foto: no privātā arhīva
Mātes nāve, kāzas 19 gados, slimīga greizsirdība. Kaspara Kambalas sievas Olgas neparastais dzīvesstāsts
Dzīvesstils
2021. gada 30. septembris, 04:54

Mātes nāve, kāzas 19 gados, slimīga greizsirdība. Kaspara Kambalas sievas Olgas neparastais dzīvesstāsts

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc mātes nāves apprecējusies ar krietni vecāku vīrieti, strādāt sākusi tikai 33 gadu vecumā, saskārusies ar slimīgām greizsirdības izpausmēm, bet tagadējo vīru noskatījusi uz ielas – tāds ir slavenā pašmāju sportista Kaspara Kambalas sievas Olgas dzīvesstāsts.

Kaspars un Olga Kambalas - viens no spilgtākajiem Latvijas pāriem

gallery icon

Nesen STV Pirmā! realitātes šova Slavenības. Bez filtra zvaigzne Olga Kambala sabiedrību šokēja ar atziņu, ka mēnesī tēriņiem viņai vajadzētu 10 000 eiro, bet ne mazāk šokējoša ir viņas līdzšinējā dzīves pieredze. To Olga atklāja STV Pirmā! veidotajā dāmu sarunu šovā Kad viņas satiekas.

foto: no privātā arhīva

Uzauga ar mammu

Olga uzauga ar mammu, jo tēvs ģimeni pameta, tiklīdz uzzināja, ka viņam būs bērns. Savu tēvu pēdējo reizi redzēja 15 gadu vecumā, bet divus gadus vēlāk nomira mamma. Olga atceras, ka toreiz viņas dzīve pilnībā sabrukusi, viņa pat auklītei teikusi, lai mamma paņem viņu sev līdzi. Bet pēc diviem gadiem, kad Olgai bija jau 19 gadu, viņa apprecējās. Ar šo vīrieti, kuram tad bija 33 gadi un kurš bija precējies divu bērnu tēvs, jauniete iepazinās kādā klubā. Vai viņu nemulsināja, ka vīrietis ir precēts? “Man tas bija vienalga, pieaudzis vīrietis, skaista mašīna, rūpējās par mani,” atceras Olga, stāstot, ka vīrietis pēc vairākiem mēnešiem izšķīries un pārvācies dzīvot pie viņas.

Par savu laulību Kambalas sieva teic, ka tā bija laimīga, viņa bija iemīlējusies, taču viens bet – vīrs bijis slimīgi greizsirdīgs, kontrolējis Olgas telefona zvanus, sarakstes. Kaut arī viņš ļoti rūpējās par sievu, viņa viena pati nav varējusi iziet no mājas. Pirmajā laulībā Olga nodzīvoja 16 gadu, tajā piedzima trīs bērni, bet laulība izjuka, kā Olga saka, naudas dēļ. Izrādās, vīram bija piedāvāts bizness Marokā, viņš pārdevis visus savus uzņēmumus Latvijā, bet pēc kāda laika Marokā bankrotējis.

foto: no privātā arhīva

Olgai nekas cits neatlika, kā sākt pārdot savas dārglietas, zīmola drēbes, jo vajadzēja taču uzturēt bērnus! Olga arī vairākas reizes braukusi uz Maroku pie vīra, bet uz Latviju vedusi un tirgojusi kosmētiku, līdz Marokas kosmētikas uzņēmuma vadītājs tāpat vien Olgai iedevis preci, lai viņa varētu uzsākt savu biznesu. Un ar Marokas kosmētikas izplatīšanu Olga nodarbojas joprojām.

Vīrietis noskatīts uz ielas

Olga sarunu šovā Kad viņas satiekas arī izstāstīja, kā iepazinusies ar tagadējo vīru Kasparu Kambalu. Tas bijis aizvadītajā vasarā, kad agri no rīta – pulksten astoņos – viņa ar meitām mašīnā braukusi uz Jūrmalu un tukšajā Krišjāņa Valdemāra ielā pamanījusi ejam garu, izskatīgu vīrieti, kurš “knapi vilka kājas, un varēja redzēt, ka viņš ir “saguris””. Olga pie sevis padomājusi, ka labprāt gribētu sev blakus tādu vīrieti, un piedāvājusi meitām, ka varētu viņu aizvest uz mājām. “Meitas man teica: “Mammu, tu traka vai?!”. Un tā mēs aizbraucām uz Jūrmalu,” izstāsta Olga.

foto: no privātā arhīva

Nākamajā reizē Kasparu viņa pamanīja... tā teikt, visai savdabīgā veidā. Tas bija jau rudenī, kad Olgai bijis draugs – gados jaunāks bokseris. Un viņa nolēmusi Instagram paskatīties, kādi vēl Latvijā ir bokseri, un uzdūrusies Kaspara Kambalas profilam. “Pirmais iespaids par viņa bildi bija – fui! Man nepatika, jo likās, ka viņš jau sāk novecot,” atceras Olga, kura salikusi viņa profilam simpātijas atzīmes, bet Kaspars viņai uzrakstījis vēstuli.

Kasparam Kambalam - 40. Basketbols, sievietes un viņš pats laiku lokos

gallery icon

“Toreiz biju dusmīga uz visiem vīriešiem un domāju – labi, es tev parādīšu, cik esmu kruta! Uzrakstīju, ka tūlīt pie viņa piebraukšu un satiksimies. Un aizbraucu! Toreiz norunājām kādas trīs četras stundas. Runājām par dzīvi,” stāsta Olga, kuru Kaspars apbūris ar to, ka viņa aplidošana bijusi “ļoti vecmodīga, pareiza”. Zvanījis, rakstījis, satikušies katru dienu. Olga pat aizgājusi pie zīlnieces, kura brīdinājusi, ka Kaspara dzīvesstils ir kā svētki. Olga atbildējusi, ka to zinot, un zīlniece devusi viņai zaļo gaismu. Bet pirmais skūpsts bijis dienā, kad uzsniga pirmais sniegs: “Tas tiešām bija tik romantiski kā filmās.”

Gatava kopīgam bērnam

Olga stāsta, ka bildinājums kā tāds nav bijis, tikvien kā Kaspars mašīnā piedāvāja – precamies! Un Olga piekritusi, jo viņu tracinājis virsraksts presē Kaspars Kambala ar jauno draudzeni. “Kāda vēl draudzene, ja man tūlīt būs 40 gadu. Mīļākā, sieva, tas gan, bet ne draudzene,” pukojusies Olga. Viņi tajā pašā dienā aizbraukuši uz Jūrmalas dzimtsarakstu nodaļu, un tur tuvākais brīvais datums kāzām bijis 13. aprīlis. Un abi piekrita!

Olga Kambala gatavojas fitnesa čempionātam

Olga Kambala 2021. gada pavasarī gatavojas fitnesa čempionātam.

gallery icon

Interesanta bija arī kāzu tērpu izvēle – Olga priekšroku bija devusi elegantai mini kleitiņai, bet Kaspars bija tērpies baltā treniņtērpā. “Kaspars gribēja pasūtīt fraku, bet es teicu: kāpēc ko tādu, kur tu pēc tam to vilksi? Tā kā Kasparam ir firma, kas šuj treniņtērpus, tad tur viņam uzšuva baltu sporta tērpu,” stāsta Olga un piebilst: “Kāpēc man nebija līgavas kleitas? Viņam trešās laulības, man otrās, kādēļ lai mēs taisītu to cirku ar plīvuru... Un kāda vēl kāzu kleita? Bija pandēmija, es pat nevarēju baltu krūšturi un apakšbikses nopirkt, lūk, tā bija problēma!”

Olga atzīst, ka tās patiešām bijušas viņas sapņu kāzas un, vaicāta, vai būtu gatava vēl vienam bērniņam, atbild: “Pirms gada biju kategoriski pret, bet tagad skatos uz bēbīšiem. Varbūt pēc diviem, pieciem gadiem es gribētu bēbīti. Bet tagad, ja man piedzimtu bērns, es negribētu palikt par mājsaimnieci. Taču bērnam pat izdomāts vārds – Kosmoss Kambala.”

foto: no privātā arhīva

Mēnesī 10 000 eiro

Kā ģimenē ir ar naudu? “Lai viņš strādā un pelna naudu, bet es parūpēšos, lai mums mājās viss ir kārtībā. Es neeju pie viņa un neprasu naudu, jo uzskatu, ka tā viņam jādod labprātīgi. Viņš vienkārši prasa, cik vajag, un nesaprot mājienus – piemēram, kad saku, ka veikalā Zara ir atlaides. Mēs pat strīdējāmies par to, jo teicu, ka pati varu visu atļauties. Vienkārši jānosauc summa. Bet es esmu tam pārkāpusi pāri,” stāsta Olga un uz jautājumu, cik mēnesī viņai vajadzētu dzīvošanai, atbild, ka pašam minimumam vajagot ap desmit tūkstošiem eiro.

foto: no privātā arhīva

Starp citu, jaunais pāris nesen ievācies plašā īres dzīvoklī Rīgas klusajā centrā, un tieši šī jaunā dzīvokļa dēļ ģimenē izcēlies strīds, jo Olga bez vīra atļaujas iegādājusies krēslus. “Viņš teica: ja es vēlreiz kaut ko nopirkšu mājām bez viņa atļaujas, tas viss lidos ārā pa logu. Jā, mums kārtējais mēbeļu skandāls. Viss, tagad klausīšu. Es biju sajaukusi krāsas – mājaslapā izskatījās tumši zaļi, biju domājusi, ka piestāvēs guļamistabai, bet, kad tie atnāca, bija zili. O, johaidī! Viņš bija dusmīgs. Ļoti. Teica, lai pērku, ko gribu, bet vispirms viņam parādu,” aizvadītajā nedēļā raidījumā Slavenības. Bez filtra atklāja Olga.