Veikalos šādas siļķes apzīmē ar vārdu "matjes".
Marinēta siļķe ar dillēm un sarkanajiem sīpoliem
Marinētām siļķēm ir neskaitāmi varianti, taču šajā receptē īsto garšu un arī izskatu piešķir sarkanie sīpoli un zaļās dilles, bet marinādei ir viegli saldena piegarša. No norādītā daudzuma pietiks 4 personām. Gatavošanas laiks – 20 minūtes.
Sastāvdaļas:
600 ml etiķa
250 g cukura
3 lauru lapas
250 g sarkano sīpolu
10 siļķu filejas
3 buntītes diļļu
Gatavošana:
1. Uzvāri etiķi ar cukuru un lauru lapām. Sīpolus nomizo, sagriez plānās ripiņās un ieber marinādē.
2. Atdzesēto marinādi pārlej siļķēm. Sakapā dilles un iecilā zivīs un marinādē. Ļauj 1-2 dienas ievilkties.
Žurnāls "
100 Labi Padomi " / Foto: Imants Ķīkulis