Bērni
2020. gada 19. maijs, 06:02

"Šarlote ir drosmīgāka par Džordžu!" Piecus gadus vecā britu princese gatava doties cīņā pret koronavīrusu

Jauns.lv

Britu princese Šarlote, kura 2. maijā nosvinējusi savu 5. dzimšanas dienu, izrādījies visdrosmīgākais bērns hercogienes Ketrīnas un prinča Viljama ģimenē. Kembridžas hercogi ir trīs bērnu vecāki - bez meitas vēl viņiem ir dēli princis Džordžs (6) un princis Luiss (2), tomēr piecgadīgā Šarlote patlaban ir kareivīgāka un aktīvāka pat par savu vecāko brāli, vēstī mediji.

Britu princese Šarlote savā 5. dzimšanas dienā pandēmijas laikā Norfolkā 2020. gada 2. maijā

gallery icon
5

Karaliskā ģimene patlaban atrodas pašizolācijā Anmerholas lauku rezidencē Norfolkas grāfistē. Ketrīna un Viljams turp devusies jau pašā karantīnas sākumā, lai bērni varētu pavadīt vairāk laika svaigā gaisā.

Kembridžas hercogi Viljams un Ketrīna ar bērniem pievienojas aplausiem, godinot mediķus pandēmijas laikā 2020. gada aprīlī

gallery icon
7

Kembridžas hercogu atvases jaunajā režīmā iejutušās ātri un nemaz negarlaikojas. Viņi mācās distancēti, rotaļājas mājas teritorijā un kopā ar vecākiem brauc ar velosipēdiem pa  Sandringemas parka privātajām daļām.

"Keitai un Viljamam nav īpaši daudz brīva laika. Bet, kad tas parādās, viņi kopā ar bērniem dodas uz vietējo pludmali, spēlējas pie ūdens,” stāsta karaliskā biogrāfe Ingrīda Sjūarde.

foto: The Duchess of Cambridge/Shutterstock/ Vida Press
Princese Šarlote ar brāļiem princi Džoržu un princi Luisu un tēti princi Viljamu 2019. gadā Norfolkā.

Princesei Šarlotei vislabāk patīk atrasties ārpilsētā. Hercogu meita aug ļoti zinātkāra, drosmīga un aktīva. Viņu nebiedējot pat koronavīrusa pandēmija, kas izplatījusies visā pasaulē, un viņa ir gatava palīdzēt vecākiem ar to cīnīties.

"Šarlote ir daudz drosmīgāka par Džordžu. Viņa vienmēr labprāt izmēģina kaut ko jaunu, šis bērns tiešām ne no kā nebaidās. Karantīna viņai ir devusi vēl vairāk iespēju izpaust sevi un novērtēt savus spēkus," Sjūarde savos novērojumos dalās ar "Vogue".

foto: CAMERA PRESS/Alan Davidson / Vida Press
Hercogiene Ketrīna ar princesi Šarloti 2019. gada Ziemassvētkos.
foto: John Rainford/Splash News / Spla/ Vida Press
Hercogiene Ketrīna ar princesi Šarloti 2019. gada Ziemassvētkos.

Iepriekš Ketrīna atzinusi, ka attālinātā mācīšanās ietekmējusi viņas bērnu attiecības. Princis Džordžs sācis apskaust māsu.

Princese Šarlote un princis Džordžs dodas uz skolu. Princesei pirmā skolas diena

gallery icon
13

Karaliskās ģimenes dzīvei karantīnā ir arī citas blakusparādības. Piemēram, hercogiene Ketrīna cenšas vairāk lutināt savu ģimeni ar gardiem ēdieniem. Viņai patīk cepot kūkas, jo princis Viljams ir saldummīlis - viņš dievina šokolādes tortes un kūkas.

“Viljamam patīk iedzert tēju kopā ar vecmāmiņu. Ja viņiem izdodas atrast laiku kopīgai tējas dzeršanai, tad uz galda noteikti būs šokolādes torte," atklājis bijušais šefpavārs Viņa Majestāte Darens Makgredijs.

foto: MEGA / Vida Press
Princese Šarlote savā 5. dzimšanas dienā 2020. gada 2. maijā.

Viņš arī pastāstīja, ka princim Harijam garšo Kanādas kokosriekstu un šokolādes kūka "Nanaimo". Hercogiene gan ir veselīgāku kārumu piekritēja - viņa izvēlas banānmaizi ar kripatiņu šokolādes. 

Savukārt princese Šarlote, pēc hercogienes Ketrīnas teiktā, priekšroku dod sāļiem, nevis saldiem ēdieniem. Piecgadniece īpaši dievina olīvas, vēsta Daily Star.

Britu princeses Šarlotes skaistākās fotogrāfijas

gallery icon
68