foto: Mark Litvyakov
FOTO: atskats uz Rīgas modes nedēļas spilgtākajiem mirkļiem
"Volga Vintage"
Mode
2023. gada 25. aprīlis, 07:32

FOTO: atskats uz Rīgas modes nedēļas spilgtākajiem mirkļiem

Jauns.lv

Pagājusī nedēļa Latvijas stilīgāko cilvēku piezīmju blociņā tika ierakstīta kā modes nedēļa jeb "Riga Fashion Week" (RFW), kuras laikā 15 zīmoli parādīja savu radošo ceļojumu augļus modes skatēs. Šogad RFW centrā izvirzīta modes ilgtspējība, kuru interpretēja un atrādīja gan jauni, gan sevi jau labi pierādījuši modes mākslinieki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns.lv sekoja līdzi Rīgas modes nedēļas skatēm, kā arī viesu stilam, tāpēc esam sagatavojuši RFW apskatu ar spilgtākajiem mirkļiem no modes šoviem, kā arī ar apmeklētāju stila pērlēm.

Mākslinieciskais buduāra modes zīmols „Amoralle” un ar rokām darinātu galvassegu zīmols „Ksenia Danilova” atrādīja kopīgi ir sagatavotu 3D projektu, kam bija nepieciešams minimāls daudzums materiālu, tādējādi ieturot RWF galevno vadlīniju - ilgtspējību.

"Amoralle & Ksenia Danilova" kolekcijas prezentācija

2023. gada 20. aprīlī norisinājās "Amoralle & Ksenia Danilova" kolekcijas prezentācija Rīgas modes nedēļas ietvaros.

gallery icon
63

„One Wolf” šosezon priekšplānā izvirzīja džinsaudumu, pludmales modes zīmols „Slow Beachwear” — peldkostīmu ilgmūžību, bet debitants no Lietuvas „Mild Power” kolekcijā aktīvi iesaistīja materiālu atgriezumus.

Slow Beachwear skate Rīgas modes nedēļā 2023

Zīmola „Slow Beachwear” (modes māksliniece Elīna Štobe) kūrorta pludmales tērpu kapsulkolekcija „Soli pa solim” ir domāta sievietēm, kas vēlas izrauties ...

gallery icon
68

Uz galvaspilsētas galvenā podija aktuālās tendences demonstrēja zīmoli, kas jau ir iekarojuši stabilas pozīcijas Baltijas valstīs: „Ivo Nikkolo” un „Diana Arno” no Igaunijas, kā arī „Natalija Jansone”, „Iveta Vecmane”.

Ivetas Vecmanes pārliecinošā kolekcija RFW

Uz galvaspilsētas galvenā podija RFW ietvaros 2023. gadā aktuālās tendences demonstrēja zīmoli, kas jau ir iekarojuši stabilas pozīcijas Baltijas valstīs, ...

gallery icon
45

Iespējams, ka viens no lielākajiem RFW pārsteigumiem bija  „Volga Vintage", kas lietotu apģērbu pārvērtuši par modes un stila luksusa elementu.

Lietotu apģērbu luksusa zīmols "Volga Vintage" 36. Rīgas modes nedēļā

Šķiet, ka zīmols "Volga Vintage" izsauca vislielāko izbrīnu 36. Rīgas modes nedēļā, jo šis zīmols lietotu apģērbus pārvērtis par luksusa ...

gallery icon
80

Līdztekus minētajiem Baltijas modes māksliniekiem šosezon ārzemju modi pārstāva arī zīmoli „Szczygiel-” no Polijas un „Moel Bosh” no Uzbekistānas.

"Moel Bosh" no Uzbekistānas 36. Rīgas modes nedēļā

"Moel Bosh" no Uzbekistānas 36. Rīgas modes nedēļas ietvaros.

gallery icon
39

Vietējā sezonas debitante ir tāda paša nosaukuma zīmola modes māksliniece Guna Nebare. Ar bērnu modes tendencēm iepazīstināja zīmoli „Paade Mode” un „Rock and Mouse”.

"Paade mode" un "Rock and Mouse" kolekcijas

"Paade mode" un "Rock and Mouse" zīmoli izrādīja bērnu modes jaunākās tendences.

gallery icon
70

Iedvesmojusies no ekograndža un 90. gadu estētikas, zīmola „Anna Led” modes māksliniece bija sagatavojusi prezentāciju savā studijā. 

"Anna Led" RFW modes šovs studijā

Zīmola „Anna Led” modes māksliniece bija sagatavojusi prezentāciju savā studijā Rīgas modes nedēļas ietvaros 2023. gadā.

gallery icon
67

Atzītu latviešu modes mākslinieku sadarbībā ar universālveikalu „Stockmann” uz Rīgas modes nedēļas galvenā podija norisinājās īpaša modes skate ar „Nolo”, „Anna Led”, „Unattached” un „Cinnamon Concept” piedalīšanos. Šo modes skati sagatavoja viena no Latvijas ievērojamākajām stilistēm un modes emuāristēm Sintija Selicka. 

"Stockmann X Latvian designers" modes skate kultūras un izklaides centrā "Hanzas perons"

"Stockmann X Latvian designers" modes skate kultūras un izklaides centrā "Hanzas perons" 2023. gada 20. aprīlī.

gallery icon
139

Rīgas modes nedēļa nav tikai par modes skatēm, tā lielā mērā arī iezīmē pašu modes mīļu stila tendences, kuri nebaidās atrādīt savus spilgtākos, labākos vai interesantākos tērpus. Tāpēc Jauns.lv akcentēja tos, kuri tērpi nepalika nepamanīti. 

foto: Toms Norde
foto: Toms Norde
foto: Toms Norde

Lai gan tieši šogad droši var teikt, ka krāsas ir viens galvenajiem vadmotīviem modē, tomēr viesi bieži vien bija ieturējuši neitrālu krāsu paleti. Ar dažiem izņēmumiem. 

foto: Toms Norde
foto: Toms Norde
foto: Toms Norde
foto: Toms Norde

Rīgas modes nedēļu noslēdza ballīte "Andrejostas kvartālā", kurā pulcējās modes un stila mīļi vēl pēdējo reizi 36. RFW atrādīja savas košākās stila pērles. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"RFW 2023" 4. dienas afterpārtijs

Ieskatāmies "Riga Fashion Week 2023" 4. dienas afterpārtijā, kas norisinājās Andrejsalas kvartālā.

gallery icon
81