foto: Juris Rozenbergs
Evija Skulte: "Jauno gadu var lieliski sagaidīt pat, ja esi viens!"
2017. gada 23. decembris, 10:11

Evija Skulte: "Jauno gadu var lieliski sagaidīt pat, ja esi viens!"

Kasjauns.lv

TV seriāla "Viņas melo labāk" zvaigznes, Latvijas Nacionālā teātra aktrises Evijas Skultes Jaunā gada sagaidīšanas paradumi mainās, un skatuves māksliniece ir pārliecināta, ka šajos svētkos galvenais ir draudzīga kompānija, salūts un šampanietis.

"Bērnībā, kad nebija pieejams internets, nebija plaša TV programmu piedāvājuma programma, ar lielu degsmi gaidīju to vienīgo – Latvijas Televīzijas Vecgada programmu. Sēdēju pie TV ar visu ģimeni, un gulēt negāju līdz pat četriem rītā. Bija svētku mielasts, eglīte, pusnaktī skatījāmies salūtu, dedzām brīnumsvecītes, dzērām šampanieti – pieaugušie savu, bērni – savu... Gadumiju uzskatu kā jauna dzīves posma sākumu un kā restartu, un, laikam ritot, man vienmēr prasās pēc kā pilnīgi jauna, nepieredzēta un forša. Vairākkārt esmu ārpus Latvijas sagaidījusi Jauno gadu un labprāt to nākotnē kādreiz darītu vēl," stāsta Evija Skulte.

Aktrise teic, ka atšķirībā no ģimeniskajiem un klusajiem Ziemassvētkiem, Jaungada sagaidīšanā viņai vissvarīgāk ir, lai valda jautrība apkārt.

"Tie var būt draugi, vai viens draugs, vai bērni - cilvēki, ar ko stabili zini, ka vari būt pilnīgi jebkur, un tev būs labi. Protams, šampanietim ir obligāti jābūt un salūts ir jāskatās. Un nekas arī, ja svētkos esi viens. Piemēram, šo gadu sagaidot, pirmo reizi mūžā sagadījās tā, ka Vecgada vakarā biju pilnīgi viena. Izgāju Vērmaņdārzā skatīties salūtu, un pēkšņi uzradās cilvēki, kas teica: "Kā tu tā viena? Nāc ar mums!" Tie bija pilnīgi sveši cilvēki, kas ieveda mani jautros notikumos, jautrā kompānijā un īstā Jaungada ballē. Ja tev ir vēlēšanās Jauno gadu forši, nav ideju, nav kompānijas, tad ir tikai jābūt atvērtam un vismaz jāiziet pa durvīm ārā!"

Evija secina, ka šis viņai ir bijis vērtīgs gads. "Teātra eglītē vinnēju loterijā ceļojumu! Šī bija pirmā reize, kad kaut ko esmu laimējusi. Tā kā šis gads ir arī noslēdzies ar dāvanu. Man vispār ir daudz dāvanas no augšas nākušas šajā gadā – daudz izmaiņu, ļoti daudz laba, kam, pēc manām domām, arī ir pamats, jo esmu pelnījusi. Šajā gadā daudz esmu sevi audzinājusi. Bet par to, kā atzīmēšu Jaunā gada iestāšanos, vēl neesmu plānojusi. Parasti īstā doma atnāk pēdējā vecā gada nedēļā. Lai paliek kā mirklis pārsteigumam un brīnumam,” teic aktrise Evija Skulte, ikvienam novēlot: "Gaišus, jaukus Ziemassvētkus un lielisku Jauno gadu!"

 Raksts tapis sadarbībā ar dzirkstošo vīnu Mionetto.

foto: Juris Rozenbergs