Attiecības
2020. gada 19. oktobris, 14:28

Pēc mīļotā bērēm 22 gadus veca sieviete piedzīvo vēl vienu smagu zaudējumu

Jauns.lv

Uzzinājusi, ka gaida mazuli no sava mīļotā Stīvena Skobija, 22 gadus vecā Tamija Vokere sajutās bezgalīgi laimīga. Diemžēl Tamijai pat ļaunākajā sapnī nerādījās tas, kas viņu gaida nākotnē.

Stīvs un Tamija jau pusotru gadu dzīvoja kopā, marta sākumā abi bija pārvākušies uz jaunām mājām un gatavi savā dzīvē pāršķirt jaunu, ļoti svarīgu lappusi, vēstī thesun.co.uk. Taču 29. martā Tamijas dzīve sagriezās kājām gaisā, kad viņas partneris, 38 gadus vecais Stīvens pēkšņi zaudēja samaņu. 

Topošā māmiņa Tamija nekavējoties piezvanīja ātrajai medicīniskajai palīdzībai. Mediķi ieradās zibenīgi, taču Stīvenu izglābt viņiem diemžēl neizdevās.

Diemžēl traģiski pārbaudījumi Tamijas dzīvē ar to nebeidzās. Nelaimīgas apstākļu sakritības dēļ jaunā sieviete, kura tobrīd bija astotajā grūtniecības nedēļā, uzreiz pēc bērēm aprīļa sākumā pazaudēja arī gaidāmo mazuli. Koronavīrusa krīzes dēļ Tamijai nebija iespējas veikt ultrasonogrāfijas izmeklējumu pirmajos divos grūtniecības mēnešos, taču karantīnas laikā abi ar Stīvenu viņi bija aizgājuši pie ginekoloģes. 

Tamija atceras: "Sajutu, ka kaut kas nav labi. Mani piereģistrēja uz medicīnisko apskati. Tās laikā tika paziņots, ka mazulis ir, taču nav dzirdami viņa sirdspuksti." Viņa cerēja, ka pārdzīvotā stresa dēļ mazajam radušies sirdsdarbības traucējumi, taču ārsti pavēstīja skumjo ziņu - diemžēl ir noticis spontānais aborts. Mediķi uzskata, ka bērniņa zaudējumu, tomēr nav radījuši Tamijas pārdzīvojumi par Stīvena nāvi; ļoti ticams, ka mazulis tāpat tiktu pazaudēts.   

"Nespēju aptvert to, kas noticis. Es vienkārši atsakos pieņemt informāciju, kuru man pavēstīja ārsti," satriekta ir Tamija.

Pēc Stīvena nāves viņa ir atgriezusies dzīvot vecāku mājās. Pec viņas teiktā, karantīna padarīja sēru laiku vēl nepanesamāku, jo nebija iespējams satikt draugus un tuviniekus. 

Tomēr Tamija ir apņēmusies nepadoties, par spīti dubultajam zaudējumam. Viņa vēlas godināt Stīvena piemiņu, dzīvojot pilnvērtīgu dzīvi. Tamijai ir plāns kopā ar māsu Betāniju šoruden doties 20 km labdarības pārgājienā, kura mērķis ir savākt līdzekļus Skotijas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam un divām Stīva iemīļotām makšķerēšanas vietām - Goldenlohai un Ņūtonai.

"Goldenlohā viņš mani iemācīja makšķerēt. Tagad turp braucu kopā ar Stīvena brāli, lai turpinātu šo tradīciju. Viņam ļoti patika pavadīt laiku brīvā dabā. Mēs plānojam arī ierīkot īpašu soliņu Stīva piemiņai - tur, kur bija viņa iemīļotākā makšķerēšanas vieta," stāsta Tamija. 

22 gadus vecā sieviete neslēpj, ka jūt arī bezgalīgu pateicību pret mediķiem, kuri darīja visu, lai viņas mīļoto izglābtu, un ne uz mirkli neatstāja arī pašu Tamiju vienu traģiskajā dienā, kad Stīvs pēkšņi devās mūžībā.

"Pēc tam esmu daudz domājusi par mediķu ikdienu un viņu traumatisko pieredzi, kad par mirušā nāvi ir jāpaziņo viņa tuviniekiem," viņa saka. "Tikai ļoti stipri cilvēki var strādāt šādu darbu. Vienmēr būšu bezgalīgi pateicīga neatliekamās palīdzības dienestam par viņu profesionalitāti un rūpēm, ko tajā dienā izjutu," par spīti pārdzīvotajai traģēdijai, gaišumu un pateicības jūtas pauž Tamija.