![Zupa pundurķirbī](https://i.jauns.lv/t/2009/10/14/1087962/660x471.jpg?v=1489621281)
Zupa pundurķirbī
Dienvidamerikas iedzīvotāji uzskatīja, ka ķirbi uz zemi atveduši viesi no kosmosa. Paldies viņiem, jo virtuvē svarīgākais ir laba garša, krāsa un veselīgs produkts!
![](https://i.jauns.lv/t/2009/10/14/1087960/660x471_precise.jpg?v=1489621281)
Zupiņa pundurķirbī
Piedāvā Dikļu pils restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš.
Nepieciešams:
Viens dekoratīvais ķirbītis
200 g ķirbja mīkstuma
100 g saldā krējuma
30 g Šalotes sīpolu
30 g sviesta;
Šķēle tostermaizes
Ķirbju eļļa
Nedaudz muskatrieksta
Sāls
• Dekoratīvajam ķirbim nogriež augšdaļu un izgrebj vidu, izveidojot trauku zupai.
• Baltmaizes šķēli sagriež kubiciņos un apgrauzdē cepeškrāsnī.
• Katliņā ielej nedaudz olīveļļas, un tajā apcep smalki sagrieztus Šalotes sīpolus. Tad sīpoliem pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbju mīkstumu, muskatriekstu un 100 g ūdens.
• Visu turpina sautēt, kamēr ķirbji kļūst mīksti un izšķīst.
• Katliņa saturam pievieno nedaudz ķirbju eļļas, saldo krējumu. Visu uzvāra vēlreiz un sablenderē.