Mode
2019. gada 14. decembris, 07:50

Kažoki un milzīgas dūnu jakas joprojām ir modē. Ziemas sezonas stila parāde

Olga Kolotova

Pastaiga

Galvenās virsdrēbju tendences 2019./2020. gada ziemā rosina uzmanību pievērst drosmīgu krāsu un faktūru kažokiem, dažāda auduma mēteļiem, apjomīgām dūnu jakām un aktuālajiem ādas apģērbiem.

Kažoki

Likās, ka pagājušajā sezonā visi jau bija atvadījušies no kažokādām, bet, nē, tendence ir dzīva! Protams, topā ir mākslīgās kažokādas, bet arī dabīgās vēl neviens nav pavisam atcēlis. Turklāt notiek vētrainas diskusijas par to, cik korekti, respektīvi, ētiski un videi draudzīgi ir izmantot gan vienas, gan otras.

foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida

Dūnu jakas

Tik aktuālās dažāda veida dūnu jakas vairs nav pusaudžu ielas apģērbs, bet gan moderns atribūts, kas izskatās īpaši stilīgi, ja tiek komplektēts ar stingras elegances lietām.

foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida

 

foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida

Mētelis

Klasiskie mēteļi ienākuši modē uz ilgu laiku. Vairākas iepriekšējās sezonas tos miksējām ar sportisku un relaksētu stilu, turpretī tagad ir tieši otrādi: jo formālāki un konservatīvāki visi komplekta elementi, kas savā starpā mijiedarbojas, jo cēlāks un izsmalcinātāks koptēls.

foto: Saira MacLeod/Shutterstock
foto: Grosescu Alberto Mihai/Shutterst

Āda

Ādas apmetņi, žaketes un pagarinātas jakas, kā arī ādas totallook – tā ir šīs sezonas karstākā tendence. Bet jāpiebilst, ka šim tēlam nav nekāda sakara ar brutālismu un agresiju. Tieši pretēji – formas un faktūras lakoniskums uzsver izsmalcinātību un sievišķību.

foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida