Patriotiskas svētku pusdienas ar Bergmani
“18. novembrī ejam skatīties militāro parādi,” savas ģimenes svētku tradīcijas atklāj Bergmanis. Pēc tam – svētku pusdienas.

Patriotiskas svētku pusdienas ar Bergmani

Jauns.lv

Dienu pirms valsts svētkiem, šo svētdien, 17. novembrī, jau pulksten 9.25 jāskatās kulinārais raidījums “Garšīgi dzīvojam”. Šajā raidījumā pie gardēža Jāņa Ozola viesosies spēkavīrs un dižkareivis Raimonds Bergmanis.

Patriotiskas svētku pusdienas ar Bergmani...

Šajā raidījumā netrūkst svētku atribūtikas. Raidījuma “Garšīgi dzīvojam” virtuvē pie plaukta piekārts sarkanbaltsarkans vimpelītis, stikla traukā no dzērvenēm izveidots Latvijas karogs, un pat zupu paredzēts gatavot ne vien gardu, bet arī karoga krāsās.

“Būtu labi, ja patriotisms saglabātos visu gadu, ne tikai vienu nedēļu vai vienu mēnesi gadā. Mums ir ar ko lepoties!” ar dziļu pārliecību saka raidījuma viesis.

“18. novembrī ejam skatīties militāro parādi,” savas ģimenes svētku tradīcijas atklāj Bergmanis. Pēc tam – svētku pusdienas.

Šajā reizē kopā ar raidījuma vadītāju Jāni Ozolu Raimonds Bergmanis gatavos četrus ēdienus – biešu zupu ar siera čipsiem, pildītu cūkgaļu ar salātiem, rudzu maizes šarloti ar āboliem un irbeņu morsu.

Ja vēlies gatavot kopā ar raidījuma dalībniekiem, jau iepriekš ieteicams sagādāt produktus.

Tev vajadzēs:

Bunte bazilika

Balzametiķis

Kazas siers zupas dekorēšanai

200 g Parmezan tipa siera

Sviestpapīrs

2 kg cūkas filejas

2 sarkanie sīpoli

Bekona šķēlītes, 200 g

200 g spinātu

2 salvijas zariņi

2 rozmarīna zariņi

50 g sadrupinātas baltmaizes

1 ola

Šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

Sāls, pipari

15–20 g sviesta

Puse Ķīnas kāposta,

200 g ķirštomātiņi,

2 bumbieri

Citrons,

200 g rukolas,

Ķirbju sēklu eļļa

300 g rupjmaizes

Dzērvenes,

100 g cukura

3 āboli

Sviests

Rīvmaize

Kanēlis    

50 g lobītu lazdu riekstu

300 ml piena

Dzērvenes

150 g irbeņu ogu

100–120 g medus

Dekorēšanai svaigas piparmētras un laims

Tiekamies Latvijas dzimšanas dienas svētku pusdienu gatavošanā šo svētdien, 17. novembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai arī atkārtojumu TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā

Anda Leiškalne, Foto: Jānis Saliņš