Kristīnes Zadovskas skaistuma formula: „No rīta jādzer silts ūdens”
„Pateicoties šim mazajam ūdens dzeršanas rituāliņam, uzlabojusies mana gremošanas sistēma. Mainījusies arī ādas faktūra, ķermenis strādā citādi,” atklāj operdziedātāja Kristīne Zadovska.
2013. gada 9. februāris, 09:24

Kristīnes Zadovskas skaistuma formula: „No rīta jādzer silts ūdens”

Jauns.lv

“Nav laika vingrot,” atzīst Latvijas Nacionālās operas soliste, divu bērnu māmiņa Kristīne Zadovska. “Kādreiz biju iesākusi apmeklēt fizioterapeita nodarbības. Kad pareizi izvingrojos, nesāp mugura.”

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Pēc Ādama un Magdalēnas piedzimšanas regulāri vingroju, un nebija nekādu muguras problēmu. Tad kādu laiku katru pirmdienu iesāku ar domu, ka zvanīšu savai fizioterapeitei... Pirmdienas pagāja cita pēc citas, te saslimst viens, te otrs bērns...

Par maz gribasspēka vai arī par daudz strādāju

Jaunajā gadā esmu izvirzījusi sev mazus mērķīšus, taču arī tad man neiet ar to izpildi. Par maz gribasspēka vai arī par daudz strādāju. Jo ikdienas skrējiens ir straujš. Bet ir kāda apņemšanās, ko ļoti vēlos izpildīt: es gribu iemācīties skrituļot. Pazīstams bērnu dakteris ieteica, ka tas esot izcils sporta veids, kas attīsta visu ķermeni, katru muskuļu grupu. Lieliski būtu, ja izdotos to darīt kopā ar vīru Andri (Jaunā Rīgas teātra aktieri Andri Keišu. – Red.) un ar laiku arī ar bērniem.

Agrāk ļoti salu, bet tagad pat nezinu, kur man ir šalle

Domāju, ka liela daļa slimību sākas no pārslodzes vai arī no  saaukstēšanās. Agrāk ļoti sala. Tinu šallēs visas malas, bet tagad pat nezinu, kur man ir šalle. Kopš ir ģimene, nav laika par to domāt, un, ja skatāmies no tāda skatpunkta, tad tiešām, kamēr esi viens un pārņemts ar sevi, tev ir laiks štukot un domāt. Tad, kad tam vairs nav laika, nav arī nekādu slimošanu. Galvenais, lai kājas būtu siltas, kā mēs to labi zinām. Agrāk studentu gados gāju ar plāniem zābaciņiem, bet tagad pilnīgi vienalga, kā tie izskatās, lai tikai būtu silti.

No kafijas esmu atteikusies

Bet ziema man ļoti patīk. Tāda īsta, dziļa, ar „kraukšķīgu” gaisu. Rīgā ir grūtāk piedzīvot ziemu, bet laukos... tie baltie ceļi.

Ziema ir nesteidzīga kā rīti, kad bērni aizvesti uz dārziņu un

var mierīgi padzert kafiju. No paša rīta dzeru tikai glāzi silta ūdens. Kafiju var dzert vēlāk. Kādreiz tukšā dūšā dzēru kafiju ar pienu, kas nav veselīgi. Lasīju par vajadzību uzturēt sārmainu vidi cilvēka organismā un sāku dzert citronūdeni. Daru to neierobežotā daudzumā, pārgriežu citronu, iespiežu glāzē sulu un pārleju ar ūdeni. Veselīgi ir no rīta dzert siltu ūdeni bez citrona, bet vakarā vēlamāk ūdenim pielikt citronu. Atklāti sakot, pateicoties šim mazajam rituāliņam, uzlabojusies mana gremošanas sistēma. Mainījusies arī ādas faktūra, ķermenis strādā citādi. Iesaku izmēģināt, īpaši, ja ir problēmas ar vēderu. Esmu lauzusi iepriekšējo gadu tradīciju ar kafijas dzeršanu, un tas ir labi arī tāpēc, ka nav jācīnās ar mazām roķelēm, kurām arī vajag kafiju.

Zudušo mantu var sameklēt, izgāžot atvilktnes saturu gultā

Bet reizēm esmu tik nogurusi, ka, atnākusi mājās, attaisu konfekšu paciņu un apēdu kādas piecas uzreiz! Pēc organisma sārmainās vides principiem tas ir pilnīgi nepareizi.

Ko es varu vispār runāt, ja līdz šim esmu visur stāstījusi par savu pedantiskumu – atvilktnē baltās zeķītes – pa labi, zeķbikses – pa kreisi! Tagad viss ir mainījies. Šorīt jautāju auklītei, kur varētu būt manas zeķes. “Man liekas, Magdalēna tikko staipīja,” viņa atbildēja. Vai kāds var iedomāties, kāda tagad izskatās mana atvilktne! Pirmo reizi savā dzīvē atzīstos – nav vairs manas kārtīgās atvilktnes, nav! Esmu pilnīgā izmisumā. Mammai pirms nedēļas atzinos, ka tas mani iekšēji ārda, jo es tiešam esmu pedante. Šorīt atklāju, ka var sameklēt zudušo mantu, izgāžot atvilktnes saturu gultā! Kad to daru, jūtos slikti, bet nav variantu.

Mani noslēpumi ir tikai mani

Sākusies cita dzīve, meitiņa aug liela, un viņai sāk interesēt sievišķīgas lietas. Cenšos, cik nu vien varu, būt pedantiska citās lietās, piemēram, attieksmē pret sevi, savu skaistumkopšanu. Tas ir tas, kas man vēl palicis. Vienīgi mans ķermenis vēl ir tikai mans un nepieder maniem bērniem.

Vislabāk atpūšos savas māsas Andas kompānijā. Viņa ir mans tuvākais draugs, un es protu to novērtēt, jo zinu, cik dažādas cilvēkiem mēdz veidoties attiecības ar radiem. Dzīves pieredze iemācījusi to, ka tu patiesībā vari uzticēties tikai sev un varbūt kādam tiešām ļoti uzticamam cilvēkam, kurš tevi nenodos. Sievietēm gribas parunāt, bet es nekad nevienam svešam neesmu līdz galam izstāstījusi to, ko varu pārrunāt ar māsu. Un vienalga man ir arī tādi noslēpumi, kas ir tikai mani. Jo, tikko tu sāc stāstīt, es nezinu gadījumus, kad tas agrāk vai vēlāk nenāktu par sliktu. Tu nezini, pa kuru riņķa apli izstāstītais pie tevis atgriezīsies. Tā tas ir. Mani noslēpumi ir mani. Silti iesaku nevienam pārāk daudz neuzticēties. Cilvēks ir cilvēks, nevis dators, kurā tu vari, nospiežot pogu, izdzēst informāciju.

Ikdienā kosmētiku lietoju maz

Nedaudz drošāk kosmētiku sāku klāt uz ādas tikai 35 gadu vecumā un arī tikai tāpēc, ka māsa sāka strādāt kosmētikas biznesā un plašāk iepazīstināja mani ar šo līdzekļu pasauli. Bet vienmēr esmu lietojusi acu krēmus, jo mammai un vecmammai abām ir tumši loki zem acīm: no tā vienmēr esmu baidījusies, agrāk mana arsenālā bija parastais Nivea krēms, zieķēju uz sejas medu un pliķēju ādu zem acīm. Tagad esmu pārliecinājusies, ka dārgie Šveices kosmētikas zīmoli patiešām attaisno savu augsto cenu. Ja ir tāda iespēja, iesaku tos izmēģināt. Pašlaik esmu stāvā sajūsmā par Bioderma ārstniecisko kosmētiku. Lietoju micēlija ūdeni Sensibio. Es ieteiktu jums uzreiz aiziet un nopirkt. Tas ne tikai mazina ādas ikdienas nogurumu, bet labi noņem kosmētiku. Arī serums Matricium ir labs. Lieku uz sejas vakaros, un, atklāti sakot, rezultāts ir pilnīgi neticams.

Laiks pie manikīra un pedikīra meistares pieder tikai man

Nekad mūžā neesmu atļāvusies nenoņemt grimu pēc izrādes, un tomēr pēc Ziemassvētku izrādēm un labdarības akcijām televīzijā man sākās alerģija uz sejas. Šī kosmētika ļoti palīdzēja un, iespējams, izglāba no katastrofas: būtu jāatceļ izrādes. Kad plānā ir lielie koncertmēneši, vienmēr cenšos lietot kādu ekskluzīvu kosmētiku.

Grūti iedomāties ikdienu bez manas pedikīra un manikīra meistares. Tas laiks, ko pavadu pie viņas salonā, pieder tikai man. Varu nesteidzīgi lasīt žurnālus.

Medus un kefīra maska

Neesmu pirts fane, bet man patīk visas medus procedūras. Pati gatavoju kefīra un medus putriņu, ko klāju uz sejas. Abas sastāvdaļas ņemu pēc izjūtas – tā, lai konsistence ļautu sagatavoto masu klāt uz ādas. Tikai jāņem vērā, ka līdzeklim piemīt balinošs efekts.

Veselības dzēriens

Esmu iesākusi gatavot vienkāršu un lielisku līdzekli imunitātes stiprināšanai un iesaku to visiem, kuriem vēders kārtībā un kuri drīkst uzturā lietot produktus ar asu garšu. Jebkurā sulā, ko sulu spiedē gatavo mājās – ābolu, apelsīnu, ķirbju vai burkānu, pieliek riktīgu knibucīti nomizotas ingvera saknes. Pagatavoto dzērienu liec pie lūpām, aizspied degunu, izslēdz garšas kārpiņas un izdzer. Man tas ir kā brīnumlīdzeklis. Šoziem dziedātāja Ieva Sutugova apslima laikā, kad notika ziemas pasakas “Sniega karaliene” izrādes. Viņai, atveidojot Gerdas lomu, gandrīz visu izrādi jābūt uz skatuves. Vakarā satiku un ieteicu: “Ieviņ, sataisi ingvera dzērienu un iebliez uz nakti, lai izkož.” Viņa no rīta atnāca uz mēģinājumu kā štiks!

Arta Ciša, žurnāls „100 Labi Padomi”/Foto: Rojs Maizītis