Intervijas
2020. gada 8. maijs, 04:27

Šķēpmetēja Līna Mūze: "Izbaudu katru reizi, kad varu uzvilkt kleitu un augstpapēžu kurpes"

Ilze Trofimova

Žurnāls "OK!"

Šķēpmetēja Līna Mūze uzskata, ka ar uzspodrinātu ārējo čaulu ir par maz. Lai mirdzētu acis, nepieciešams mērķis, uz kuru tiekties, un neatlaidība, kas mudina virzīties arvien tālāk un augstāk.

Vairākkārt esmu pārliecinājusies, ka ārējo skaistumu ietekmē pašsajūta. Ir bijuši brīži, kad šķiet – esmu zemāk par zemi. Negribēju pat celties, tomēr piespiedu sevi rast spēku un doties tālāk. Mamma ir iemācījusi nekad nepadoties un spēku meklēt tikai sevī, negaidīt, kad citi pastieps pretī roku. Pateicoties mammai, zinu, ka varu visu, kam patiesi no sirds ticu, un katra diena, kas man tiek dota, ir jaunu iespēju pilna.

Esmu sevi pieņēmusi tādu, kāda esmu, apzinos savu unikalitāti, taču tas nebija viegli un ātri. Tagad manī ir iekšējs miers, un esmu uzplaukusi gan kā sieviete, gan kā personība. Zinu, cik grūti ir pārvarēt grūtības un būt laimīgai, bet nekad nedrīkst padoties. Esmu pārliecināta, ka laimīgs cilvēks ir skaists cilvēks, un es gribu justies un būt skaista katru dienu.

Pamatu pamats ir ūdens – gan iekšķīgi, gan ārēji. Man patīk mazgāt seju ar tīru ūdeni, pat dekoratīvās kosmētikas noņemšanai retu reizi izmantoju papildu līdzekļus vai mitrās salvetes. Ķermeņa ādas attīrīšanai reizi nedēļā lietoju skrubi.

foto: no privātā arhīva

Mans favorīts ir Detox Body Scrub no Stenders produkcijas.
Pēc sejas nomazgāšanas vai dušas lietoju mitrinošus krēmus vai eļļas, īpaši iecienījusi esmu Clarins ķermeņa kopšanas līdzekļus. Vasarā papildus tiem lietoju arī saules aizsargkrēmu ar SPF 30+, jo daudz laika pavadu, trenējoties ārā.

foto: LETA
Vieglatlētikas sacensības "Rīgas kausi" "Daugavas" stadionā.

Tā kā daudz sanāk ceļot, esmu izmēģinājusi dažnedažādus kosmētiskas un ādas kopšanas produktus no daudzām pasaules valstīm, bet jau kādu laiku mans mīļākais zīmols ir Clarins. Biju ļoti priecīga, kad uzzināju, ka Clarins ir sācis ražot arī dekoratīvo kosmētiku. Nesen iegādājos viņu ražoto tonālo krēmu Everlasting Youth Fluid, un tas atbilst visām manām prasībām.

Man ir jautāts, vai ar tik gariem nagiem šķēpu vispār var pamest. Vienmēr atbildu, ka ar skaistiem nagiem šķēpa satvēriens ir pat labāks!

Patiesībā dekoratīvo kosmētiku ikdienā lietoju minimāli – regulāri krāsoju tikai skropstas. Izejot no mājas, vienmēr ieskatos spogulī un priecājos, ka, pateicoties Clarins skropstu tušai, manas garās skropstas izskatās īpaši izteiksmīgi un zaļās acis tiek skaisti izceltas. Pašlaik nevaru iedomāties, ka lietošu citu zīmolu produktus, jo ar šiem esmu ļoti apmierināta. Ja krāsoju lūpas, izvēlos tikai mierīgus pasteļtoņus. Ja kāds mani ir redzējis ar sarkanām lūpām, tā nav bijusi mana iniciatīva. Sarkanas lūpas – tas nav man!

foto: AFP/Scanpix
Pasaules vieglatlētikas čempionātā Maskavā 2013. gadā.

Dažkārt gan paeksperimentēju ar savu izskatu, bet ļaujos tikai pazīstamu meistaru rokām, par kuriem esmu pārliecināta. Ja esmu Latvijā, labprāt apmeklēju kādu skaistumkopšanas salonu un rūpes par sevi uzticu profesionāļiem, bet ārzemēs neesmu tik drosmīga – uzticos tikai sev.

Īpašas rūpes veltu matiem un nagiem. Man ļoti patīk doties uz frizētavu, tā ir mana relaksācija, tāpēc cenšos to apmeklēt reizi mēnesī. Tikpat bieži cenšos sakopt arī nagus. Kad nagi un mati ir sapucēti, jūtos, kā bijusi atjaunošanās kūrē. Vēlos, lai mani mati saņem vislabāko aprūpi, tāpēc uzticu tos savai māsīcai frizierei Ilzei Eglītei vai viņas kolēģei Guntai Ruņģei salonā Soho Valmierā.

foto: Vida Press
Pasaules vieglatlētikas čempionātā Dohā 2019. gadā.

Tā kā mani mati ir gari un blondi, vēlos, lai tie ir skaisti un veselīgi, tāpēc cītīgi par tiem rūpējos arī pati. Mazgāju 2–3 reizes nedēļā, un šis process ilgst vismaz stundu – vispirms matus izmazgāju, tad ieklāju masku; kad mati izskaloti, ilgi žāvēju tos ar fēnu un ķemmi, jo man patīk, ka mati ir gludi, taisni un spīdīgi. Izmantoju tikai Goldwell matu kopšanas līdzekļus.

Nagus kopš 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm uzticu lieliskai manikīrei no Smiltenes – Tatjanai Daņiļevičai, kura man veic manikīru un veido skaistus gela nagus. Tieši par nagiem esmu saņēmusi daudz komplimentu, jo, metot šķēpu, tos var ļoti labi redzēt. Protams, man ir arī jautāts, vai ar tik gariem nagiem šķēpu vispār var pamest. Vienmēr atbildu, ka ar skaistiem nagiem šķēpa satvēriens ir pat labāks.

Sportojot izvairos lietot smaržas, jo svaigā gaisā tās ir jūtamas īpaši labi un ļoti piesātinātas smaržas var būt traucējošas. Vislabāk man patīk, kad treniņš notiek ārā un gaiss smaržo pēc ceriņziediem un ievām.

foto: Insidefoto/Sipa USA/ Vida Press
Dimanta līgas sacensībās Romā 2019. gadā.

Tā kā mana ikdiena ir saistīta ar sportu un ir kustību pilna, vēlos justies ērti un labprāt ģērbjos sportiski vai pat sporta tērpā. Deviņdesmit procenti apģērba manā garderobē ir paredzēti sportam, un tikai desmit procenti ir nesportiskās, izejamās drēbes. Citādāk nemaz nevar būt, jo katram treniņam ir cits tērps – divas dienas, četri treniņi, tātad – četri sporta tērpi. Ļoti vienkārši!

Man pat ir jautājuši, kāpēc tik bieži izvēlos vilkt tieši sportisku apģērbu. Parasti atjokoju, ka man ir gan sabiedrībā izejamie sporta tērpi, gan treniņu tērpi, gan sacensību – katrai dzīves situācijai savs! Sporta apģērbus parasti izvēlos ļoti košus un krāsainus, citas drēbes – pelēkas, zilas un melnas. Izbaudu katru reizi, kad varu uzvilkt kleitu un augstpapēžu kurpes. Šādi pat esmu pārsteigusi savus tuviniekus, jo viņi nav raduši mani redzēt sievišķīgā tēlā.

foto: Gints Ivuskans (no žurnāla "Pastaiga" arhīva)
Šķēpmetēji Zigismunds Sirmais un Līna Mūze Latvijas Gada balvas sportā 2017 svinīgajā noslēguma ceremonijā.

Arī aksesuārus lietoju reti. Sportojot šad tad uzlieku sporta pulksteni, ikdienā dažreiz nēsāju auskarus vai kādu kaklarotu. Toties svētkos man patīk rotāties – uzlikt pulksteni, gredzenus, kaklarotas un ielikt masīvus auskarus. Tas rada citu noskaņu. Ikreiz, kad dodos uz kādu pasākumu, vēlos pielāgoties tā tēmai, notikumam. Brīžos, kas nav saistīti ar sportu, man ir svarīgi būt dažādai un eksperimentēt, bet tajā pašā laikā – nepazaudēt sevi.

foto: no privātā arhīva

Lai gan sekoju modes tendencēm, nepiešķiru īpašu nozīmi apģērba vai apavu zīmoliem. Man vissvarīgākais vienmēr ir bijis un būs kvalitāte, nevis zīmoli.

Lai justos labi, kvalitāte ir svarīga it visā. Arī kvalitatīvs miegs 7–8 stundas – ne vairāk, ne mazāk. Labs miegs ļauj atjaunoties, atgūt enerģiju un vispārēju labsajūtu.