uzklāj uz sejas, noturi 15 minūtes, rūpīgi noskalo un pēc tam palutini ādu ar barojošu krēmu.

Taukainai ādai. Smalki sarīvē ķirbi un ābolu. Pievieno sakultu olas baltumu. Turi 15 minūtes.

Nobriedušai sejas ādai, kaklam un dekoltē zonai. Trīs ēdamkarotes rīvēta ķirbja mīkstuma, divas ēdamkarotes piena, viens olas dzeltenums – visas sastāvdaļas rūpīgi sablendē. Uzklāj uz sejas, kakla un dekoltē. Pēc 15 minūtēm noskalo.

Pret tūsku acu zonā. Smalki sarīvētu ķirbi ievieto plānā marlē, uzklāj uz acu zonas un turi 15 minūtes.

foto: Shutterstock

Skrubis ķermenim

Sastāvdaļas – pusglāzi rīvēta ķirbja, pusglāzi cukura, vienu ēdamkaroti medus – kārtīgi samaisi un iemasē ķermenī ar apļveida kustībām. Rūpīgi noskalo.