Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Zvaigžņu pētnieks Baņķis brīdina par gaidāmajām problēmām jaunajā astroloģiskajā ciklā
Pēc pāris nedēļām iesāksies jaunais astroloģiskais cikls – Saturns ieies Strēlnieka zīmē. Tas sola vairākas būtiskas izmaiņas: būs labvēlīgs laiks jaunām idejām, bet būs grūtības tās praktiski realizēt.
Cita pasaule

Zvaigžņu pētnieks Baņķis brīdina par gaidāmajām problēmām jaunajā astroloģiskajā ciklā

Jauns.lv

Pēc pāris nedēļām iestāsies jaunais astroloģiskais cikls. Noslēgsies trīs gadu ilgušais cikls, ko iezīmēja Saturna ieiešana Skorpiona zīmē. No 18. septembra Saturns atradīsies Strēlnieka zīmē. Tas mūsu astroloģiskajā kartē piedāvās gan jaunas iespējas, gan radīs jaunus izaicinājumus.

Zvaigžņu pētnieks Baņķis brīdina par gaidāmajām pr...

Pirms trim gadiem – 2012. gadā oktobrī Saturns iegāja Skorpiona zīmē un tas astroloģiski nesa būtiskas pārmaiņas finanšu, valsts pārvaldes, uzņēmējdarbības un attiecību jautājumos. Astrologs Kristaps Baņķis toreiz aicināja atturēties no kredītu ņemšanas, ja negribēja piedzīvot lielas finanšu grūtības vai bankrotu, prognozēja mazo un vidējo uzņēmumu likvidēšanos, banku peļņas samazināšanos un lielākas nekā parasti dabas stihijas, kā arī citas grūtības. „Skorpiona zīmē – „ādu par acīm”, „līdz pēdējam kreklam”,” rakstīja Baņķis. Šim „melnajam ciklam”, pēc astrologa teiktā, vajag beigties 18. septembrī. Nu Kasjauns.lv Baņķim jautāja, kas tad mūs sagaida nākotnē?

Idejas konfliktēs ar likuma normām

Astroloģiski mūsu dzīves procesus nosaka divu planētu lielais pāris: Jupiters un Saturns. Ja Jupiters simboliski ir „devējs, lielums”, tad Saturns – „ierobežotājs, ņēmējs”.

No 18. septembra Saturns atradīsies Strēlnieka zīmē, bet Jupiters Jaunavas zīmē un šāda šī abu planētu saspēle ilgs līdz pat nākamā gada 9. septembrim. Ko tas nozīmē?

Jāņem vērā, ka šajā jaunajā astroloģiskā gada ciklā ugunīgais Saturns nav rada zemes stihijas Jaunavai. Visuzskatāmāk tas izpaudīsies nākamā gada martā un maijā, kad šis planētas nostāsies naidīgās pozīcijās. Pirmie aizmetņi šai pretstāvei  jau bija manāmi šī gada augustā.

Baņkis uzņēmējus brīdina: „Saturns pametis Skorpiona zīmi šķitīs kā smagumu novēlis. Parādīsies jaunas idejas, tomēr to realizācijai arvien grūtāk būs piesaistīt finanses, jebkurai idejai līdz realizācijai būs jāiziet milzīgas ugunskristības.

Strēlnieka lielumā (ko nevar nest – nevajag celt) var iekrist uz sīkumiem (mazs cinītis gāž lielu vezumu). Saturns formē jaunu ideju. Jupiters to „liek zem lielās lupas”. Ideja konfliktē ar likuma normām un pieredzi”.

Astroloģiskie plusi un mīnusi

Astrologs arī izanalizējis, kādus plusus un mīnusus mūsu dzīvei piedāvā nākamais astroloģiskais cikls.

* Perioda plusi būs: alternatīvi investori; eko vide; izglītošanās; starptautiskie sakari, ilgstoši izpētot potenciālo tirgu; darbinieku veselības apdrošināšana; tirgus pētījumi; zinātnes integrācija biznesā; jaunu tehnoloģiju piesaiste; taupība.

* Perioda mīnusi būs: importa un eksporta problēmas; grūtības atrast speciālistu, kadru mainība; ideju zagšana; problemātiska tehnika; pastiprināta kontrole un sodi no valsts iestāžu puses; ilgstoša slimošana; telpu noma; darba normu pārkāpumi; grāmatvedības nesakārtotība; neizdevīgi un mainīgi likumdošanas normatīvi.

Ko sola skolotājiem?

Pašlaik tiek diskutēts par jauno skolotāju atalgojuma modeli un skolu nākotni. Jaunā mācību gadu sākumā tas ir īpaši aktuāli. Astrologs Baņķis par mūsu izglītības sistēmas nākotni saka:

„Šī gada tendence ir tāda, ka iegūs spilgtākie, izdomas bagātākie, nevis tādi, kuri pieraduši pie lutinātas vides. Līdz ar to nav iespējams ar vienu žestu pateikt, ka visiem skolotājiem būs labi. Pēc Latvijas horoskopa, Latvijas izglītības sistēma nemīl, tā teikt, izlēcējus. Tā ir tā kalpotāju pozīcija. Skolotājs – pakalpojumu sniedzējs. Bet jautājums par skolotāju darba slodzēm gan var tikt rūpīgāk sakārtots un ieviesti konkrētāki normatīvi. Tendence – būs ļoti daudz jaunu likumu un normatīvu, un daudzi no tiem tieši attieksies uz skolotāju. Kam sekos jautājums, cik skolotāji paši būs aktīvi, spēcīgi (vai arī pieprasīs tikai algu, algu, algu...) un kā tiks sakārtota pati  vide. Ja tiks sakārtota vide, būs arī alga. Nevajadzētu primāri jautāt algu, bet drīzāk prasīt sakārtotu vidi, jo tas automātiski arī nesīs lielāku algu. Nedrīkst domāt, ka planētas sniedz garantijas, ka, sākoties jaunam  gadam, palielinās, piemēram, algas”.

Vienlaikus astrologs arī norāda, ka šogad paredzēta skolu maksimāla, pat skarba un skaudra, optimizācija. Iesākumā tā varētu būt nepatīkama, bet ilgtermiņā tā izrādīsies laba, jo planēta vēstī, ka sistēmai nekas atņemts netiks. Saturns prasa, lai skolotājs būtu labā līmenī, ja tā var teikt – restartētos no jauna. Tie, kas to darīs, izdzīvos. Savukārt tie, kuri būs vairāk konservatīvi un pēc pārmaiņām netieksies, tiks aizslaucīti no lauciņa

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press/Aigars Hibneris