Dzīvesstils
2020. gada 11. septembris, 13:08

Aktīvā garderobe: kādas ir sportiskā dzīvesveida modes tendences

Anita Sedliņa

Pastaiga

Veselība, enerģija un dzīvesprieks būs aktuāli vienmēr, jo īpaši sarežģītos laikos. Tāpēc nedaudz mainīt pasauli uz labu var pat legingi – ja tie kļūst par ierosmi mūsu personiskās dzīves uzlabošanai. Lūk, aktuālās aktīva dzīvesveida modes tendences.

Ķermenis kā skulptūra

Līdz ar auguma aprises uzlabojošas apakšveļas renesansi arī sporta modē ienācis apģērbs, kas strādā skaistuma labā: skulpturē, koriģē un izceļ siluetu. Aktuālas ir bikses ar paaugstinātu vidukļa daļu, formu uzturoša un stingra jostas zona, dekoratīvi elementi ar vizuāli koriģējošiem trikiem.

foto: Shutterstock
Modele Hailija Bībere Gymshark sporta tērpā.

Seksīgs kombinezons

Jaunā atlētiskā inovācija ir 80. gadu modes iedvesmoti viendaļīgi sporta tērpi kā kombinezoni. Cieši pieguloši – tik izaicinoši un seksīgi, ka iespaids līdzsvarojams ar atturīgākām krāsām (melnu vai zilu).
 

foto: Publicitātes foto
Vaara.

Izmēram nav nozīmes

Sabiedrība kļūst saprotošāka, mūsu domāšana – atvērtāka, un sporta modes zīmoli rada apģērbu arvien plašākā izmēru un augumu tipu spektrā. Šajā gadījumā galvenais ir komforts: bezvīļu konstrukcijas, kompresijas un atbalsta efekts, dažādi papildu ergonomijas risinājumi.

foto: Shutterstock
Good American.

Zaļā pasaule

Arī sporta zīmoli čakli kopj ilgtspējas ideju. Viņu galvenie ieroči zaļajā cīņā ir jaunos izejmateriālos pārstrādāts polietilēns un poliesters, reģenerēts neilons, organiskā kokvilna, revolucionārās ekonila un tencila šķiedras.

foto: Publicitātes foto
Girlfriend Collective.

Zilais ir sporta melnais

Funkcionāla un lakoniska, taču efektīgāka un atsvaidzinošāka par melno – sporta modē aktuāla ir zilā krāsa.

foto: Publicitātes foto
LNDR.

Funkcionāli un efektīgi

Valdošajām futūristiskajām noskaņām ļoti labi atbilst vairāk vai mazāk caurspīdīgi sietiņa audumu ielaidumi – gan dekoratīvs, gan funkcionāls elements. Atvēsinoši un viegli no praktiskās puses, turklāt ar seksapīlu un dumpīgu garu.

foto: Vida Press
Aktrise Lūsija Heila

Apelsīns

Pozitīvs un enerģisks atgādinājums par sauli visos gadalaikos – oranžais ir īpaši dzīvespriecīgs tonis, kas lieliski piestāv sportam un rosībai!

foto: Vida Press
Aktrise Hilarija Dafa

​​​​​​Hipiji

Mazliet romantikas, relaksācijas un sapņaina noskaņojuma nāk par labu arī fiziskajām aktivitātēm – balinājumi, batika un toņu pārejas ombre tehnikā pārceļas no ielu modes uz sporta zālēm un pludmales jogas nodarbībām.

foto: Vida Press
Aktrise Džoija Kinga.

Uzplaukums

Sievišķīgajām un vasaru mīlošajām par prieku uz sporta apģērba plaukst ziedi un ziediņi.

foto: Vida Press
Aktrise Sāra Džī Bekstone.

Dzīvnieciska maģija

Joprojām aktuāli arī eksotiskie dzīvnieku pasaules raksti. Līderis ir jebkādu (pat dabā nesastopamu) krāsu čūskādas zīmējums.

foto: Shutterstock
Kantrī mūziķe Kelsija Ballerini zīmola Old Navy Powersoft sporta tērpā

Maigums

Pateicoties modelēm Bellai Hadidai un Kailijai Dženerei, legingu pasaulē ienākuši pasteļtoņi. Ikdienā ierastais rozā, tirkīza vai lillā toņu spektrs izcelsies un pievērsīs papildu uzmanību savai valkātājai sportistei.

foto: Shutterstock
Influencere Emīlija Sindleva

Nostalģija

Kombinezoni, batika, neona krāsas, pārlieli logotipi, kaili vidukļi, kontrastkrāsu salikumi – arī retro mode ir sporta izvēle.

foto: Vida Press
Modele Alesandra Ambrozio.