Zupa pundurķirbī
Dzīvesstils

Zupa pundurķirbī

Jauns.lv

Dienvidamerikas iedzīvotāji uzskatīja, ka ķirbi uz zemi atveduši viesi no kosmosa. Paldies viņiem, jo virtuvē svarīgākais ir laba garša, krāsa un veselīgs produkts!

Zupa pundurķirbī...

Zupiņa pundurķirbī

Piedāvā Dikļu pils restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš.

Nepieciešams:

Viens dekoratīvais ķirbītis

200 g ķirbja mīkstuma

100 g saldā krējuma

Gatavo tā:

•    Dekoratīvajam ķirbim nogriež augšdaļu un izgrebj vidu, izveidojot trauku zupai.

•    Baltmaizes šķēli sagriež kubiciņos un apgrauzdē cepeškrāsnī.

•    Katliņā ielej nedaudz olīveļļas, un tajā apcep smalki sagrieztus Šalotes sīpolus. Tad sīpoliem pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbju mīkstumu, muskatriekstu un 100 g ūdens.

•    Visu turpina sautēt, kamēr ķirbji kļūst mīksti un izšķīst.

•    Katliņa saturam pievieno nedaudz ķirbju eļļas, saldo krējumu. Visu uzvāra vēlreiz un sablenderē.

•    Zupu lej trauciņā, kas izgatavots no dekoratīvā ķirbja.

•    Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.

kasjauns.lv