foto: EMPICS Entertainment
Princis Harijs un Megana pamet britu karaļnamu un tā pienākumus
2020. gada 8. janvāris, 22:56

Princis Harijs un Megana pamet britu karaļnamu un tā pienākumus

Jauns.lv

Saseksas hercogu pāris - princis Harijs (35) un viņa kundze, hercogiene Megana (38) - "nolikuši uz ausīm" visu Lielbritāniju, paziņojot, ka pārtrauc pildīt savus karaliskos pienākumus un turpmāk strādās pie savas finansiālās neatkarības, vēsta britu mediji, tostarp BBC.

Ar paziņojumu "Instagram" vietnē nācis klajā Saseksas hercogu pāris. Vēstījumā teikts, ka Harijs un Megana atsakās no karalisko pienākumu tālākas pildīšanas, un pāris tuvākajā laikā plāno strādāt, lai kļūtu finansiāli neatkarīgi. Šādu lēmumu abi pieņēmuši pēc ilgām pārdomām, raksta BBC.

Princis Harijs ar savu sievu un bērnu gan neatteiksies no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II atbalstīšanas viņas dzīvē, darbos un lēmumos, vienlaikus paši atsakoties no karaļnama obligāto pienākumu izpildes. Pāris arīdzan plāno turpmāk dzīvot gan Lielbritānijā, gan Ziemeļamerikā. 

foto: EMPICS Entertainment

Šāds lēmums, iespējams, pieņemts tamdēļ, ka hercogienei Meganai jau ilgstoši ir grūtības pieņemt dzīvi, kāda tā kļuvusi pēc ieprecēšanās karaļnamā. Piemēram, mediju uzmanība Meganai jau sen esot apnicīga un kaitinoša. Tāpat vēstīts, ka Meganai jau labu laiku ir problēmas attiecībās ar citiem britu karaļnama pārstāvjiem, tostarp Harija brāļa Viljama sievu hercogieni Ketrīnu.

BBC karaļnama korespondents Džonijs Daimonds vēsta, ka Saseksas hercogu pāris pirms šī lēmuma nebija konsultējies nedz ar Karalieni, nedz princi Viljamu. Harijs un Megana karaliskos pienākumus nepildīja jau pēdējās sešas nedēļas, kuras kopā ar dēlu Ārčiju tika pavadītas brīvdienās Kanādā. Šīs atpūtas laikā hercogiene Megana publiski bija paudusi, ka tas bijis "neticami labs laiks".  Abi vecāki priecājušies par sava puisēna attīstību un baudījuši brīvu laiku, raksta britu mediji. 

Bekingemas pils pagaidām nav nākusi klajā ar savu komentāru par Saseksas hercogu paziņojumu pamest savus pienākumus.

Hercogienes Megana un Ketrīna piemiņas dienas pasākumos Londonā 2019. gadā

gallery icon
24

Hercogiene Megana un princis Harijs vizītē Dienvidāfrikā

gallery icon
79