Bertāns precīzi trāpa tālmetienu "Dubai" zaudējumā Adrijas līgas spēlē; Blumbergs debitē Turcijā ar diviem punktiem
foto: ZUMAPRESS.com
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.
Basketbols

Bertāns precīzi trāpa tālmetienu "Dubai" zaudējumā Adrijas līgas spēlē; Blumbergs debitē Turcijā ar diviem punktiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva trīs punktus Apvienoto Arābu Emirātu komandas "Dubai" zaudējumā Adrijas līgas mačā.

Bertāns precīzi trāpa tālmetienu "Dubai" zaudējumā...

"Dubai" arēnā Dubaijā ar rezultātu 80:83 (24:18, 21:18, 18:24, 17:23) piekāpās Belgradas "Mega". Bertāns spēlēja 22 minūtes un 44 sekundes un raidīja grozā vienu no astoņiem tālmetieniem, garām grozam metot arī vienu divu punktu metienu. Latvieša kontā arī viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūdas, divi bloķēti metieni, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +1 un efektivitātes koeficientu -2.

"Dubai" vienībā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Izajs Teilors, bet Klemens Prepeličs iekrāja 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas. Pretinieku rindās ar 16 punktiem izcēlās Kosta Kondičs un Filips Jovičs.

Savukārt Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs sestdien, debitējot Turcijas čempionātā, guva divus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" piedzīvoja zaudējumu. "Galatasaray" viesos ar 70:72 (22:11, 22:18, 13:20, 13:23) piekāpās Ankaras "Turk Telekom".

Blumbergs spēlēja 12 minūtes un 34 sekundes un raidīja grozā divus no diviem soda metieniem, kā arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu un divām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -9. Stambulas komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Džeimss Palmers, kamēr mājinieku labā 18 punktus guva Kails Aleksandrs un Olivjē Hanlans.

Svētdien pirmos mačus Turcijas čempionātā aizvadīs arī Rolands Šmits un Stambulas "Anadolu Efes" un Artūra Žagara pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce". Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".

Tikmēr Aigars ŠķēleVācijas bundeslīgas spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Rostokas "Seawolves" no zaudējuma. "Seawolves" savā laukumā ar rezultātu 65:92 (15:23, 12:24, 6:26, 32:19) zaudēja "Wurzburg" vienībai.

Šķēle spēlēja 27 minūtes un 17 sekundes un raidīja grozā četrus no sešiem divu punktu metieniem un vienu soda metienu. Viņš arī atzīmējās statistikā ar divām atlēkušajām bumbām, trīs rezultatīvām piespēlēm, trīs kļūdām, divām piezīmēm un iekrāja efektivitātes koeficientu deviņi. Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem un sešām bumbām zem groziem bija Robins Amaize, kamēr viesu uzvaru ar 21 punktu sekmēja Dživans Džeksons.

"Seawolves" vienība ar divām uzvarām četrās spēlēs turnīra tabulā ieņem sesto vietu, Jāņa Jinemaņa pārstāvētā "Gottingen" ar diviem zaudējumiem divos mačos ir priekšpēdējā 17 komandu čempionātā, bet Jāņa Gailīša vadītā Veisenfelsas MBC ar trim zaudējumiem ieņem pēdējo vietu. 2023./2024. gada sezonā par čempioniem kļuva Minhenes "Bayern" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-1 uzveica Berlīnes "Alba".

Savukārt Kitija Laksa guva 23 punktus un palīdzēja Skio "Famila" Itālijas A sērijas mačā izcīnīt pārliecinošu uzvaru. "Famila" savā laukumā ar rezultātu 102:62 (27:13, 28:26, 27:11, 20:12) sagrāva "Battipaglia" komandu.

Laksa laukumā bija 20 minūtes un 34 sekundes un, raidot grozā vienu divu punktu metienu un septiņus no desmit tālmetieniem, guva 23 punktus un kļuva par rezultatīvāko spēlētāju mājinieču rindās. Viņas kontā arī divas bumbas zem groziem, trīs rezultatīvas piespēles, pa vienai pārtvertai bumbai un kļūdai, trīs piezīmes, viens izprovocēts sods, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +29. Vēl 21 punktu uzvarētāju rindās guva Martina Bestanjo, bet starp viešņām rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Junika Dreika.

Citā spēlē Lauras Melderes pārstāvētā Kampobaso "La Molisana Magnolia" viesos ar 79:70 (10:22, 21:21, 21:13, 27:14) apspēlēja Tortonas "Derthona". Meldere spēlēja divas minūtes un 25 sekundes, kuru laikā pa reizei aizmeta garām divu punktu metienu un tālmetienu, izcīnīja atlēkušo bumbu, nopelnīja divas piezīmes un iekrāja +/- rādītāju -6.

Gan "Famila", gan "La Molisana Magnolia" sezonu sākušas ar divām uzvarām pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā par Itālijas A sērijas čempionēm kļuva Venēcijas "Umana Reyer" basketbolistes, kuras finālsērijā ar 3-0 pārspēja Skio "Famila".

Tikmēr Luīze Sila Spānijas čempionāta spēlē guva desmit punktus, taču viņas pārstāvētā Vigo "Celta Femxa Zorka" komanda piedzīvoja zaudējumu. Vigo vienība viesos ar 63:83 (22:20, 18:25, 12:16, 11:12) piekāpās Madrides "Movistar Estudiantes".

Sila spēlēja 33 minūtes un 47 sekundes un raidīja grozā trīs no četriem divu punktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un vienu soda metienu. Viņas kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, četras kļūdas, trīs piezīmes un divi izprovocēti sodi, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -11 un efektivitātes koeficientu 11. Starp viešņām rezultatīvākā ar 12 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija Samanta Kūpere, kamēr mājinieču uzvaru ar 17 gūtajiem punktiem sekmēja Anhela Salvadoresa-Alvaresa.

Citā mačā Vanesas Jasas pārstāvētā Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" mājās ar 77:80 (19:26, 11:17, 28:14, 19:23) piekāpās "Girona". Jasa laukumā bija deviņas minūtes un 40 sekundes un garām grozam meta vienu tālmetienu, divas reizes rezultatīvi piespēlēja un iekrāja +/- rādītāju -9, noslēdzot spēli ar efektivitātes koeficientu viens.

Pagājušajā sezonā par Spānijas čempionēm kļuva "Valencia" basketbolistes.

Savukārt Paula Strautmane sestdien Francijas čempionāta spēlē guva 11 punktus un palīdzēja "Charnay" izcīnīt uzvaru papildlaikā "Charnay" viesos ar 73:70 (15:13, 15:18, 17:20, 15:11, 11:8) pagarinājumā uzvarēja "Chartres".

Strautmane spēlēja 33 minūtes un 33 sekundes un realizēja vienu no trijiem divu punktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem. Viņa arī atzīmējās statistikā ar piecām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, divām kļūdām, vienu bloķētu metienu un divām piezīmēm, iekrājot +/- rādītāju -6 un efektivitātes koeficientu 14. Starp uzvarētājām rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Monika Akoa-Makani, bet mājinieču rindās ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Nikola Enabosi.

Pagājušajā sezonā par Francijas čempionēm kļuva "Villeneuve d’Ascq-LM" basketbolistes, kuras finālā ar 2-0 pārspēja "Landes" komandu.