foto: Publicitātes foto
Popzvaigzne Bejonsa savai meitai izvēlas Latvijas zīmola tērpu
Blū Aivija Kārtere.
Bērni
2019. gada 6. augusts, 16:30

Popzvaigzne Bejonsa savai meitai izvēlas Latvijas zīmola tērpu

Jauns.lv

Dziedātāja Bejonse Noulza (Beyonce Knowles) savai meitai Blū Aivijai Kārterei (Blue Ivy Carter) izvēlas Latvijā individuāli veidotu ARISTOCRAT KIDS tērpu ar autentiskiem pērlīšu izšuvumiem, kas tapuši Kenijā.

Nav noslēpums, ka slavenās dziedātājas Bejonsī vizuālais tēls un estētika ir balstīta uz izsmalcinātu gaumi, niansētām detaļām un konceptuālo stāstu, ko vēsta gan tērps, gan tā nēsātāja.

Mode ir kā instruments komunikācijai ar pasauli un tērps nekad nav tikai tērps -  tā zemtekstā ir ļoti spēcīgs vēstījums. Šā gada “Wearable Art Gala” svinīgajā pasākumā, Bejonce savai meitiņai Blū Aivijai izvēlējās individuāli veidotu ARISTOCRAT KIDS zeltaini dzelteno zīda vakartērpu.

foto: Publicitātes foto
"Aristocrat Kids" skices.

Aristocrat Kids ir luksusa bērnu apģērba zīmols, kas izpelnījies īpašu, starptautisku atsaucību karalisko ģimeņu vidū. Zīmola estētika balstīta uz Aristocrat Kids pasaku motīviem un katrs tērps ir viena meistara unikāls darinājums, pievēršot īpašu uzmanību kvalitātei un izsmalcinātām detaļām.

foto: Publicitātes foto
"Aristocrat Kids" šuvējas darina tērpu Blū Aivijai Kārterei.

Mazās Blū Aivijas vakartērpa dizainu radījusi Aristocrat Kids radošā direktore Dace Sāmīte: “Aristocrat Kids kolekciju pamatā ir pašu rakstīta pasaka, tāpēc šāgada “Wearable Art Gala” pietuvinātā tematika uzvedumam “Karalis Lauva” (The Lion King) bija iespēja caur tērpu izstāstīt vēl stāstu” , saka dizainere.

Atsaucoties uz tematiku, dizainerei bija svarīgi iekļaut Āfrikas autentisko sajūtu un silto nokrāsu. Tā sākās šis aizraujošais stāsts par Āfriku, kas ieausts īpašajā Blū Aivijas vakartērpā.

foto: Publicitātes foto
Blū Aivija Kārtere.

Viss sākās Daces nesenā ceļojumā uz Keniju. Viņa acu mirklī iemīlēja Kenijas fantastiskos dabas skatus un pērlīšu izšuvumu mākslu, ko darina Seras sievietes no Samburu cilts. Seras sievietes pašas par sevi ir ievērības cienīgas, apburot ar savu dzīvesprieku un harismu. Viņu radītie darbi ir neaprakstāmi īpaši – katrai izšuvumos izmantotajai pērlīšu krāsai ir sava nozīme, kas veido stāstu par katru rotu, un no viņu darbiem burtiski staro tajā ieguldītā mīlestība un smiekli.

foto: Publicitātes foto

Šim īpašajam projektam tika piedāvātas vairākas skices un izšuvumu variācijas, no kurām dziedātāja Bejonse personīgi izvēlējās modeli ar Kenijas pērlīšu izšuvumu (Kenya BeadWORKS) dizainu. Un tā šis maģiskais stāsts varēja sākties!

foto: Publicitātes foto

Tikai 7 dienas, 25 iesaistīti cilvēki, 3 kontinenti, 20 000 km, metriem zīda auduma, tūkstošiem pērlīšu un ticība, ka viss ir iespējams! Pērlīšu izšuvumi, kuri parasti tiek darināti vismaz 4 nedēļas, tapa tikai 4 dienu laikā, talantīgo Kenijas Seras sieviešu (BeadWORKS Kenya*) neatlaidīgā darba dēļ, strādajot dienu un nakti. Arī Aristocrat Kids darbnīcā darbs ne uz mirkli neapstājās!

foto: Publicitātes foto

Sākot jau ar darbu pie skiču izstrādes, konstrukcijām, ar roku piegrieztām detaļām, līdz pat rūpīga izstrādājuma šūšanai un pēdējā mirkļa izšuvuma saņemšanai no Āfrikas.

Pēdējā brīdī Samburu sieviešu darinājums tika iestrādāts vakartērpā un nosūtīts uz Losandželosu, Kalifornijā, dodot iespēju mazajai princesei Blū Aivijai izstāstīt šo burvīgo stāstu visai pasaulei.

Procesa laikā, notika cieša sadarbība ar atpazīstamo slavenību stilistu Manuelu A. Mendezu (Manuel A. Mendez), kurš zināms kā Bejonses un repera Jay-Z meitiņas Blū Aivijas personiskais stilists.

foto: Publicitātes foto

* BeadWORKS Kenya ir īpaša organizācija, kura izveidota, lai caur viņu skaisto roku darbu tiktu atbalstītas Kenijas sievietes, savvaļas dzīvnieki, kopienas un to saglabāšana.

"Aristocrat Kids" skate Rīgas modes nedēļā pavasaris/vasara 2019

gallery icon

Mazajām princesēm un prinčiem: "Aristocrat Kids" skate Rīgas modes nedēļā rudens/ziema 2018/2019

gallery icon