foto: AFP/Scanpix
Vientuļā māmiņa ar telefonu nofotografē karalisko ģimeni un par šo bildi nopelna 40 tūkstošus mārciņu
Hercogiene Ketrīna ar princi Viljamu un Megana Mārkla ar toreiz vēl topošo vīru princi Hariju 2017. gada Ziemassvētkos.
2018. gada 26. decembris, 19:09

Vientuļā māmiņa ar telefonu nofotografē karalisko ģimeni un par šo bildi nopelna 40 tūkstošus mārciņu

Jauns.lv

Kad pagājušā gada Ziemassvētkos Lielbritānijas iedzīvotāja Kārena Anvila ar meitu Reičelu pie Sandrigemas pils gaidīja parādāmies karalisko ģimeni, viņām ne jausmas, cik krasi drīz vien mainīsies viņu dzīve. Īstajā vietā un īstajā brīdī Kārenas tālrunis uzņēma fotogrāfiju, kura vēlāk nokļuva 50 dažādu valstu preses izdevumos un televīzijā.

foto: AFP/Scanpix
Hercogiene Ketrīna ar princi Viljamu un Megana Mārkla ar toreiz vēl topošo vīru princi Hariju 2017. gada Ziemassvētkos.

"Tas bija kā lielais laimests loterijā," saka vientuļā māmiņa Kārena Anvila, kuras ar telefonu iemūžinātais fotomirklis gada laikā atnesis viņai vairāk nekā 40 tūkstošus sterliņu mārciņu.

Šāda summa iekrājusies 12 mēnešu laikā, kad ik reizi viņas kontā tika ieskaitīts no 600 līdz 6000 mārciņām.

Skan neticami? Ne tikai jums - jo arī pati fotogrāfijas autore Kārena vien ar pūlēm spēj noticēt, ka šī ir patiesība. Viņa neslēpj - tā bijusi tikai nejaušība, ka abas ar meitu pagājušā gada Pirmajos Ziemassvētkos devās apciemot radiniekus uz Anglijas austrumos esošo Sandrigemu. Tieši šeit Ziemassvētku brīvdienas pavada karaliskās ģimenes pārstāvji.

Tā nu mamma ar meitu Ziemassvētku rītā nolēma doties uz pili un vismaz iztālēm paskatīties uz karalisko ģimeni - karalieni Elizabeti II, viņas vīru Filipu, princi Viljamu ar sievu hercogieni Ketrīnu, kā arī princi Hariju ar toreiz vēl līgavu Meganu Mārklu.

Un tad, kā stāsta Kārena Anvila, notika neticamais - tieši viņu acu priekšā parādījās abi karaliskie pāri - Viljams ar Keitu un Harijs ar Meganu. Tā kā meitas telefons bija izlādējies, Kārena, nevēlēdamās palaist garām šo mirkli, paņēma savu tālruni un iemūžināja dažus kadrus.

Atgriezusies mājās, vientuļā māmiņa Kārena, iespaidu pilna, padalījās ar vienu no fotogrāfijām savā Twitter profilā. Nepilnu dažu stundu laikā šis foto savāca vairāk nekā 13 tūkstošus "patīk" atzīmju. Ar lūgumu ļaut pārpublicēt šo foto pie Kārenas vērsās mediju pārstāvji.

"Viss notika tik ātri, un man patiešām nebija plāns ar šo fotogrāfiju pelnīt naudu. Sākumā visiem, kuri palūdza, es devu šo foto par brīvu. Tad karaliskās ģimenes fotogrāfs man ieteica, ka vajag prasīt naudu," stāsta Kārena.

Ar karaliskās ģimenes fotogrāfu starpniecību Kārena Anvila atrada aģentu, kurš fotogrāfiju - vārda vistiešākajā nozīmē - pārvērta par preci. Šādā veidā šī bilde nokļuva pasaules lielākajos ziņu kanālos.

Fotogrāfija Kārenai un viņas meitai patiešām bija kā Ziemassvētku brīnums, jo līdz tam ģimenei klājās ļoti grūti. Lai Reičela varētu studēt, Kārena strādāja divos darbos.

Bet nu grūtie laiki jau ir pagātne - fotogrāfija ir atvērusi jaunu lappusi māmiņas un viņas meitas dzīvē. Šogad maijā Kārena testamentā visu par fotogrāfiju nopelnīto naudu ir novēlējusi savai meitai Reičelai. 2019. gada janvārī Reičela sāks apmeklēt ilgi kārotos kursus Adenbrokas slimnīcā Kembridžā.

"Visvairāk mani iepriecina doma, ka vairs nav jābaidās par savu nākotni. Aizejot uz tirdzniecības centru, vairs nav jādomā, vai man kontā ir pietiekami daudz naudas, vai nevajadzēs pie kases sarkt," stāsta Kārena.

Par māti priecājas arī Reičela. Pēc viņas teiktā, katrs cents, kas saņemts par foto, tiks iztērēts ģimenes vajadzībām. "Mamma zina, ka tāda iespēja gadās tikai reizi mūžā, tāpēc visu esam kārtīgi izrēķinājušas. Nauda tiks tērēta mūsu mājām, ģimenei un jūrascūciņu labsajūtai," jokodamās piebilda Reičela.

Hercogiene Ketrīna un Megana Mārkla ar dzīvesbiedriem apmeklē svētku dievkalpojumu 2017. gadā

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un princis Harijs ar līgavu Meganu Mārklu apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā ...

gallery icon
21

Britu karaliskā ģimene dodas uz tradicionālo dievkalpojumu 2018. gada Ziemassvētkos

gallery icon
14