foto: Anna Shen
Diāna Kubasova atklāj skaistumkaralieņu trikus: "Esmu iemācījusies gulēt zīda cepurē, lai nepūkotos un nelūztu mati"
"Zināšanas par skaistumkopšanu lielākoties esmu guvusi, piedaloties skaistumkonkursos," saka Diāna Kubasova.
Skaistums
2017. gada 24. oktobris, 07:27

Diāna Kubasova atklāj skaistumkaralieņu trikus: "Esmu iemācījusies gulēt zīda cepurē, lai nepūkotos un nelūztu mati"

Linda Vesate

Žurnāls "OK!"

Modele, Miss Europe 2017 Diāna Kubasova ikdienā izvairās no dekoratīvās kosmētikas lietošanas, taču atklāj, kādiem skaistumkopšanas līdzekļiem visvairāk uzticas un ko ir iemācījusies, piedaloties neskaitāmos skaistumkonkursos.

Piekrītu populārajam viedoklim, ka harmoniska cilvēka skaistums staro no iekšpuses un viens no labsajūtas priekšnoteikumiem ir sports un veselīgs ēdiens. Savukārt stress ietekmē ādas un matu kvalitāti, kā arī atstāj ietekmi uz figūru.

Bieži, esot ārzemēs, dzīvoju ļoti saspringtā režīmā, kas neļauj ēst veselīgi un pietiekami sportot. Kad atgriežos mājās, cenšos uzturēt režīmu – vienā un tajā pašā laikā mostos, ēdu un trenējos. Divas trīs reizes nedēļā apmeklēju pilašu studiju Jūrmalā (Jurmala Pilates Studio – Red.). Man patīk, ka nodarbības notiek nelielās grupās un vingrojumi tiek pildīti uz speciāliem pilašu trenažieriem, kuri nostiprina dziļos muskuļus un uzlabo stāju. Kad ārā ir labs laiks, izbraucu gar jūru ar velosipēdu vai dodos paskriet.

Pirms vairākiem gadiem izgāju organisma attīrīšanas kūri, kuras laikā desmit dienas ēdu tikai svaigēdāju pārtiku – ogas un dārzeņus, kā arī pēc īpašām receptēm gatavoju svaigēdāju suši un svaigēdāju zupas. Man nekad nav bijis mērķa atteikties no gaļas, taču, kad atkal sāku papildināt ēdienkarti ar vārītiem dārzeņiem un graudaugiem, sapratu, ka gaļas vai zivju lietošanu uzturā nespēju pat iedomāties. Tā sākās gads, kura laikā ēdu vegāni. Lai saprastu, kāpēc pēkšņi jūtos tik labi un viegli, sāku vairāk interesēties par vegāna uztura priekšrocībām un pozitīvajiem efektiem.

Diemžēl mans vegānisma posms beidzās, aizbraucot dzīvot un strādāt uz Dubaiju, kur šis dzīvesveids ir ļoti nepopulārs. Strādāju sešas dienas nedēļā, mājās ēdu tikai brokastis un gatavot pusdienas līdzņemšanai nebija laika. Ārpus mājām varēju ēst tikai rīsus, dārzeņu salātus un maizi, taču tas neradīja sāta sajūtu un lika pieņemties svarā.

Sākumā atgriezos pie olām, vēlāk arī pie piena produktiem, zivīm un jūras veltēm. Šobrīd mans uzturs ir gandrīz veģetārs – ēdu tikai brīvos apstākļos audzētu vistu olas un reizi nedēļā – savvaļā ķertas zivis. Cenšos atteikties no piena produktiem, jo tie veicina rūgšanas procesus un aiztur šķidrumu organismā.

Aizvietoju tos ar sojas jogurtu, sojas vai augu pienu, tofu. Tā kā man ļoti garšo siers, ar to dažreiz pagrēkoju. Daudz dzeru svaigi spiestas sulas no zaļumiem un smūtijus, jo tie dod iespēju uzņemt milzīgu daudzumu vitamīnu un mikroelementu. Dievinu restorānus veģetāriešiem un vegāniem, un, par laimi, Latvijā to ir diezgan daudz.

Cought by paparazzis in Cannes 📸

A post shared by MISS EUROPE 2017 (@dianakubasova) on

Man ir ļoti jutīga sejas āda, un to ietekmē gan uzturs, gan stress. Saskarē ar ūdeni tā kļūst sausa, tāpēc no rītiem lietoju Bioderma micelāro ūdeni Sensibio H2O. Tas ir vienīgais šāda veida produkts, kas neizraisa nekādu negatīvu reakciju.

Šobrīd sejas ādas kopšanai lietoju Parīzē iegādātos franču zīmola Biologique Recherche produktus – mitrinošo krēmu Hydravit’S, acu krēmu Biosensible un serumu Erythros. Ja jūtu, ka acis no rīta ir nogurušas, lietoju Clinique serumu ar aplikatoru – rullīti All About Eyes™, kas samazina pietūkumu, vai Lancôme atjaunojošo acu serumu ar aukstu aplikatoru Génifique Yeux Light-Pearl™. Pirms tirgū nonāca šie produkti, izmantoju dabīgā akmens rullīti, ko kādā veikaliņā iegādājās mamma; aukstuma efekts man paticis vienmēr.

Contemporary Geisha 🌸🎀💖 Photo: @annashenphoto Makeup: @kristianathe

A post shared by MISS EUROPE 2017 (@dianakubasova) on

Vakarā kosmētikas noņemšanai un sejas ādas attīrīšanai atkal lietoju micelāro ūdeni. Ja ir vairāk laika, veicu dziļo sejas ādas attīrīšanu ar ierīci Clarisonic Mia un palutinu ādu ar kādu masku – mana šā brīža favorīte ir skābekļa maska Biologique Recherche VIP O2. Reizi nedēļā lietoju Clarins skrubi Gentle Peeling Smooth Away Cream vai mikrodermabrāzijas ierīci, kura kā vakuums izvelk no porām visus netīrumus. Sejas ādu nomierināt palīdz arī skābes – es izvēlos Biologique Recherche Lotion P50.

Man ļoti patīk izmēģināt jaunus kosmētiskos līdzekļus, taču bieži vien tas beidzas ar izsitumiem uz sejas. Cīņā ar pumpām cenšos lietot dabīgus līdzekļus, piemēram, tējas koka eļļu vai mazāk sausinošu smiltsērkšķu eļļas un krustnagliņu ēteriskās eļļas miksu.

Matus palutinu ar argana eļļas masku vai kokosriekstu eļļu, kas ir nopērkama ikvienā lielveikalā. Šobrīd koncentrējos uz matu audzēšanu, tāpēc lietoju serumu matu augšanas veicināšanai no Kérastase Spécifique anti-hair loss treatment līnijas, kā arī masēju galvas ādu ar ķemmi. Esmu dzirdējusi, ka matu augšanu veicina stāvēšana uz galvas, un pēc treniņiem, atstutējusies pret sienu, kādu minūti pastāvu uz galvas.

Ikdienā izvairos no dekoratīvās kosmētikas lietošanas, jo uzskatu, ka ādai ir jāelpo. Viena no modeļu darba ēnas pusēm ir smagā un biezā grima kārta, kas noslogo ādu, tāpēc parasti, tiklīdz beidzas fotosesija, modeles to noņem. Arī man mašīnā vienmēr ir salvetes sejas ādas attīrīšanai.

Ikdienā grimu lietoju, tikai dodoties uz kādu tikšanos vai pasākumu. Vienīgie divi produkti, kurus lietoju, ir BB krēms Estée Lauder Double Wear All-Day Glow BB SPF 30, kas mitrina un aizsargā ādu no saules kaitīgās ietekmes, kā arī uzacu zīmulis Benefit Precisely, My Brow Eyebrow Pencil.

Veidojot grimu vakara pasākumiem vai fotosesijām, izmantoju Armani pūderkrēmu Luminous Silk Foundation. Salīdzinot ar citiem, tas ir sedzošāks. Ļoti patīk arī matētās un ilgnoturīgās lūpu krāsas Chanel Rouge Allure Velvet un YSL Rouge Pur Couture The Matt – tās nesausina lūpas.

Esmu iecienījusi arī zīmolu Urban Decay – lietoju acu ēnu paleti Naked, skropstu tušu Perversion, grima bāzi Pore Perfection Complexion Primer Potion un grima fiksatoru De-Slick Makeup Setting Spray. Francijā atklāju kosmētikas zīmolu KIKO. Iegādājos presēto pūderi Matte Fusion un tonālo krēmu Liquid Skin un esmu ar tiem ļoti apmierināta.

Zināšanas par skaistumkopšanu lielākoties esmu guvusi, piedaloties skaistumkonkursos. Iedomājieties, satiekas meitenes no 70 pasaules valstīm, katra ar savu pieredzi, paņēmieniem un viltībām. Piemēram, no Āfrikas valstu pārstāvēm esmu iemācījusies gulēt zīda cepurē, lai nesaveltos, nepūkotos un nelūztu mati... Skaistumkonkursu pieredze man ir iemācījusi arī lielāku patstāvību un disciplīnu – katru rītu agri jāceļas, jābūt priecīgā garastāvoklī un labi jāizskatās.

Uzskatu, ka sievišķīga sieviete ir ar sevi apmierināta – ar to, kas viņa ir, ko dara un kur atrodas savā dzīvē. Sievišķīgums ir mīlestība pret pasauli, cilvēkiem, dabu un apkārtējo vidi. Tikai tad, kad sieviete ir atrisinājusi savus iekšējos konfliktus, viņa var mīlēt ne tikai sevi, bet arī apkārtējo pasauli un dāvāt tai savu sievišķīgumu.