foto: Twitter: @CBS4Mark
Vairāku kļūmju rezultāts: sešus gadus vecai meitenītei ASV piedzīvojumu parka apmeklējums beidzas letāli
Sešus gadus vecā Vongela Estifāno traģiski gāja bojā, izkrītot no atrakcijas brauciena sēdvietas 110 metru augstumā.
2021. gada 27. septembris, 11:43

Vairāku kļūmju rezultāts: sešus gadus vecai meitenītei ASV piedzīvojumu parka apmeklējums beidzas letāli

Jauns.lv

Sešus gadus vecā Vongela Estifāno, kas kopā ar savu ģimeni atpūtusies Glenvudas alu piedzīvojuma parkā Kolorādo štatā ASV, gājusi bojā, nokrītot no atrakcijas 110 metru augstumā, vēsta "CBS News".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izmeklēšanā atklāts, ka meitene iesēdusies sēdvietā, kam jau iepriekš bijušas piesprādzētas drošības jostas, jo braucienā pirms viņas neviens tur neesot sēdējis. Tādējādi Vongela uzsēdusies uz jau sasprādzētām drošības jostām tā vietā, lai tās pareizi apliktu sev apkārt.

Vairāku kļūdu rezultāts

Pirms brauciena uzsākšanas atrakcijas drošības sistēma esot informējusi darbiniekus par problēmu ar Vongelas sēdvietu, taču viņi neesot sapratuši, kas tieši nav kārtībā un restartējuši sistēmu. Darbinieki esot domājuši, ka visi pasažieri ir pareizi piesprādzēti un nolēmuši uzsākt braucienu.

Pēc brauciena beigām darbinieki pamanījuši, ka meitenīte vairāk neatrodas savā sēdvietā.

Darbinieki esot pieņemti darbā tikai divus mēnešus pirms traģēdijas un pa to laiku neesot tikuši pienācīgi apmācīti, lai spētu atrisināt radušos problēmu. Tādējādi viņi kļūdaini interpretējuši drošības sistēmas ziņojumu, un pielēmuši, ka braucienu uzsākt ir droši. 

foto: AP/Scanpix
Izmeklēšanā secināts, ka traģēdija notikusi vairāku kļūdu dēļ.

Neviens no atrakcijas darbiniekiem nav ievērojis, ka Vongela ir uzsēdusies uz drošības jostām un pati nav piesprādzēta.

Atrakciju parks ir absolūti atbildīgs par visu apmeklētāju piesprādzēšanu pirms braucienu uzsākšanas, teikts izmeklētāju ziņojumā par negadījumu.

Bažas pauduši arī citi apmeklētāji

Atrakcijas brauciens, kurā 5. septembrī notika traģēdija, jau iepriekš kādam apmeklētājam izraisījis uztraukumu. 2019. gada 19. augustā kāds apmeklētājs vērsies pie atrakciju parka vadības ar e-pastu, aicinot pārskatīt brauciena drošības pasākumus.

Šis apmeklētājs pirms brauciena uzsākšanas neesot bijis kārtīgi piesprādzēts un par situāciju vērsis uzmanību atrakcijas darbiniekiem. Tikai pēc skaidrošanās darbinieks pārliecinājies, ka pasažiera drošības jostas patiešām nav kārtīgi izvietotas un tikai tad viņu piesprādzējis.

“Es jūs aicinu pievērst uzmanību šai situācijai, citādāk tas kādam no jūsu apmeklētājiem varētu beigties ar nopietniem savainojumiem vai pat vēl sliktāk - ar nāvi," teikts sašutušā apmeklētāja e-pastā, uz ko Glenvudas alu piedzīvojuma parks nekad nesniedza atbildi.

Atpūtas parka reakcija

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Atrakciju parka dibinātājs pēc negadījuma publiski atvainojies un izteicis dziļu līdzjūtību, norādot, ka drošība vienmēr ir bijusi viņu prioritāte un ka 15 gadu pastāvēšanas laikā nodrošināti vairāk nekā 10 miljoni drošu braucienu.

Vongelas ģimenes advokāts pavēstījis, ka meitenītes vecāki darīs visu, ko vien var, lai šādas traģēdijas neatkārtotos.

Patlaban konkrētā atrakcija netiek piedāvāta apmeklētājiem, un tās nākotne vēl rādās neskaidra. 

Tēmas