Dzīvesstils
2010. gada 11. maijā, 13:36
Elīnas Bīviņas recepte. Peru svaigie salāti
Savulaik kopā ar kolēģiem esot Peru, Elīnai Bīviņai iegaršojās tur gatavotie dārzeņu salāti ar „Tūkstoš salu mērci”. Nu viņa mājās tos gatavo pēc oriģinālās receptes un ir izdomājusi, kā šo ēdienu pasniegt gluži citā mērcē.
Elīnas «uzlabotais variants» atšķirsies ar pašas izgudrotu mērci. Salātus gatavo tāpat, kā minēts iepriekš – dārzeņus sagriežot ripiņās. Taču tiem pāri kārto Fetas sieru un īpašo zaļumu mērci. To pagatavo šādi: nomizo ķiploku daiviņas un kopā ar zaļumiem – dillēm, baziliku, lokiem, pētersīļiem un ķiplokiem kopā samaļ. Pievieno nedaudz sāli un olīveļļu un vēlreiz visu kopā samaļ. Ēdiens pasniegts kopā ar «zaļo mērci» iegūst daudz stiprāku un izteiktāku garšu.
Elīna Bīviņa.
1. solis
Nomizo avokado un sīpolus. Avokado, sīpolus un tomātus sagriež šķēlītēs.
2. solis
Uzsmidzina citronu sulu, lai avokado nekļūtu melni un saglabātu svaigu izskatu.
3. solis
Visu kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar „Tūkstoš salu mērci”
Peru svaigie salāti
Ieva Konstante, Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva