Patriotiskas svētku pusdienas ar Bergmani
Dienu pirms valsts svētkiem, šo svētdien, 17. novembrī, jau pulksten 9.25 jāskatās kulinārais raidījums “Garšīgi dzīvojam”. Šajā raidījumā pie gardēža Jāņa Ozola viesosies spēkavīrs un dižkareivis Raimonds Bergmanis.
Šajā raidījumā netrūkst svētku atribūtikas. Raidījuma “Garšīgi dzīvojam” virtuvē pie plaukta piekārts sarkanbaltsarkans vimpelītis, stikla traukā no dzērvenēm izveidots Latvijas karogs, un pat zupu paredzēts gatavot ne vien gardu, bet arī karoga krāsās.
“Būtu labi, ja patriotisms saglabātos visu gadu, ne tikai vienu nedēļu vai vienu mēnesi gadā. Mums ir ar ko lepoties!” ar dziļu pārliecību saka raidījuma viesis.
“18. novembrī ejam skatīties militāro parādi,” savas ģimenes svētku tradīcijas atklāj Bergmanis. Pēc tam – svētku pusdienas.
Šajā reizē kopā ar raidījuma vadītāju Jāni Ozolu Raimonds Bergmanis gatavos četrus ēdienus – biešu zupu ar siera čipsiem, pildītu cūkgaļu ar salātiem, rudzu maizes šarloti ar āboliem un irbeņu morsu.
Ja vēlies gatavot kopā ar raidījuma dalībniekiem, jau iepriekš ieteicams sagādāt produktus.
Tev vajadzēs:
Ķiploki, 6 daiviņas
2 sīpoli
Sviests cepšanai
450 g vārītas bietes
Glāze svaigi spiestas apelsīnu sulas (no 3–4 apelsīniem)
Saldais krējums
Bunte bazilika
Balzametiķis
Kazas siers zupas dekorēšanai
200 g Parmezan tipa siera
Sviestpapīrs
2 kg cūkas filejas
2 sarkanie sīpoli
Bekona šķēlītes, 200 g
200 g spinātu
2 salvijas zariņi
2 rozmarīna zariņi
50 g sadrupinātas baltmaizes
1 ola
Šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
Sāls, pipari
15–20 g sviesta
Puse Ķīnas kāposta,
200 g ķirštomātiņi,
2 bumbieri
Citrons,
200 g rukolas,
Ķirbju sēklu eļļa
300 g rupjmaizes
Dzērvenes,
100 g cukura
3 āboli
Sviests
Rīvmaize
Kanēlis
50 g lobītu lazdu riekstu
300 ml piena
Dzērvenes
150 g irbeņu ogu
100–120 g medus
Dekorēšanai svaigas piparmētras un laims
Tiekamies Latvijas dzimšanas dienas svētku pusdienu gatavošanā šo svētdien, 17. novembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai arī atkārtojumu TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā