2019. gada 15. decembris, 16:47

"Labi ir šeit un tagad" - daiļā aktrise Lelde Dreimane nosvin savus 30

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane, kas ar spožām lomām un apburošo ārieni izpelnījusies plašu publikas uzmanību, nupat atzīmējusi savu 30 jubileju. Viņa žurnālam "Kas Jauns" atklājusi, kā jūtas šajā vecumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lelde šo laika posmu dzīvo brīvas sievietes statusā un atzīst, ka iemācījusies dzīvot mierā ar sevi. „Es nesapņoju par kaut ko konkrētu, es izbaudu, ka labi ir šeit un tagad. Bija posms manā dzīvē, kad visu laiku pēc kaut kā dzinos. Tagad saprotu, ka jābauda esība šeit un tagad. Tā ir tā harmonija ar sevi,” saka aktrise.

Viņa atzīst, ka cenšas izvairīties no vides, kur notiek salīdzināšana un valda stereotipiska domāšana. Piemēram, ja sasniegts trīsdesmit gadu slieksnis, bet ģimene vēl nav izveidota, daudzas sievietes apjūk – vai es maz dzīvoju „pareizi”? „Man bail no sabiedrības spiediena. Jo sabiedrībai ir viedoklis, kā vajadzētu, ko vajadzētu, kādai man būtu jābūt savos 30 gados,” nosaka Lelde, kas sev neesot nolikusi nekādu mērķi, ka, piemēram, līdz noteiktam vecumam kaut kas būtu jāpanāk vai jāizdara.

foto: Mārtiņš Ziders
"Man bail no sabiedrības spiediena," saka aktrise.

„Katrā dzīves posmā ir savs labums. Tagad man ir pieredzes uzkrāšanas laiks, esmu kļuvusi nopietnāka, bet emocionāli – piezemētāka. Kad pieņemu lēmumu, brīžiem divreiz padomāju,” paskaidro aktrise. Taujāta par iecerēm radošajā karjerā Dailes teātrī, Lelde, ieturot nelielu pauzi, atbild: „Jāskatās, kas mums tagad teātrī notiks... Mikroklimats aizvien ir radošs un darbīgs. Mēs turpinām strādāt kā līdz šim. Turpinām iestudēt izrādes, turpinām tās spēlēt. Viss jau turpinās.”

„Katrs šīs pārmaiņas jūt citādi. Kāds, iespējams, domā, ka nu beigsies karjera, kāds pārmaiņas uztver kā jaunu izaicinājumu, kāds domā, ka viss uzlabosies. Par to savā starpā ar kolēģiem nerunājam. Šobrīd man pašai intensīvais darba posms, iestudēju pie Rēzijas Kalniņas vecgada koncertu "Zvaigžņu zagļi". Man ir īpašs gods, ka mums ar Olgu Dreģi ir viena loma. Viņa ir Roze vecākā, es – Roze jaunākā,” priecājas aktrise.

„Viena no lietām, kuru plānoju apņemties, – atsākt sportot, jo to esmu atstājusi novārtā. Bet, kamēr redzu, ka džinsa biksēs ietilpstu, uztraukumam nav pamata,” pasmaida aktrise, kas šo sezonu uzsāka brīvas sievietes statusā, jo izšķīrusies no teātra kolēģa Kaspara Zāles.

Dailes teātra jaunais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle

Dailes teātra jaunais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle.

gallery icon
8
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās