foto: Shutterstock
Skaistums no sūkalām: tās atjauno ādu, spēcina matus
Skaistums
2021. gada 24. jūnijs, 07:05

Skaistums no sūkalām: tās atjauno ādu, spēcina matus

"100 Labi Padomi"

Jāņu siera recepte katrai saimniecei ir sava, tomēr sūkalas veidojas vienmēr. Nelej tās ārā, bet izmanto savos mājas skaistumkopšanas rituālos!

Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Zinātniskos pētījumos pierādīts, ka piena sūkalu sastāvā ir olbaltumvielas, aminoskābes, vitamīni, minerālvielas un citas bioloģiski aktīvas vielas. Piena sūkalas lieliski var izmantot sejas un ķermeņa ādas kopšanā, kā arī matiem.

Matu kopšana

● Piena sūkalas stiprina matus un atjauno to struktūru. Ja šķeļas matu gali, uzklāj šo burvīgo produktu uz matu galiem, bet, ja mati pastiprināti izkrīt vai sliktāk aug, ierīvē galvas ādā. Darboties var gan ar sausiem, gan mitriem matiem.

● No piena sūkalām var pagatavot arī maskas. Sajauc sūkalas ar dadža saknes eļļu. Maisījumu ierīvē galvas ādā un izklāj visā matu garumā. Noturi 20 minūtes un izskalo. Šī maska veicinās matu augšanu.

● Sausiem matiem un matu spīdumam noderēs maska no olu dzeltenuma un sūkalām. Sablendē divus olu dzeltenumus un 100 ml sūkalu, uzklāj visā matu garumā, neaizmirstot ierīvēt galvas ādā. Pēc 20 minūtēm izskalo.

● Matu spēcināšanai vienādās daļās sajauc piena sūkalas ar alu. Ar iegūto maisījumu izmazgā matus, pēc 20 minūtēm izskalo. Šī procedūra mazinās matu izkrišanu un atjaunos to struktūru.

Ādas kopšana

● Piena sūkalas darbosies kā efektīvs sejas un ķermeņa ādas atjaunotājs, cīnīsies ar novecošanās pazīmēm, piemēram, krunciņām, attīrīs, mitrinās un padarīs ādu elastīgāku, uzlabosies ādas krāsa.

● Viens no vienkāršākajiem veidiem – mazgāt seju ar piena sūkalām. Vēl viens paņēmiens – ar sūkalām, kas sasaldētas kubiņos, no rītiem maigi masēt seju. Tas ādu tonizēs, stiprinās asinsvadus, mazinās tūsku. Tas ir arī lielisks veids, kā mazināt noguruma pēdas sejā.

● Ja tev ir taukaina āda, pagatavo masku no sūkalām un olas baltuma – samaisi un uzklāj uz sejas un noturi 15 minūtes. Ja ir sausa āda, baltuma vietā ņem olas dzeltenumu. Lai cīnītos ar grumbiņām, sajauc divas ēdamkarotes zirņu miltu ar divām ēdamkarotēm sūkalu. Noturi uz sejas 15 minūtes, noskalo.

● Sūkalas var izmantot arī ķermeņa kopšanā. Pagatavo skrubi, kas ne tikai atjaunos ādu, bet arī cīnīsies ar celulītu. Sajauc kafijas biezumus ar piena sūkalām un maigi masē problēmzonas.