foto: Alan Davidson/Shutterstock/ Vida Press
Skarbā pieredze ar Vainstīnu likusi Paltrovai zaudēt interesi par aktiermākslu
Aktrise Gvineta Paltrova kopā ar filmu producentu Hārviju Vainstīnu.
Attiecības
2020. gada 11. decembris, 04:28

Skarbā pieredze ar Vainstīnu likusi Paltrovai zaudēt interesi par aktiermākslu

Jauns.lv

Par seksuālo varmācību notiesātais filmu producents Hārvijs Vainstīns atstājis lielu nospiedumu uz aktrisi Gvinetu Paltrovu. Darbs kopā ar skandalozo producentu bijis viens no iemesliem, kāpēc viņa zaudējusi interesi aktiermākslā. Tāpat viņai traucējusi sabiedrības pārlieku lielā uzmanība, viņa atklājusi ASV radiostacijai "Sirius XM". 

Skarbā pieredze ar Vainstīnu esot likusi sev uzdot jautājumu: "Vai šis tiešām ir mans aicinājums".

Tāpat aktrisei traucējusi pārlieku lielā uzmanība, nonākot ziņu virsrakstos. "Tiec apspriests par visu, ko dari, saki, velc. Ziniet, es esmu tāds mājas cilvēks. Man patīk gatavot ēst, būt kopā ar saviem vecajiem draugiem, bērniem. Es negribu būt viena pati sešas nedēļas Budapeštas viesnīcā. Tā vienkārši neesmu es."

Viņa turpina: "Vēl man lielāko daļu karjeras bija ļoti rupjš priekšnieks. Un tad tu apdomā visu šo kopā un sāc apšaubīt, vai tiešām to gribi".

Gvineta Paltrova kopā ar producentu Hārviju Vainstīnu

gallery icon

Interese sākusi zust jau pēc Oskara balvas saņemšanas 1999. gadā, bet pēdējos piecus gadus viņa filmējas pavisam reti. Vairāk viņa pievēršas savam zīmolam "Goop". 

Gvineta Paltrova sava zīmola „Goop” kosmētikas prezentācijas pasākumā

gallery icon

Vienlaikus Paltrova norāda, ka nav atmetusi pilnībā filmēšanos. 

Viņas pēdējā lielā loma bija 2015. gadā filmā "Mortdecai". Kopš tā laika spēlējusi mazāk nozīmīgas lomas filmās "Infinity War", "Endgame" un  "Spider-Man: Homecoming".

Gvineta Paltrova filmas „Mortdecai” („Mortekajs”) pirmizrādes vakarā

gallery icon

Jau 2017. gadā Paltrova publiski atklāja, ka filmu producents viņai uzmācies, kad viņa bijusi vien 22 gadus veca. Viņš aicinājis viņu uz savu viesnīcas numuru, ko vēlāk viņa izstāstījusi aktierim Bredam Pitam. 

Atgādinām, ka 2017. gadā sākās "Me too" revolūcija, daudzām aktrisēm atklājot, ka Vainstīns viņām uzmācies. Tagad producents ir notiesāts uz 23 gadiem cietumā par izvarošanu un seksuālu uzmākšanos. 

Zvērināto tiesa 24.februārī atzina, ka Vainstīns ir vainīgs noziedzīgā pirmās pakāpes seksuālā uzmācībā, 2006.gadā piespiežot bijušo producenta asistenti Mimi Heiliju uz orālu seksu, un trešās pakāpes izvarošanā, kas notikusi 2013.gadā un kurai tikusi pakļauta aktrise Džesika Manna.

Tomēr 67 gadus vecais producents tika attaisnots apsūdzībās par pirmās pakāpes izvarošanu un par seksuālu uzbrukumu, kas viņam draudēja ar mūža ieslodzījumu.