Elīnas Bīviņas recepte. Peru svaigie salāti
Dzīvesstils

Elīnas Bīviņas recepte. Peru svaigie salāti

Jauns.lv

Savulaik kopā ar kolēģiem esot Peru, Elīnai Bīviņai iegaršojās tur gatavotie dārzeņu salāti ar „Tūkstoš salu mērci”. Nu viņa mājās tos gatavo pēc oriģinālās receptes un ir izdomājusi, kā šo ēdienu pasniegt gluži citā mērcē.

Elīnas Bīviņas recepte. Peru svaigie salāti...

Elīnas «uzlabotais variants» atšķirsies ar pašas izgudrotu mērci. Salātus gatavo tāpat, kā minēts iepriekš – dārzeņus sagriežot ripiņās. Taču tiem pāri kārto Fetas sieru un īpašo zaļumu mērci. To pagatavo šādi: nomizo ķiploku daiviņas un kopā ar zaļumiem – dillēm, baziliku, lokiem, pētersīļiem un ķiplokiem kopā samaļ. Pievieno nedaudz sāli un olīveļļu un vēlreiz visu kopā samaļ. Ēdiens pasniegts kopā ar «zaļo mērci» iegūst daudz stiprāku un izteiktāku garšu.

Elīna Bīviņa.
Elīna Bīviņa.

1. solis

Nomizo avokado un sīpolus. Avokado, sīpolus un tomātus sagriež šķēlītēs.

2. solis

Uzsmidzina citronu sulu, lai avokado nekļūtu melni un saglabātu svaigu izskatu.

3. solis

Tēmas