foto: Rojs Maizītis
Latvijas tetovētākā aktrise Belicka: "Esmu sapratusi, ko vēlos attiecībās ar vīrieti"
Kristīne Belicka pārtraukusi attiecības ar bijušo līgavaini Juri Straujo un atzīst, ka patlaban jūtas daudz sievišķīgāka.
Attiecības
2017. gada 17. aprīlis, 10:25

Latvijas tetovētākā aktrise Belicka: "Esmu sapratusi, ko vēlos attiecībās ar vīrieti"

Marta Martinsone

Dailes teātra aktrise Kristīne Belicka (31) paziņojusi par šķiršanos no līgavaiņa Jura Straujā. „Kāzu nebūs,” atklāj aktrise.

Pēc ilgākas radošās pauzes Belicka pērnā gada nogalē atgriezās uz Dailes teātra skatuves, kā arī uz lielajiem ekrāniem, filmējoties kinokomēdijā Svingeri. Šajā laikā viņa arī piedzīvojusi ļoti krasas pārmaiņas privātajā dzīvē – aktrisei gājis kā pa amerikāņu kalniņiem.

Izšķiras neilgi pēc saderināšanās

Vēl pirms dažiem mēnešiem Kristīni Belicku saistīja romantiskas attiecības ar kādreizējo kolēģi Juri Straujo. Viņu aktrise pazina kopš 18 gadu vecuma, kad satikās filmas Mona filmēšanas laukumā. Bet jūtas abiem uzplauka pirms gada, kad Kristīne, izšķīrusies no Īrijā dzīvojošā vīra un piecgadīgā dēla Sebastiana tēva, jau bija atgriezusies Latvijā.

„Attiecībās ar Juri kaut kas acīmredzot nesakrita. Abi draudzīgi sapratām, ka mums nav kopīgs ceļš ejams."

Pērn decembrī "Kas Jauns" sastapa Belicku un Straujo filmas Svingeri pirmizrādē. Aktrises pirkstā mirdzēja saderināšanās gredzens, un Kristīne neslēpa, ka ir bildināta. Pāris gan izteicās, ka kāzu datums vēl nav izraudzīts, jo negriboties šo notikumu sasteigt. „Tas varētu būt nākamvasar, bet par to vēl domājam,” toreiz teica aktrises līgavainis Juris.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kristīne un Juris uz sarkanā paklāja "Svingeru" pirmizrādē 2016. gada nogalē.

Tagad viņi vairs nav pāris. „Attiecībās ar Juri kaut kas acīmredzot nesakrita. Abi draudzīgi sapratām, ka mums nav kopīgs ceļš ejams. Mums nav vairs 18 gadu... Mēs negribam tērēt viens otra laiku. Izšķīrāmies bez asarām un traģēdijām, kā pieauguši cilvēki,” paskaidro Belicka.

foto: Publicitātes foto
Filmas "Svingeri" uzņemšanas aizkadri.

Nepārvērtē bildinājuma nozīmību

Aktrise tagad teic, ka šis dzīves posms viņai ir ļoti īpašs, arī attiecību pārtraukšana nākusi par labu. „Šis laiks ir ļoti patstāvīgs, piesātināts, un es jūtos sievišķīgāka nekā jelkad. Tagad manā dzīvē ir pienācis tāds posms, ka esmu sapratusi, ko patiešām vēlos, un ir kaut kāda skaidrība. Esmu arī sapratusi, ko vēlos un ko ne, esot attiecībās ar vīrieti,” uzskata Kristīne.

"Jā, bija saderināšanās gredzens. Bet... gredzeni nāk un iet, tāpat kā auskari un ķēdītes. Nevajag pieķerties pie tā visa."

Un kā palicis ar to bildinājumu? „Ko mūsdienās nozīmē saderināšanās? Tā jau nebija, ka viņš aizbrauca pie mana tēva un mans tēvs mani iemainīja pret govi, bet Juris solīja savu mīlu visu mūžu,” joko aktrise un smaidot turpina: „Mūsdienās tas ir tā, ka pēc trešā randiņa jau var pajautāt: „Tu mani precēsi?” – „Jā, okei!” Un tad tas viss tiek pasniegts tā, ka tūlīt, tūlīt būs kāzas... Taču tas nav tā jāuztver. Neapprecoties nekas traģisks nenotiek. Jā, bija saderināšanās gredzens. Bet... gredzeni nāk un iet, tāpat kā auskari un ķēdītes. Nevajag pieķerties pie tā visa,” pasmaida Kristīne.

foto: Rojs Maizītis

Pēc šķiršanās par vīriešu uzmanību viņa nesūdzas. „Man vienmēr ir bijusi vīriešu uzmanība, un tas ir patīkami. Tā ir kolosāla enerģijas apmaiņa. Vīriešu uzmanība mani uzlādē un stimulē,” saka Kristīne, tai pašā laikā piebilstot: „Šobrīd absolūti nevienu nemeklēju un negaidu. Man ir pietiekami daudz visa kā, ko darīt un ko domāt. Izklaide ir viena lieta, bet nopietnas attiecības ir kas pavisam cits. Tās cilvēks īsti nevar izfantazēt vai kaut kur pasūtīt. Pašlaik man dzīvē svarīgākais ir es pati, dēls Sebastians un sirdslieta – darbs teātrī un kino –, kam veltu savu laiku un uzmanību.”

Sievišķību nevar iegūt ar kleitām un kosmētiku

Aktrise stāsta, ka viens no labās pašsajūtas noslēpumiem ir arī rūpes par sevi. „Pirmām kārtām tas ir sports. Bez fiziskām aktivitātēm es vairs nevaru. Man pie mājas ir stadions, pa kuru riņķoju. Skriešana mani uzlādē, un tās laikā varu sakārtot domas. Savulaik trenējos vieglatlētikā un barjerskriešanā, tāpēc sports man nav svešs,” bilst Kristīne.

"Ja sievietei pašai nav sievišķības, to grūti ir iegūt ar kādiem citiem līdzekļiem. Var pirkt simtiem kleitu, mālēt uz sejas simts tonnas kosmētikas, bet tas negarantē sievišķību."

Viņa uzsver, ka, tāpat kā citām sievietēm, arī viņai ir svarīgi brīži, kad var sevi palutināt ar dažādiem sievišķīgiem iepriecinājumiem. Bet galvenais ir iekšējās izjūtas. „Sievišķība... Ja sievietei pašai nav sievišķības, to grūti ir iegūt ar kādiem citiem līdzekļiem. Var pirkt simtiem kleitu, mālēt uz sejas simts tonnas kosmētikas, bet tas negarantē sievišķību. Es arī, tāpat kā citas sievietes, jūtos labi, ja sevi sapucēju, taču primārās ir manas iekšējās izjūtas, lai tās būtu sakārtotas,” nosaka aktrise.

Pateicoties Džilindžeram, atgriežas uz skatuves

Nesen Dailes teātrī bija pirmizrāde režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudētajai izrādei Bannija Manro nāve, kurā darbojas arī Kristīne Belicka. Šī aktrisei ir pirmā sezona teātrī pēc vairāku gadu ilga pārtraukuma.

foto: Publicitātes foto
Kristīne Dž.Dž.Džilindžera iestudētajā izrādē "Bannija Manro nāve".

„Priecājos atgriezties uz lielās Dailes teātra skatuves! Tā ar savu vērienīgumu ir kas īpašs, bet komanda – izcila. Īpaši Dailes teātra jaunā aktrise Ieva Florence, kuru varu ļoti izcelt, kuru, esot vienā grimētavā, esmu iepazinusi ne tikai kā jauku un talantīgu aktrisi, bet arī kā mazu spridzekli ar milzīgu iekšējo enerģiju.

foto: Publicitātes foto

Prieks, ka esmu viņu sastapusi. Izrādē ir arī mans dārgais Ģirts Ķesteris, par kuru kā aktieri un lielisku cilvēku jūsmoju jau kopš seniem laikiem. Protams, prieks strādāt kopā ar Džili, kam pateicoties vispār es atkal esmu teātrī. Jūtos lepna, ka varu būt kopā uz skatuves kopā ar Lilitu Ozoliņu. Gatavošanās process ar tik talantīgiem cilvēkiem vien ir vērtīgs,” teic Kristīne un smaidot piebilst: „Grūtākais šajā, tāpat kā citās izrādēs, man ir staigāt augstpapēžu apavos. Taču arī emocionāli nebija viegli. Netrūka brīžu, kad uz raudāšanu pavilka pašu. Pasmags domājamais, baudāmais gabals.”

foto: Publicitātes foto

Vienīgā Latvijā notetovētā aktrise

Teju trešo daļu Kristīnes Belickas auguma klāj melnbalti un krāsaini tetovējumi, un tik notetovēta Latvijā nav neviena cita aktrise.
Līdz šim neviena aktrise nav uzdrīkstējusies tik iespaidīgi sevi izdaiļot ar tetovējumiem kā Kristīne, jo uztraucas, ka to dēļ var netikt pie kādas lomas. Taču Belicka uzsver, ka tetovējumi netraucē ne lomu iegūšanai, ne darbam uz skatuves – ar profesionālo grimu tos var ļoti labi aizsegt.

foto: Rojs Maizītis

Pirmais tetovējums Kristīnei izdarīts jau septiņpadsmit gadu vecumā – vilka portrets krūšu daļā. Vēl viņas plecu rotā balerīna, muguru – pāvs, kāju – ziedi. „Jau bērnībā zināju, ka man būs tetovējumi. Man tie patīk. Viens tetovējums man uz ķermeņa ir ar konkrētu nozīmi, bet visi pārējie... Tās ir tā brīža izjūtas,” teic aktrise un atklāj, ka viens no pēdējiem ir uz pleca. „Tas ir vēl nepabeigts balerīnas akvarelis. Kāpēc šāds tetovējums? Man jau kopš mazotnes patikušas balerīnu skulptūriņas. Mani fascinē balerīnu vieglums, grācija, lai gan aiz tā visa ir smags darbs,” paskaidro Kristīne, uzsverot: „Manu tetovējumu nozīme var mainīties visas dzīves laikā.”

Kristīne Belicka un viņas krāsainie tetovējumi

Aktrise Kristīne Belicka lepojas ar šobrīd tik modīgajiem krāsainajiem tetovējumiem

gallery icon
8