Paši mazākie skatītāji vēro Liepājas Leļļu teātra rotaļizrādi "Es un mana mamma"

Izrāde tapusi režisores, aktieru, scenogrāfes, mākslinieces, komponista, skaņu un gaismas mākslinieku radošā kopradē, balstot to uz pieciem atslēgas vārdiem – ...

gallery icon
Bērni
2020. gada 31. jūlijs, 14:41

FOTO: paši mazākie vēro Liepājas Leļļu teātra rotaļizrādi "Es un mana mamma"

Jauns.lv

Piektdien, 2020.gada 31. jūlijā Liepājas Leļļu teātris jauno sezonu atklāja ar rotaļizrādi pašiem mazākajiem "Es un mana mamma".

Izrāde tapusi režisores, aktieru, scenogrāfes, mākslinieces, komponista, skaņu un gaismas mākslinieku radošā kopradē, balstot to uz pieciem atslēgas vārdiem –  „bērns", „mamma", „daba", „rotaļa" un „prieks".

Izrāde uzbur maigu, pieņemošu un rotaļīgu vidi, tieši tik harmonisku un drošu, kādu mēs rodam katrs pie savas mīlošās mammas, un tik plašu un dodošu, kāda ir māte daba. Tā aicina rotaļāties gan mammas un tētus ar pašiem mazākajiem, gan kopā visai ģimenei. 

Būt tik pat lielā tuvībā ar dabu kā savu mammu. Izjust dabas ritmus - ieraudzīt kukainīti uz zāles stiebra, sadzirdēt jūras viļņu šalkoņu un smilgu sanēšanu. Sajust pludmales smilšu graudus saujā, pēdas grimšanu mīkstās sūnās un beznosacījuma mīlestību, kas pērņem guļot mīkstā zālē un lūkojoies koku galotnēs. Izrāde mazuļiem sniedz pirmo pieredzi teātra pasaulē, ļauj iepazīt savu ķermeni, izzināt skaņu, gaismu, ritmu un kustības.

Izrādes ilgums ir 25 minūtes un uz to aicināti skatītāji no viena gada vecuma.