foto: Publicitātes foto
Pazīstamā žurnāliste Inita Sila izdevusi grāmatu "100 vēstules sievietēm"
Grāmatas vāka noformējumam izmantots Initas meitas, 11 gadu vecās Šarlotes zīmējums.
2018. gada 13. marts, 15:35

Pazīstamā žurnāliste Inita Sila izdevusi grāmatu "100 vēstules sievietēm"

Jauns.lv

Klātesot sabiedrībā pazīstamām dāmām, sievišķīgā un sirsnīgā gaisotnē aizvadīti grāmatas 100 vēstules sievietei atvēršanas svētki. To sarakstījusi žurnāliste Inita Sila, kas septiņpadsmit gadus strādājusi dažādos sieviešu žurnālos.

Prezentācija norisinājās Berga Bazāra Birojnīcā, kur kopā pulcējās Initas Silas tuvākās draudzenes, kolēģes, dzīves ceļā sastaptās sievietes, kas viņai palīdzējušas un iedvesmojušas.

Vakara gaitā skanēja fragmenti no grāmatas, samtainās balss īpašniece Gunita Bārda izpildīja Initas mīļākās dziesmas, bet pati pasākuma vaininiece klātesošos saviļņoja ar emocionālu uzrunu un pateicības vārdiem.

Viesu vidū bija pasākumu rīkotāja Gundega Skudriņa, TV raidījumu vadītāja Kristīne Garklāva, psihoterapeite Aina Poiša, aktrise Līga Zeļģe, stilistes Indra Salceviča un Iveta Vecmane, žurnāliste Una Ulme, attiecību konsultante Kristīne Balode, rakstniece Inta Blūma un citas.

foto: Publicitātes foto

100 vēstules sievietei ir Initas atklāsmes par savu dzīvi: par aizvainojumu un piedošanu, par šķiršanos un izlīgšanu, par sevis šaustīšanu un sevis pieņemšanu, par zaudējumiem un spēka avota atrašanu, par viņas dzīves galvenajiem cilvēkiem un sievišķības meklējumiem, par baudīšanu un sevis ierobežošanu, par ikdienu un svētku svinēšanu. Par to, lai katra diena būtu kā maza svētku diena.

foto: Publicitātes foto
Grāmatas autore Inita Sila.

«Es esmu sieviete. Ar savām traumām un rētām, kas vai nu sadzijušas, vai vēl dzīst. Es esmu mīlējusi un esmu jutusies mīlēta. Esmu sāpinājusi pati un tikusi ļoti sāpināta. Sievišķības meklējumos esmu mēģinājusi būt vāja, līdz sapratusi, ka stiprums ir mana lielākā dāvana. Esmu zaudējusi, bet ļoti daudz esmu ieguvusi. Esmu kļūdījusies, bet no kļūdām mācījusies. Un to visu vienmēr esmu pierakstījusi. Tā tapa šīs 100 vēstules sievietei. Vēstules, kuras patiesībā es rakstīju sev, lai paskatītos uz savu dzīvi no malas. Tāpēc tās ir privātas, godīgas un intīmas, » raksta Inita.

Grāmatas dizainu veidojusi māksliniece Baiba Roze, bet vāka noformējumam izmantots Initas 11 gadus vecās meitas Šarlotes zīmējums.

Taču šīs 100 vēstules nav tikai stāsts par Initas dzīvi, tās liek ikvienai lasītājai šos pašus jautājumus pavaicāt sev: kas ir mani dzīves laimīgākie mirkļi? Ko es varu darīt, lai savu dzīvi piepildītu un kļūtu laimīgāka? Vai es spēju piedot? Vai es protu svinēt dzīvi? Atbildot uz tiem, mēs ikviena varam radīt savu grāmatu. Savas 100 vēstules. Dāvanu sev.

Grāmata nopērkama visās lielākajās Latvijas grāmatnīcās.

Initas Silas grāmatas "100 vēstules sievietēm" atvēršanas svētki

gallery icon
21

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.