foto: Monta Kaiva Konovalova
Purvīša balvai nominēti Oļas Vasiļjevas, Elīnas Vītolas un Flo Kasearu darbi
Elīnas Vītolas un Flo Kasearu darbs "Griezums" ("The Cut") Eduarda Smiļģa Teātra muzejā festivāla "Survival Kit 12" laikā (03.09.–31.10.2021.)
Kultūra
2021. gada 22. oktobris, 11:04

Purvīša balvai nominēti Oļas Vasiļjevas, Elīnas Vītolas un Flo Kasearu darbi

LETA

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus, kas bija apskatāmi laika posmā no šī gada 1.jūlija līdz 30.septembrim, "Purvīša balvas 2023" ekspertu darba grupa balvai, kas tiks pasniegta 2023.gada pavasarī, ir nominējusi Oļas Vasiļjevas, Elīnas Vītolas un Flo Kasearu darbus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Māksliniece Vasiļjeva nominēta par izstādi "Laika tips", kas bija apskatāma galerijā "427", savukārt Vītola un igauņu māksliniece Flo Kasearu nominētas par kopdarbu "Griezums", kas bija eksponēts Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Eduarda Smiļģa Teātra muzejā festivāla "Survival Kit 12" laikā.

Elīnas Vītolas un Flo Kasearu darbs "Griezums" ("The Cut") Eduarda Smiļģa Teātra muzejā festivāla "Survival Kit 12" laikā

gallery icon
5

Kopumā eksperti šajā periodā nominācijām izvirzīja piecus mākslas notikumus, un to vidū bija Ievas Putniņas un Haneles Zanes Putniņas kopizstāde "Kuru tu mīli vairāk?" galerijā "Smiļka", Kristas un Reiņa Dzudzilo darbs "Pieskarties saulei" grupas izstādē "Pielidot tuvāk saulei. Mīti un rituāli" mākslas festivālā "Cēsis 2021", Kristīnes Krauzes-Sluckas personālizstāde "Paklausīgais pieskāriens" Rīgas Fotogrāfijas biennāles "Next 2021" izstādes "Digitālie viduslaiki" laikā.

foto: Līga Spunde
Oļas Vasiļjevas izstāde "Laika Tips" ("Necessary Illusions") galerijā "427" (30.07.–28.08.2021.).

No 2021.gada 1.janvāra "Purvīša balvas 2023" laikā darbu sākusi jauna ekspertu darbu grupa - Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu kuratore Līna Birzaka-Priekule, kuratore un laikmetīgā mākslas centra "Kim?" Programmas direktore Zane Onckule, kuratore un mākslas zinātniece, Latvijas Mākslas akadēmijas Maģistrantūras vadītāja Antra Priede, mākslas kritiķis Vilnis Vējš un filozofs Igors Gubenko.

Oļas Vasiļjevas izstāde "Laika Tips" ("Necessary Illusions") galerijā "427"

gallery icon
22

Purvīša balva dibināta 2008.gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009.gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu "Solitude". Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011.gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi "Varbūt". Trešo Purvīša balvu 2013.gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi "Zemes darbi", ceturtā Purvīša balva 2015.gadā tika pasniegta Miķelim Fišeram par personālizstādi "Netaisnība", piekto Purvīša balvu 2017.gada februārī saņēma Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons par darbu "Dziesma", sesto Purvīša balvu 2019.gada aprīlī saņēma Ieva Epnere par darbu "Dzīvo atmiņu jūra". Septīto Purvīša balvu 2021.gada jūnijā saņēma Amanda Ziemele par izstādi "Kvantu matu implanti".

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās