Zupa pundurķirbī
Dienvidamerikas iedzīvotāji uzskatīja, ka ķirbi uz zemi atveduši viesi no kosmosa. Paldies viņiem, jo virtuvē svarīgākais ir laba garša, krāsa un veselīgs produkts!
Zupiņa pundurķirbī
Piedāvā Dikļu pils restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš.
Nepieciešams:
Viens dekoratīvais ķirbītis
200 g ķirbja mīkstuma
100 g saldā krējuma
30 g Šalotes sīpolu
30 g sviesta;
Šķēle tostermaizes
Ķirbju eļļa
Nedaudz muskatrieksta
Sāls
• Dekoratīvajam ķirbim nogriež augšdaļu un izgrebj vidu, izveidojot trauku zupai.
• Baltmaizes šķēli sagriež kubiciņos un apgrauzdē cepeškrāsnī.
• Katliņā ielej nedaudz olīveļļas, un tajā apcep smalki sagrieztus Šalotes sīpolus. Tad sīpoliem pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbju mīkstumu, muskatriekstu un 100 g ūdens.
• Visu turpina sautēt, kamēr ķirbji kļūst mīksti un izšķīst.
• Katliņa saturam pievieno nedaudz ķirbju eļļas, saldo krējumu. Visu uzvāra vēlreiz un sablenderē.