Ņem vērā, ka zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz.
Pelēko zirņu salāti
Kā pagatavot pelēkos zirņus tā, lai Vecgada pēdējās minūtēs tie nav jāber kupenā (ticējums vēsta, ka zirņus nevar atstāt uz jauno gadu, tad būs daudz asaru)? No norādītā daudzuma pietiks 6 personām, un to pagatavošanai vajadzēs 45 minūtes. Māca Daiga Klipa.
Sastāvdaļas
300 g pelēko zirņu
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
2 selerijas kāti
2 tomāti
2 sīpoli
2 ēdk. sinepju sēklu
1 tējk. saldās paprikas pulvera
sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
1. Uzvāri pelēkos zirņus. Papriku, seleriju kātus sagriez nelielos gabaliņos, tomātus – nelielās daiviņās. Sīpolus sīki sakapā.
2. Uz sakarsētas pannas eļļā apcep dārzeņus, pievieno garšvielas. To visu iemaisi pelēkajos zirņos un liec galdā.
Ņem vērā
Zirņi ir smags ēdiens, tāpēc tos nevajag pasniegt daudz. Tradīciju spēkam un garšu daudzveidībai pietiks ar pāris karotēm šo salātu!
Žurnāls "
100 Labi Padomi " / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva