Influencere Beta Beidz par stilu: "Svarīgākais ir, lai tu nes savu tērpu, nevis tērps nes tevi"
foto: Oļegs Zernovs
Cilvēki

Influencere Beta Beidz par stilu: "Svarīgākais ir, lai tu nes savu tērpu, nevis tērps nes tevi"

Laura Lauziniece

Pastaiga

Savu stila stāstu atklāj digitālā satura veidotāja Beta Beidz.

Ko tu par sevi izstāstītu svešiniekam?

Esmu digitālā laikmeta pārstāve, kas savus pirmsākumus atpazīstamībā atrada tieši internetā. 21 gada vecumā uzdrošinājos sākt filmēt “YouTube” video, tas palīdzēja mani izgaismot lielākam cilvēku pūlim. Patlaban nodarbojos ar visu, ko vien var iedomāties mediju vidē: vadu podkāstu “Made It”, radioraidījumu un pasākumus, filmēju video “Patreon” platformā, piedalos televīzijas raidījumos, “Instagram” veidoju sadarbības ar zīmoliem un lieku skaistas bildes.

Kas ir svarīgākais vizuālajā tēlā?

Manuprāt, svarīgākais ir tas, lai tu nes savu tērpu, nevis tērps nes tevi. Kad stils ir autentisks, tas uzreiz nolasās. Ja cilvēks velk vienkārši to, kas ir trendā, arī tas nolasās. Tā ir sava veida nepatiesība, tāda kā melošana sev.

Somiņa vai kurpes?

Es izvēlos somiņu. Pēdējo gadu laikā esmu sākusi pētīt somiņu tirgu: kā mainās cenas, kuras ir aktuālas, kuras tikai uz brīdi ir trendā? Piekrītu tiem, kuri apgalvo, ka labāk ir investēt somiņā, nevis kurpēs. Tad nu es šim jautājumam arī pieiešu analītiski. (Smaida.) Tu vari uzvilkt vismonotonāko apģērbu, bet somiņa šo komplektu savelk kopā un piešķir tam stilu.

Cepures vai aksesuāri?

Auskari man nav tik aktuāli, bet, ja jāizvēlas starp saulesbrillēm un cepuri, tad es tiešām nevaru izvēlēties. Mana mamma visu dzīvi ir bijusi cepuru cilvēks. Esmu izaugusi mājā ar cepuru cilvēku kā savu galveno inspirāciju. Šķiet, man vienkārši ir tāda sejas forma, kas izskatās labāk tad, ja uzlieku cepuri. Bet saulesbrilles… tās tomēr ir pirmajā vietā.

Trīs kosmētikas produkti, kas vienmēr būs līdzi somā.

Pirmām kārtām līdzi vienmēr būs konsīlers. Patlaban tas ir “Yves Saint Laurent”. Ja visas dienas garumā esi skrējienā, dodies uz ballīti vai uzmetusies pumpa, uzliec konsīleri un iztušē. Otra lieta ir zīmola “Tarte” bronzīgie pilieni, kas der sejas konturēšanai. Uzliec nedaudz uz plakstiņiem, vaigu kauliem, mazliet uz lūpām. Un tad pēdējā – uzacu gēls. Paskaties spogulī, un tu jau esi faktiski uzkrāsojusies!

Kur iepērkas Beta Beidz?

Rīgā īsti nav, kur atrast interesantus apģērbus, tad jāiet uz vintāžas bodītēm, bet man vairs nav tas vecums. Neiepērkos bieži, pārsvarā tas ir tiešsaistē. Vakaros patīk pie lielā ekrāna sēdēt mazajā ekrānā un ceļot pa interneta veikaliem. Bieži apmeklēju “Vestiaire Collective”, klasiskas lietas var meklēt “Zalando”, ļoti patīk “Skims”. Pirms kaut ko pasūtu, veicu tirgus izpēti, jo gribu zināt, ka tas, ko pasūtīšu, ir par vislabāko cenu.

Kas tev visbiežāk skan “Spotify” pleilistē?

Man ir neskaitāmas pleilistes. Patīk ļoti dažāda mūzika, supermīļa ir Lana del Reja, patīk grupas “N.E.R.D” mūzika. Iepriekš vienmēr klausījos andergraundu, kādu psihodēliskā roka grupu no sešdesmitajiem, disco deep cuts (dziļos nostūrus) no septiņdesmitajiem, supernišas roka vai elektronikas grupas no astoņdesmitajiem, pēdējā laikā vairāk cenšos iepazīt meinstrīma popmūziku, lai būtu uz viena viļņa ar sabiedrību. Nupat ar atvērtu prātu noklausījos Arianas Grandes jaunāko albumu. Man patīk.

foto: Oļegs Zernovs

Kā sākas tava diena?

Es gribētu teikt, ka mostos un pildu rīta rituālu vai rakstu rīta lapas, bet godīgi... man diena sākas ar to, ka paņemu rokās telefonu, nedaudz parullēju “Instagram” josliņu, saņemos un uzvāru kafiju. (Smejas.)

Kas dzīvē ir vissarežģītākais?

Mums ir viena dzīve, bet mēs cenšamies izdzīvot vismaz piecas, it īpaši sievietes. Gribam karjeru, vēlamies vismaz trīs reizes nedēļā sportot, ceļot, cept kūciņas un vēl labi izskatīties. Man šķiet, ka grūtākais ir sadalīt tās olas pa groziņiem. Ir tik daudz, ko darīt!

Vai tu mēdz ievadīt savu vārdu “Google” meklētājā?

Es ievadīju nupat, kad biju Amerikā. Satikos ar menedžeri, kura vēlējās zināt, kas parādās, kad ieguglē manu vārdu. Pirmā lieta, kas izlēca, bija IMDB. Tas izskatījās ļoti profesionāli. Un tad es atklāju, ka man ir “wikifeet” profils. Kāds no bildēm vai video griež ārā manas pēdas un tur tās publicē!

Vieta, kur atgriezties?

Manai sirdij tuva ir Amerika, gribētu redzēt daudz vairāk. Nupat atgriezos no Holivudas, Losandželosas – tā man šķiet tāda mīļa un pazīstama vieta, jo Holivudas informācijas telpā esmu dzīvojusi visu savu apzināto mūžu. Tur ir zināmi zīmoli, ielas, veikali, cilvēki, aktualitātes, šķiet, ka vienkārši orientējos tajā vietā. Bet gribētu aizbraukt uz Ņujorku, Meksiku un Havaju salām.

Trendīgākā vieta Rīgā…

Iesaku aiziet uz šampanieša bāru “Truff le Pig” klusajā centrā vai uz “When Coffee Meets Whisky”. Man patīk veģetārās un vegānās kafejnīcas – mani var sastapt “Augu Terapijā”, “Kozy Eats”. Bet vispār esmu cilvēks, kurš reti iziet ārā un pavada savas dienas Mežaparkā.

Garšīgākais kokteilis ir…

Mans kokteilis ir “Margarita”. Brazīlijā diezgan daudz sanāca dzert “Caipirinha”. Izvēlos citrusīgus kokteiļus.

Seriāls, ko var skatīties atkal un atkal...

Ir tik daudz skaistu filmu un seriālu. Šis nav viegls jautājums. Bet es vēlētos pievērst uzmanību filmai “Gone Girl” (“Neatrodamā”, 2014) – iesaku noskatīties to no galvenās varones skatpunkta! No seriāliem man ļoti patīk “Survivor”, realitātes šovam jau ir 46 sezonas. Tas vēsta par sociālajiem slāņiem un attiecībām. Starp citu, var ļoti daudz iemācīties par sabiedrību.

Ideāla sieviete…

Visu, ko dara Lana del Reja, es atbalstu! Viņas stils vairāk ir sajūta, ko viņa uzbur, ne gluži tas, kas viņai ir mugurā. Pasaules skaistuma karalienes, manuprāt, ir Andželīna Džolija un Penelope Krusa.