Stila jaunumi
2019. gada 17. oktobris, 06:08

Apģērbs par mazu, nepiemēroti džinsi un apavi - lietas, kas liek tev izskatīties bezstilīgi

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Sekošana līdzi aktuālajiem modes piedāvājumiem nav tik būtiska kā pārdomāta, universāla un ērti, ātri, viegli kombinējama garderobe. Lai tāda tā būtu, ir lietas, no kurām ikdienā ir jāizvairās.

Ignorētas detaļas

Iztrūkusi poga, traips, nodilums un tamlīdzīgi sīkumi spēj sagraut vispārdomātāko, perfektāko tēlu. Lai gan no nejaušībām nav pasargāts neviens, izgludināts apģērbs ir izsmalcināta komplekta obligāts priekšnoteikums.

Nepietiekams bāzes izstrādājumu daudzums

„Daudz drēbju, un tomēr nav ko vilkt” – tas ir spontānas iepirkšanās rezultāts. Tādas garlaicīgās lietas kā T krekli un adījumi, kuriem mēdz būt žēl tērēt naudu, ir kā līme, kas kopā salīmē apģērbu komplektus.

foto: Vida Press

Izpārdošanu šopings

Lai gan vilinoši atlaižu piedāvājumi mudina iepirkties vairāk, ir jāatceras, ka labas lietas vienmēr tiek izpirktas ātri. Un tas ir iemesls tam, kāpēc izpārdošanā nonākušās preces ir neviena neiekārotas. Ja tās nav derējušas daudziem, maza ticamība, ka tās derēs tev.

foto: Vida Press

Bezformīgs apģērbs

Lai cik ērti, pārlielu izmēru apģērbi nekomplimentē siluetam un liek izskatīties augumā pilnīgākai. Tāpēc attiecībā uz pārlielām drēbēm ir ievērojami kontrastu principi – piemēram, piegulošas bikses ar pārlielu džemperi.

foto: ddp images / INSTAR / Vida Press
Aktrise Kristena Bella

Pārāk daudz melnas krāsas

Iecienīta slaidinoša iespaida dēļ tomēr kļūda ir aizraušanās un ģērbšanās tikai melnā. Patiesībā apdrukas un meistarīgi lietotas krāsas ir kā filtrs, kas spēj izcelt un apslēpt augumā vēlamo.

foto: Vida Press
Modele Kārlija Klosa.

Par mazu vai par lielu

Nepiemērota izmēra apģērbs bezjēdzīgi aizņem vietu skapī. Pat atbrīvojoties no pāris liekajiem kilogramiem, ķermeņa apjomi nemainīsies par pāris apģērba izmēriem.

foto: Vida Press

Par maz apavu

Nevis skaitliski maz, bet universālu apavu trūkums! Ieteikums ir izvēlēties neitrālas formas un krāsas vai ģērbties no lejas uz augšu – tērpa komplektu izraudzīties atbilstoši apaviem.

foto: Vida Press

Smalko kurpīšu problēma

Bezpapēžu balerīnas, smailpapēžu laiviņas un beisbola čībiņas lieliski ļauj izskatīties tikai kalsnām sievietēm. Smalkie apavi pēdu padara vizuāli mazāku, tādējādi gurniem un vēderam liekot izskatīties lielākam.

foto: Vida Press

Nepiemērotas džinsa bikses

Džinsa bikses ir jāiegādājas, ne tikai ievērojot modes aktualitātes, bet arī savas auguma proporcijas. Ja vēders ir apaļīgs, biksēm ir jāakcentē kājas (gaišas krāsas vai plēsumi uz ceļgaliem). Ja gurni platāki par pleciem, piemērotāki ir tumši džinsa toņi.

foto: Vida Press

Apģērba taupīšana

Skaistas kleitas taupīšana vienam randiņam gadā ir lieka naudas un vietas skapī izšķiešana! Neatbrīvojies no šādām lietām, bet centies tās iekļaut ikdienas garderobē un vadies pēc moto: lai katra diena ir kā svētki!

foto: Vida Press

Par maz rotu

Tā kā rotaslietas ātri iziet no modes, tajās nav vērts investēt astronomiskas naudas summas, bet gan biežāk atjaunot kolekciju. Rotas ne tikai tēlam piešķir raksturu, bet spēj uzlabot ķermeņa siluetu un proporcijas.