foto: Publicitātes foto
Rīgas Starptautiskajā kino festivālā izrādīs Kannu "Zelta palmas zara" ieguvēju - filmu "Parazīts"
Kadrs no filmas "Parazīts".
Dzīvesstils
2019. gada 1. jūnijs, 09:00

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā izrādīs Kannu "Zelta palmas zara" ieguvēju - filmu "Parazīts"

Pastaiga

72. Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru ieguvušo korejiešu režisora Bona Džūnho melno komēdiju "Parazīts" latviešu kino skatītāji varēs redzēt Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (RIGA IFF), kas norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim, izrādot filmas no visas pasaules vairāk nekā 100 seansos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Esmu sajūsmā par iespēju RIGA IFF ietvaros izrādīt šo aizkustinošo, aizraujošo un drosmīgo sociālo satīru. "Parazīts" elegantā un vieglā veidā apvieno gan drāmas, gan trillera, gan melnās komēdijas un farsa elementus. Tā aizkustina, šausmina, uzjautrina, kaunina, bet nemoralizē. Esmu droša, ka šī filma būs iemesls daudzām aizraujošām un izaicinošām sarunām pēc festivāla seansa," atzīst RIGA IFF direktore Liene Treimane. 

foto: Publicitātes foto
Kadrs no filmas "Parazīts".

"Parazīts" stāsta par divu korejiešu ģimeņu – bagātās un nabagās – attiecībām. Lepnā slavena arhitekta projektētā namā plaukst modernās pilsētvides elites pārstāvju dzīve, savukārt kādā nolaistā puspagraba miteklī savu strupceļa situāciju apņēmīgi cenšas pārvarēt trūkuma un neveiksmju vajāta ģimene.

Kad liktenis piedāvā iespēju šādu ļaužu ceļiem krustoties, guvumu un postījumu apmērs nav paredzams. Režisors ar šo filmu parāda, ka mūsdienu sabiedrībā kastu sistēma jeb šķiru hierarhija tiek liekulīgi apslēpta un uzlūkota kā pagātnes relikts, tomēr patiesībā pastāv stingras robežas – krasi atšķirīgu aprindu simbiotiska līdzās pastāvēšana ir neiespējama. 

foto: Publicitātes foto
Kadrs no filmas "Parazīts".

"Parazīts" papildina kino atradumu FESTIVAL SELECTION programmu, kurā būs redzamas arī tādas starptautiskajos kino festivālos atzinīgi novērtētas filmas kā britu sociālo drāmu vecmeistara Kena Louča "Piedodiet, jūs nesastapām" (Sorry, We Missed You, 2019), franču režisora un scenārista Olivjē Asajasa pašironiskā "Dubultā dzīve" (Doubles vies, 2018), kā arī Berlīnes kinofestivālā Zelta lāci ieguvusī Izraēlas režisora Nadava Lapida daļēji autobiogrāfiskā traģikomēdija "Sinonīmi" (Synonymes, 2019). 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās