Rēzija Kalniņa atklāti par saviem bērnības dēmoniem
2011. gada 31. oktobrī, 07:46

Rēzija Kalniņa atklāti par saviem bērnības dēmoniem

Jauns.lv

Skaista, pašapzinīga, gan skatītāju, gan kolēģu cienītā aktrise Rēzija Kalniņa intervijā atļaujas būt ļoti atklāta un atzīst, ka Rēzija teātrī un Rēzija dzīvē ir divas dažādas būtnes.

Rēzija Kalniņa atklāti par saviem bērnības dēmonie...
Skaistā un talantīgā Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa neslēpj, ka viņas pašapziņa īstenībā ir ļoti zema. Viens no iemesliem, viņasprāt, varētu slēpties agrā bērnībā, kad meitene emocionāli jutusies tēva pamesta.
Skaistā un talantīgā Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa neslēpj, ka viņas pašapziņa īstenībā ir ļoti zema. Viens no iemesliem, viņasprāt, varētu slēpties agrā bērnībā, kad meitene emocionāli jutusies tēva pamesta.
Rēzijas sasniegumi jau sen vairs neliek viņu dēvēt tikai par slavenā komponista Imanta Kalniņa meitu. Viņa pati ir zvaigzne. Beidzamo gadu laikā Rēzijas attiecības ar tēvu ir kļuvušas daudz mīļākas.

Rēzijas dzīve fotomirkļos. Dzimšanas dienas retrospekcija

Rēzija sabiedrībā un Rēzija personīgajās attiecībās esot pilnīgi cita. Un klupšanas akmens vienmēr esot tas pats – ārkārtīgi zema pašapziņa, žurnālam „Annas Psiholoģija” atzīst Dailes teātra zvaigzne. Žurnāliste, to dzirdot, pārsteigumā pat pārjautā un saņem apstiprinājumu – pašapziņa aktrisei esot šausmīgi zema. Rēzija arī atklāti skaidro tos iemeslus, kas, viņasprāt, varējuši radīt šo neadekvāto novērtējumu. Viens no iemesliem varētu slēpties viņas agrā bērnībā, kad meitene emocionāli jutusies tēva pamesta.

Bērnība nāk līdz

„Ja bērnībā esi pamesta kā meita, tad līdz ar to esi pamesta arī kā sieviete. Un, pat, ja pieaugot viss izlīdzinās – mums ar papu tagad ir brīnišķīgas attiecības, mēs esam ļoti tuvi -, tas mazais bērns, tā mazā meitene joprojām dzīvo iekšā. Un, kamēr neesmu iepazinusies ar šo mazo meiteni Rēziju, kamēr neesmu ar viņu kontaktā un beigās neesmu palaidusi viņu vaļā, tikmēr ir un būs lietas, uz ko es iestrēgstu. Un nekas, ka man ir četrdesmit. Varbūt es esmu iestrēgusi tajos piecos vai septiņos. Vai tajos piecpadsmit,” saka Rēzija.

Viņa arī apzinās, ka no malas tā neizskatās, tomēr viņa arī labi zina, kā būtu jāreaģē uz pāri darījumiem sievietei ar normālu pašapziņu. Tā vietā, lai pateiktu „Viss, pietiek!”, Rēzija sākot vainot sevi un nemitīgi par sevi šauboties. Kaut arī labi apzinās, ka daudzi viņu mīl. Kā mazs darvas piliens šīs šaubas sabojā visu.

Mierinājums baznīcā

Mierinājumu un atvieglojumu Rēzija rod baznīcā, sajūt dievišķo mīlestību, tomēr laicīgajā dzīvē vientulības sajūta neatstājas.

Rēzija ir dzimusi aktrises Helgas Dancbergas un komponista Imanta Kalniņa laulībā. Viņai ir vecāka māsa Dana Kalniņa - Zaķe, kas strādā par kapelāni Stradiņa slimnīcā un dvīņubrālis Krists Kalniņš, kas ir mācītājs. Rēzija ir ļoti pieķērusies brāļa ģimenei un viņa bērniem.

Rēzijas vecāku ģimene izjuka, kad Imants Kalniņš neprātīgi un kaislīgi iemīlējās Amerikas dzejniecē Kellijā Čerijā. Kopdzīvi ar talantīgo komponistu Helgai Dancbergai nepanesamu darīja arī vīra alkoholisms. Viņa pat ir bijusi par mata tiesu no pašnāvības – Liepājas dzīvoklī gribējusi ar saviem trīs mazajiem bērniem nolēkt no balkona – rokās bijuši abi dvīņi, bet pičpaunā lielākā meita Dana.

Rēzijas Kalniņas dzīve un vīrieši

Anda Leiškalne/ Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva