foto: Publicitātes
Komiķis Saša Barons Koens iekļuvis britu bagātāko cilvēku sarakstā
Saša Barons Koens filmā "Diktators" iejuties Admirāļa – ģenerāļa Aladīna tēlā.
2018. gada 17. augusts, 11:28

Komiķis Saša Barons Koens iekļuvis britu bagātāko cilvēku sarakstā

Karlīna Timofejeva

Brīdī, kad pie komēdijžanra debesīm iemirdzējās Sašas Barona Koena vārds, noteikti tika pārrakstīta visa šīs nozares vēsture. Viņš ar savām lomām un asprātīgajām izjokošanām nojauca robežas starp kino un realitātes šovu, kurā apkārtējiem nav ne jausmas, ka patiesībā piedalās filmas uzņemšanā.

Britu komiķis, kurš plašāku popularitāti guva kā ekscentriskais, ūsainais un dzeltenzaļā gurnu triko tērptais Kazahstānas dīvainītis Borats, kā arī austriešu modes žurnālists Bruno, ir parādījis patiešām oriģinālu talantu radīt vēl neredzētus personāžus.

Komiķa Sašas Barona Koena spožāki tēli un iziešanas sabiedrībā

"Borata", "Ali G", "Bruno" un daudzu citu lomu atveidotāja komiķa Sašas Barona Koena spožāki tēli un spilgtākās parādīšanās sabiedrībā.

gallery icon
73

Aktieris dzimis Londonā ebreju ģimenē 1971. gadā, un itin nemaz nesāka savu dzīvi kā smieklīgs jokdaris. Viņš Kembridžā mācījās vēsturi un komēdijai pievērsās vien 1995. gadā, kad piedalījās britu humoršovā. Interesanti, ka 2006. gadā radītā Borata loma viņam nesa gan apbalvojumus, gan tiesas prāvas par necienīgu izturēšanos pret intervējamajiem, kas atainoti filmā. Tāpat viņš atveidojis tādus pazīstamus tēlus kā Ali Dži un Admirāli - ģenerāli Aladīnu. Turklāt viņam pat piedāvāts iejusties leģendāra grupas “Queen” solista Fredija Merkūrija tēlā biogrāfiskajā stāstā par viņu, taču komiķis to esot noraidīji, kā iemeslu minot domstarpības ar grupas dalībniekiem. Koens esot vēlējies patiesi attēlot Merkurija hedonistisko dzīvesveidu, taču tā vietā grupas “Queen”, mūziķi bija iecerējuši lielu daļu filmas veltīt savu panākumu atspoguļošanai.

Saša Barona Koena īpašā firmas zīme ir fakts, ka komiskā efekta radīšanai viņš bieži izmanto intervijas ar cilvēkiem, kuri pat nenojauš, ka Koena tēls ir fikcija. Turklāt, izskatās, ka Saša ir atradis savu panākumu atslēgu – pērn viņš pirmo reizi mūžā iekļuvis Lielbritānijas 1000 bagātāko cilvēku sarakstā, ar rocību, kas mērāma 105 miljonu mārciņu apmērā, viņš ierindojis godpilnajā 936. vietā.  Un kā nu ne – viņa filmas spējušas nest peļņu vairāk nekā 3.4 miljardu apmērā, no kuriem Bruno un Borats vien nopelnījuši 400 miljonus. Interesanti, ka talantīgais komiķis burtiski iemiesojas savās lomās – tā, piemēram, lai kļūtu par Boratu, viņam nepieciešamas 6 nedēļas, lai ataudzētu ūsas un ķermeņa apmatojumu, Ali G tēls “prasa” 4 nedēļas, bet, lai kļūtu par Bruno, nepieciešami intensīvi sporta treniņi pāris nedēļu garumā un, protams, vaksācija.

Kanāls 360TV šonedēļ piedāvā asprātīgo filmu “Diktators”, kur Saša Barons Koens iejuties Admirāļa – ģenerāļa Aladīna tēlā. Kā atklāj pats aktieris, šim tēlam viņš iedvesmojies no vairākiem īstiem diktatoriem – gan Fidela Kastro, kurš mēdza  uzrunas laikā turēt pirkstu pie pieres, gan Lībijas valsts līdera Muamāra Kadāfi, kurš savu miesassargu amatam izvēlējās tikai sievietes. Smejies no sirds kopā ar asprātīgo filmu “Diktators” “Humora piektdienā”, 17. augustā plkst. 22:10, kanālā 360TV!