foto: Publicitātes foto
Laipni aicinām doties ciemos uz “Lāču” ceptuvi - gardā un aizraujošā piedzīvojumā!
2019. gada 13. marts, 13:39

Laipni aicinām doties ciemos uz “Lāču” ceptuvi - gardā un aizraujošā piedzīvojumā!

Jauns.lv

Cepu, cepu kukulīti, Citu dižu, citu mazu; Tas dižajis dižajam, Tas mazajis mazajam.

Kā top smaržīgie un kārdinošie “Lāču” maizes kukulīši, kliņģeri un cepumi?

No kā sastāv maizīte un cik ilgi tā jācep? Kādēļ tik svarīgi ir maizīti un citus gardumus cept tikai labā omā? Vai tiešām slavenā “Lāču” rupjmaize ir roku darbs?

“Lāču” ceptuves meistari ar prieku dalīsies amata noslēpumos! Ceptuvē varēs it visu smalki uzzināt - redzēt, dzirdēt un aptaustīt, un pat izcept pašam savējo, klases kopējo vai mīlīgo ģimenes klaipiņu. Darbs būs arī kārumniekiem – varēs izmēģināt roku cepumiņu vai pat kliņģera cepšanā! Neizpaliks arī gardo grauzdiņu un maizītes degustācijas…

foto: Publicitātes foto

 Ir interesanti apgūt ko jaunu un noderīgu, un visi to dara ļoti labprāt,ja vien tas notiek aizraujošā veidā. Ja vien tiek dota iespēja pašam aktīvi iesaistīties un izmēģināt savu roku, piedalīties darba procesā, ko parasti veic sava amata meistari – jo tas jau ir tas, ko gan bērni, gan pieaugušie vēlas – būt gudriem, pieaugušiem un prasmīgiem.

foto: Publicitātes foto

“ Lāčos” aizraujošu rotaļu un rituālu veidā iegūtā jaunā informācija par maizītes tapšanu un iejušanās maiznieka lomā ļaus aptvert tās vērtību, uzzināt par cilvēkai veselībai svarīgajām un noderīgajām īpašībām, tādējādi bērna apziņā piešķirot jaunu garšu un motivējot to ēst arī ikdienā. Latviskā dzīvesziņa un gadsimtiem mantotās tradīcijas ir apliecinājušas, ka rudzu maize ir labākais un veselīgākais ēdiens, tādēļ jo interesantāk ir pašiem to redzēt un izbaudīt mūsdienās kā rūpīgi glabātu un nezūdošu vērtību!

foto: Publicitātes foto

“Lāčos” mīļi gaidīts būs ikviens – mēs piedāvājam dažādas izklaides programmas un ekskursijas, tādēļ katrs var atrast sev piemērotāko. Lūgums gan iepriekš pieteikties un saskaņot izvēlēto laiku un programmu, savukārt svētdienās droši brauciet uz plkst.12:00 bez iepriekšējās pieteikšanās!   

Par “ Lāču” maizi un tradīcijām

“Lāčos” maizi cep kā pirms gadu simtiem – pa īstam un patiesi.  Ar sirdi, dvēseli, prātu un paši savām rokām. Un galvenais- ar iedvesmu un labā omā!” Lāčos“ stingri ievēro latviskās tradīcijas un maizes cepšanai izmanto tikai gadu simteņos ierastās, pārbaudītās tradicionālās sastāvdaļas.

foto: Publicitātes foto

“Lāčos” mīklu raudzē īstās koka abrās, mīca ar rokām un veido maizes kukulīti, pārbauda – uzpliķē, vai ir gana labs. Jūt katru negludumu, redz, no kurienes katrs grauds ir nācis, vai zemnieks to audzējot gana centies.

Maize tiek cepta īstā, ar malku kurinātā krāsnī. Malku izkārto tā, lai katram maizes kukulītim sāniņš ir sasildīts, garoziņa samīļota un viducītis pieķerts. Meistars ar vanaga aci sēž blakus un gaida - kad krāsns mute būs tuč tuč tik karsta, kā vajag.

foto: Publicitātes foto

Lepni celts galdā, kukulītis būs bezgala smaržīgs un gards, jo ar mīlestību cepts!
Jo viss “Lāčos” ir dabīgs un īsts. Darbs darīts no sirds.
Tādēļ šeit patiešām dzīvo laimīgi kukulīši. Un, kas tos ēd, top laimīgs…

Vai tas būtu kliņģeris, cepumiņi vai konfektes – viss šeit top ar meistaru iedvesmu un roku darbu, ar prieku un garšu!

foto: Publicitātes foto

Aicinām tuvāk iepazīties ar ekskursiju programmām un bērnu ballītēm:

“Rupmaiz’ kukul’s padusē” - ģimenes ekskursija

“Iepazīsti ceptuvi “Lāči”!”  - individuālās un grupu ekskursijas

“Maiznieku ekspedīcija“– meistarklase maizes cepšanā 

“Rudzu grauda spēks” - izzinoši izglītojoša mācību ekskursija skolēniem

“Maizīt, mana bagātība” - izzinoša ekskursija mazajiem kāpēcīšiem

Gaidām ciemos!

Vairāk informācijas un pieteikšanās ekskursijām pa tālruni 29256676 vai epastu izklaide@laci.lv

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Lāči".